Mercedes AMG GT laat zijn kont zien in racegame

Auteur: , 24 Reacties

De Duitsers weten de spanning richting de presentatie van de Mercedes AMG GT er wel in te houden. We zagen 'm al undercover en kunnen er nu ook virtueel van genieten.

Als je wat hebt met de supercars van Mercedes tenminste, maar anders weet je in ieder geval waar je op kunt haten. Het nieuwe beest van AMG wordt op 9 september aan het grote publiek getoond, maar omdat er een kans bestaat dat de rest van de wereld op dat moment met andere dingen bezig is (een Apple-event of iets dergelijks), slingeren ze nu alvast wat beelden de wereld in.

De Mercedes AMG GT maakt namelijk zijn opwachting in Driveclub, een nieuwe racegame voor de PlayStation 4. Dat betekent helaas niet dat we er al voor de Mercedes-presentatie mee kunnen racen, want Driveclub verschijnt pas op 8 oktober, maar toch. Mercedes belooft in ieder geval dat zijn krachtpatser dan in volle, virtuele glorie te bewonderen zal zijn

Ontwikkelaar Evolution Studios heeft overigens niet alleen naar de Mercedes mogen kijken bij hun poging ‘m zo goed mogelijk na te maken. Het team was ook aanwezig tijdens tests van de auto en heeft de beschikking over alle specificaties en verzamelde data. Dichter bij een ritje in een echte AMG GT kom je dus waarschijnlijk niet.24 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Mercedes maakt ons al een tijdje warm maar het is het wachten waard. Interieur foto’s gezien en dat was van een uiterst hoog niveau. Ook dit weer lekker, laat hem nu maar zien :)
Perfecte 911, f type en i8 killer, waarom?: V8 (ja ik weet dat de f type er ook 8 heeft en er ook schitterend uit ziet maar ik vindt dit wel wat meer hebben vooral interieur tot nu toe)
@henkhupelschoten: en de sound natuurlijk! Weten ze al meer over hoe d GT ingedeeld word prijstechnisch?
@mbkevin: Ik verwacht tussen de f-type r coupe en de i8 (€148000) en de Audi r8 (die zit ook in het slagveld van de vroegere sls, mp4-12c, gallardo €183.000) dus verwacht maar rond de € 1600000/170000, maar dan heb je ook wat;)
@henkhupelschoten: i8 of R8? Een i8 zou ik niet echt tot deze categorie wagens rekenen.
@osmo: Beide eigenlijk
Deze is geweldig, ik dacht dat de beste coupé van 2014 de F-Type al was maar ik wacht met smart!
@mercedesclk350: De prijs van beste coupe tot nu toe mag van mij naar Mercedes voor de S63 AMG Coupe wat een schitterende bak. Heeft een super uiterlijk vind ik en heeft een mooier interieur dan een Bentley of Rolls
@jmcclane: Precies!
@jmcclane: S coupe de mooiste coupe??!
Pff alsjeblieft zeg. Lelijke kont en de voorkant is ook niet wat je noemt prachtig.
@jrmpower24: wennen he, veranderingen en ontwikkeling in design.. De S Coupe is nu mooi maar ook over 60jaar nog imposant.. De GT hetzelfde! Zeer waardige 2e kind in lijn van AMG na de machtige SLS
@mbkevin: Precies kijk naar de w108 serie, nu nog steeds imposanter dan zo’n Rolls Royce. Schitterende wagen
Nice, over een maandje eindelijk een lekkere racegame voor m’n PS4 :) maandje later komen The Crew en Project Cars uit volgens mij, ik ben weer zoet tot het einde van het jaar.
@Nino: keek erg uit naar The Crew maar als ik dan gameplay zie van een Huayra met het geluid van een Zonda weet ik genoeg. Wat slecht zeg. Zelfs in een Watch Dogs zijn de geluiden veel mooier.
@jrmpower24: Behalve motoren dan, die klinken echt ruk in Watch Dogs…
@Brammer: ja die racemotoren idd. Je hoort gewoon zo’n lelijk, haperend geluid als je gas geeft. Die lowrider en dirt bike klinken dan wel weer prima.
@jrmpower24: Ik heb de ‘the crew’ beta mogen spelen, en vond er niks aan. Rijgedrag is precies hetzelfde als bij watch_dogs waardoor het bijna onmogelijk is om een AI niet te rammen.
Alles wat ik kan zien ziet er goed uit, maar het front kan ik nog niet zien, juist daar verneukt mercedes het mijns inziens tegenwoordig *fingers crossed*
@knipperlichtje: tegenwoordig of recente historie?
@mbkevin: ongeveer sinds de huidige A-klasse.
Ziet er goed uit! Mooiere lijn dan de SLS
@henk123456: ik vind de sls juist zo vet als je m bekijkt dat de auto bijna helemaal plat is met daarop een lage kleine cabine gezet.. Had altijd nog een beetje hoop op een SLS Stirling Moss.. De GT heeft dat zo te zien niet, deze gaat vol in de aanval op de 911! Kan niet wachten om ze naast elkaar te zien
@mbkevin: Helmaal gelijk, de SLS was de killer voor de 485 italia en de Gallardo en deze GT is de moordenaar voor het succes van F-type en deze GT zal beter in China verkopen dan de 911.
@fastcars: Ja is dat zo, zijn ze niet zo van Porsche in China? Of juist heel erg van de duurdere Mercedessen?

Als je er zo over nadenkt, Merc gaat van SLR over op de goedkopere SLS naar de kleinere GT.. Het zal wel zn voordelen en strategie hebben, maar een opvolger van de SLS of SLR zou natuurlijk ook wel leuk zijn (zeker voor kopers, die zijn nu weer veroordeeld richting Aston of Ferrari oid).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).