Mercedes-AMG onthult C63 Coupe Edition 1 en DTM-Racer

Auteur: , 18 Reacties

Het is speciale-snelle-edities-dag vandaag!

Wie dacht dat stickertuning een dingetje was uit de jaren ’80, heeft ’t mis. Ook vandaag de dag schromen vooraanstaande autofabrikanten het plakplaatje niet. Neem nu Mercedes-AMG, zij komen met een speciale uitvoering van de fonkelnieuwe C63 Coupe, voorzien van -jawel- striping!

We hebben hier te maken met een van de twee C63 Coupe Edition 1’s die Mercedes-AMG presenteert. Dit Magno Selienite-matgrijze kleurtje met gele striping is voorbehouden aan de C63 S Coupe. Het pakket bestaat echter uit meer dan alleen een kek kleurtje, ook lichtgewicht vijfspakers en keramische remmen zitten standaard op dit feestnummer. De tweede variant krijgt grijze striping, aldus het persbericht, maar foto’s schitteren door afwezigheid.

De kleurstelling van de Edition 1 komt overigens niet helemaal uit de lucht vallen, maar valt samen met de introductie van de auto waarmee het Mercedes-fabrieksteam in 2016 bij de DTM aan de start zal staan. Ook die heeft de looks van de Mercedes C63 S Coupe Edition 1, maar heeft onderhuids weinig van doen met de tweedeurs C Klasse. We hebben zo het vermoeden dat beide wagens volgende week de MB-stand op de IAA mogen opfleuren.18 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Die streep over de flank, in combinatie met de pin-stripe op de velg, kan ik wel waarderen. Die streep over de gehele lengte zou ik afbestellen, dan wel los föhnen.
@RRRobert: ha ik dacht het omgekeerde. Verder fraaie auto zo vind ik. En op zon bak mag je dit soort fratsen wel uithalen
Laat voor mij dit pakketje maar liggen..
Vond de looks van de 507 edition van de vorige C dan beter..
De neus van die DTM-bolide ziet er ook wat gedrukt uit.. Net of ie een muurtje geraakt heeft..
Ik vind ‘m vet!
Ik mis de No Fear sticker….
@Rob:
Klopt, dit is een Mercedes, No Fear stickers vind je achterop een Golf.
@asjemenou:
Opvallende stickers? Check!
Stoere wielen? Check!
Heel veel uitlaten? Check!
Carbon spoiler? Check!
Matte lak? Check!
Heftige bumpers? Check!

Werkelijk, ik zie geen enkel verschil met een willekeurig getuned Golfje… Behalve dat de eigenaar van het willekeurige Golfje zelf de boel heeft aangepast….. Wat dan weer knapper is dat gewoon geld uitgeven….
Matte lak, zwarte wielen, gele striping: ze hebben niet echt hun best gedaan om het elegant te houden. Ik vind het niet echt staan op de S-Klasse achtige lijnen. Op zich wel vreemd: puur qua uiterlijk van De Duitse Drie is de oudste (RS5) nog het mooiste.
@gtwillem: Eens. Maar dan wel een rode of zo. Geen matzwart.
@dutchdriftking: Moroblauw met vanille interieur. Donker hout inleg. Maar wel de schaalstoelen. Iets verlagen met Bilstein dempers en Eibach veren. EPS uitlaat eronder. JD powerkitje. Een setje BBS RS of LM velgen eronder.
Dikke kleurstelling!
Heerlijk! Blijf het jammer vinden dat ze niet de weg op mogen..
Ook jammer dat ze vergeten zijn de dakstriping door te trekken na het vleugeltje
Laguna coupe kontje!
@jassenroover:
Wat natuurlijk een groot compliment is voor deze C-klasse…
hmm, met andere wielen zou het misschien best gaaf zijn. Maar kan dit ook op de AMG GTS?
Ik vind hem stiekem best wel dik
Als extra accessoires nu ook Mercedes föhn los verkrijgbaar

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).