Video: zo klinkt de nieuwe Mercedes AMG GT

Auteur: , 40 Reacties

Mercedes is zijn AMG GT stapje voor stapje aan het onthullen. Nu weten we hoe de 911-killer klinkt, en dat is zeker niet verkeerd.

Mercedes AMG GT

AMG heeft natuurlijk wel een naam hoog te houden op het gebied van oorgasmes. De creaties van het merk hebben altijd een gouden keel gehad en daar kan het nieuwe topapparaat natuurlijk geen afbreuk aan doen. De knappe koppen van het merk hebben dus weer maanden met metalen buizen, kleppen en elektronica lopen spelen om het nieuwe paradepaardje van een waardige sound te voorzien.

De AMG GT krijgt een 4.0 V8 met twee turbo’s, verkrijgbaar in twee smaakjes. Standaard 462 pk en als AMG GT S een riante 510 pk. Met een zogenaamde Driving Experience Switch is er de keuze uit vier instellingen, die allemaal een eigen geluid hebben. Veel gekuntsel dus, maar klinkt prima.

Luister en huiver op autojunk.nl.40 reacties

Heb niet zo veel met AMG’s, maar vind hun V8 geluid wel een van de mooiste in de autowereld.
@fejjie: Eensch…doch ik heb laatst in de podcast van ‘the smoking tire’ gehoord dat in de wandelgangen rondzoemt dat Mercedes ook stiekem iets van een sound generator gebruikt en dat vooralsnog onder de pet houdt.

De mensen uit München zouden daar niet blij mee zijn omdat zij zoveel bagger over zich heen hebben gekregen met dat ‘speakergeluid’.

Ik weet niet of het waar is, maar je kan natuurlijk wel logisch nadenken; een motor met turbo’s klinkt van nature gewoon niet zo goed. En nu Mercedes de turbo’s bij deze V8 ook ‘in de V’ monteert (IIRC) zoals BMW (en Audi) is het toch raar dat hier wel een lekker geluid uit zou komen.
Ik moest ‘IIRC’ opzoeken. Wat bedoel je precies met ‘in de V’? Monteren turbo’s ‘binnenin het blok’ in plaats van ernaast?
@sir_smokalot: precies ja. Dit artikel legt het een beetje uit en ook wat de voordelen zijn:

http://www.bimmerboost.com/content.php?1157-BMW-twin-turbo-V8-analysis-Power-potential-tuning-performance-and-architecture-of-the-N63-and-S63-motors

Voor zover ik het begrijp zitten de turbo’s dus eerder in het uitlaattraject waardoor je automatisch minder turbolag hebt. Klinkt logisch. Ik vraag me echter af of dat ook niet het geluid beïnvloedt…lijkt me opzich best plausibel. En de M178 krijgt (heb het net nog even opgezocht) inderdaad ook deze setup dus…

Wellicht ‘moet’ Mercedes ook even een paar speakertjes opduikelen om het gewenste geluid te brengen.
@fejjie: vind het hoogtoerige motor/aanzuig geluid van een M3 E92 toch echt zoveel mooier dan het uitlaatgeknetter van een C63.
@jrmpower24: ik heb juist het tegenovergestelde. Het geluid van de V8 uit de M3 heb ik altijd te soft gevonden, niet zoals ik een V8 het liefst hoor. Niet genoeg gedonder, om het zo maar even te omschrijven.
@jrmpower24: dat aanzuigen klinkt net zoals dat ie door een rietje aan het ademen is. Doe mij maar atmosferische 6.2 v8 klinkt voor mij gewoon 100x beter.
Tja, wat moet ik ervan zeggen, het blijft een promo filmpje.
Als hij in het echt ook zo klinkt is dat voor een turbo niet verkeerd, of hij het qua geluid haalt bij een F-type is dua nog even afwachten.
Heb ze deze week nog op de ring gehoord, waren er 2-3 testrondjes aan het draaien. Klonken oke, maar het was gefluister vergeleken met de Mustang, F-type, Aston Martins en de nieuwe M4s. Zelfs de 2 serie active tourer klonk even luid.
@mierenneuker: Maar jij bent ook maar een mierenneuker dus..
@trambel: HAHAHAHA , weer eens gelachen vandaag
911-killer? Heeft wel wat weg van de 928!
Tja, die donkere, grommende & laagtoerige V8: Amerika is overduidelijk nog een zeer belangrijke afzetmarkt.
@gash: het mooie is juist dat ze helemaal niet Amerikaans klinkt, het gorgelt en sputtert niet juist erg sophisticated.. me like..
Heerlijk weer zo’n AMG sound!!
“Driving Experience Switch is er de keuze uit vier instellingen, die allemaal een eigen geluid hebben”

is dat gay of is dat gay?
@super:
Dat ligt er maar aan hoe het werkt, werkt het met kleppen in de uitlaat of met speakers.
In het laatste geval ben ik het met je eens, in het eerste geval niet.
Dat gebulder is natuurlijk leuk, maar als je een paar uur vol over de autobahn jast kan ik het me voorstellen dat het voor sommige knap vermoeiend word.
Ik ben echt benieuwd hoe die eruit komt te zien ik heb veel foto’s gezien maar ik kan het er toch echt niet uithalen ik denk vooral dat de achterkant gaat lijken als de s coupe en de MLC (concept versie). Maar wat een lekker geluid! Wat nou downsizen. Zo kan het ook gewoon hoor. Maar hoop toch weer dat er nog een atmosferische motor terug komt. Hopelijk in een nieuwe slr maar dat duurt nog wel heel lang. De nieuwe lexus rc f krijgt volgensmij een atmosferische V8 las ik ergens maar ben niet weg van dat spul uit Japan.
Op de autobahn kwam laatst een E63 AMG langs met dik boven de 200. Het leek wel een Amerikaanse hotrod echt ongelooflijk. Beestachtige sound.
Het geluid is nog niet goed te beoordelen in dit filmpje..
Ben benieuwd want de nieuwe E63 met biturbo klinkt ook niet zo mooi. Dat heeft BMW met de M5 F10 echt beter voor mekaar.
@jrmpower24: ben jij gek geworden? De e63 biturbo klinkt veel beter dan die stofzuiger geluid van de m5
Of ik gek ben.. Nee. Het geluid van de M5 F10 is gewoon veel voller en naar mijn mening mooier. AMG is de laatste jaren al lang geen garantie meer voor prachtig uitlaatgeluid. Het is de M5 F10 die als een leeuw klinkt en de E63 meer als een vrachtwagen: http://m.youtube.com/watch?v=_KxD7i3IaRw
@jrmpower24: ik was 2 maanden geleden in berlijn op alexander platz en toen kwam er een e63 voorbij. dat geluid ging nergens over zo hard en mooi en toen ik op kurfurstendam was kwam er een m5 voorbij, viel serieus echt tegen en in dat filmpje word ook wel duidelijk gemaakt dat de amg beter geluid maakt vindt ik.
@jrmpower24: Ben ik helemaal met je eens de M5 klinkt gewoon lekkerder ,ook als je hem beluistert vanuit de cockpit.
@agera:
Psssst, wat je binnen hoort is nep, geluid uit de speakers weet je nog?
@tupperware: he pssst.. Het grootste deel van het geluid binnen in is gewoon echt. Net zoals bij de M4/M3 waarbij het ook maar 3% van het geluid is. Maakt me niets uit. Ze klinken heerlijk.
@jrmpower24: m motoren met turbo’s die klinken gewoon niet!
@santinom5: wij begrijpen mekaar!
@jrmpower24: die m5 klinkt als een stofzuiger trouwens bmw zou nooit aan de geluid van Mercedes tippen!
@santinom5: stofzuiger hou toch op man.
Ik respecteer jou mening maar je praat nu echt onzin.
Naar mijn mening klinkt ie erg goed en beter dan een E63.
@jrmpower24: dan ben jij een van de weinigen….
@santinom5: O, daar heb jij een onderzoek naar gedaan? Onzin. Check de reacties onder de video in die link van mij hierboven. Trouwens jammer dat je steets zo op je teentjes getrapt bent.
@jrmpower24: ja dat is zo, en kijk maar op YouTube dat Wouter die e63 rijdt kijk wat die daarin zegt! Hij noemt m motoren zelf stofzuiger
Amg geluid is gewoon geweldig. Alleen daarom zou ik een amg kopen. Boeien dat bmw misschien beter is audi snellere ronden rijd. Het gaar om de beleving. Maar of het een 911 killer word weet ik niet maar hij is nu al mooier dan een 911!
Ik heb hoge verwachtingen van deze auto
4 Ringtones op je Mercedes? Pau-per…
Kan me zo ergeren aan zo’n redneck die overal doorheen loopt te lullen.. Verkracht het hele filmpje
Dus je maakt een filmpje over het motorgeluid en dan zet je er een muziekje onder? Waar is nou dat geluid?
Het wordt vast een geweldige auto, maar doe mij het geluid van een maserati maar.
Waarom hebben ze hem verkleed als een 928? Ook ooit bedoeld als 911 killer… We all know how that ended…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).