Mercedes AMG Vision Gran Turismo gaat in productie?

Auteur: , 29 Reacties

Het droomconcept wat Mercedes bouwde voor Gran Turismo 6 (vandaag/morgen in de schappen) zit nog vers in ons geheugen. Alleen dat al maakt de making-of de moeite waard te kijken. En hoorden we nu ook via een klein vogeltje dat hij écht gebouwd wordt?

Zo’n nieuwe game is voor sommige ontwerpers dé uitgelezen mogelijkheid compleet loco te gaan en alles uit de kast te trekken. Dat hebben ze bij het tekenen van de Vision GT zoals jullie allemaal weten naar hartelust gedaan. Vakwerk.

We waren al blij met de mockup die Mercedes fabriceerde, maar nu bereikte ons het (onwaarschijnlijke) nieuws dat de wagen ook daadwerkelijk geproduceerd gaat worden door een Amerikaanse carrosseriebouwer. Vijf stuks, waarvan één al verkocht. Het zou niet om een echte productieversie gaan, maar eentje gebaseerd op de 2014 SLS AMG GT. De body moet gemaakt gaan worden uit koolstofvezel, gehuld in een jasje van chroom. Kostenplaatje moet zo’n 1,5 miljoen dollar bedragen.

Riekt naar een dikke hoax, maar het zou wel behoorlijk tof zijn als het true story is. Tot die tijd kunnen we op Autojunk kijken naar de making-of. Krap vijf minuutjes van je tijd, is het meer dan waard.29 reacties

Dit gaat nog een stapje verder dan een natte droom
@Soulmaster: wat moet ik me daarbij voorstellen?
Wakker worden met je duim in je anus ofzo?
Eigenlijk wel jammer dat het alleen voor Gran Turismo 6 is :( hopelijk komt het in productie.
@jensgib: psst lezen:

We waren al blij met de mockup die Mercedes fabriceerde, maar nu bereikte ons het (onwaarschijnlijke) nieuws dat de wagen ook daadwerkelijk geproduceerd gaat worden door een Amerikaanse carrosseriebouwer. Vijf stuks, waarvan één al verkocht. Het zou niet om een echte productieversie gaan, maar eentje gebaseerd op de 2014 SLS AMG GT. De body moet gemaakt gaan worden uit koolstofvezel, gehuld in een jasje van chroom. Kostenplaatje moet zo’n 1,5 miljoen dollar bedragen.
@Soulmaster: Oh verkeerd gelezen :P …
Een echte silberpfeil.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

hij lag vandaag bij mij op de mat :D
Ik denk dat het net andersom is (de plannen naar de game toebrengen i.p.v. de auto in de game naar realiteit brengen).
Mijn mening: Mercedes heeft deze auto niet gemaakt voor GT6, maar om zo meer promotie te krijgen voor beide partijen (MB & GT) & het ontwerp te laten ‘goedkeuren’ door de gebruikers.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

heb hem vandaag al gespeeld
Hij is echt tof! Zowel spel als auto, spel heb ik net voor het eerst gespeeld! Vandaag op de mat!
Maak eerst de Citroen uit de vorige GranTurismo aub. Bij voorbaat dank.
Lijkt me prachtig als dit doorgaat!
Even met de collectezak langs het midden-oosten! Grote kans dat we hem dan gaan zien
Ik heb dit voorspelt in een reactie op dat topic hier op autoblog!
Ik vind 1,5 miljoen wel een beetje veel voor een replica. Zou moeilijk moet dat toch ook niet zijn? De auto zelf is al kant en klaar, je hoeft alleeen nog maar een carrosserie te 3D-scannen of software-matig te liften uit Gran Turismo 6.
@Vincegail: de mallen voor de carroserie kosten waarschijnlijk al tonnen. +Kosten designteam (vallen normaal in het niet maar met 5 wagens zijn deze zeer aanwezig) ,alle nodige aanpassingen die verricht moeten worden om het ding straatlegaal te krijgen. Én dan nog is testrijden om te kijken of alles wel werkt en normaal
Functioneerd. Vind 1.5 miljoen nog meevallen!
@lambo4all:
Het ding is al straatlegaal, want onderhuids is het een SLS.
En design-team? Het is al gedesigned. Kopieer-team is een beter woord.
Testrijden hoeft ook niet, want de SLS rijdt vrij OK als ik het goed begrepen heb.
@Vincegail: wat @lambo4all zegt over de mallen is zeker waar! Die mallen/matrijzen om de onderdelen te persen en gieten kosten echt een godsvermogen!! Ter vergelijking een matrijs om een legedeeltje te spuitgieten kost al gauw 2 ton..
@Vincegail: Dit is een concept en ik kan zo al een aantal dingen zien die niet legaal zijn (zijspiegels, achtelichten). “Het is al gedesigned” betekent niet dat er geen design kosten waren. hoe zit het met de aerodynamica? De Voorkant is namelijk totaal niet aerodinamisch met die enorme grill. moet dus in een wind tunnel getest worden. Vering moet anders worden afgesteld aan de hand van de danwel opgewekte downforce. Er komt veel meer bij kijken dan simpelweg een andere body op een sls schroeven (wat al tonnen kost omdat er nieuwe mallen gemaakt moeten worden).
@Vincegail: Het word geen Ferrari testarossa replica op basis van een Pontiac fiero. Hier zal veel meer werk in zitten. Niet test rijden met een totaal nieuwe body? Ik wens je veel succes.
@Vincegail: nope is niet straatlegaal. Ik heb laatst nog iemand gesproken die verantwoordelijk was voor het ontwerp en hij vertelde me dat de auto gewoonweg te laag is om een straatlegale versie te bouwen…kwa ergonomie, etc. is het niet mogelijk (tenzij de doelgroep 1.50m arabieren zijn ;) dus hoax maar we zullen in de toekomst beslist elementen van dit ontwerp in productiemodellen
@Vincegail: ja of gewoon 3d printen
Dit kan je geen auto meer noemen, verschrikkelijk. Om nog maar te zwijgen over het spel, een pagani huayra die bijna hetzelfde klinkt als een gallardo, had verwacht dat ze zulke dingen wel zouden verhelpen maar niet dus.
Yeaaaah heel graag zelfs laat hem komen als kerstcadeau :) Zou wat zijn
De neus is heel gaaf! Even fatsoenlijke wielen eronder en het kan de sls 2 worden!
Wel leuk, maar lieve autoblogredactie, kunnen jullie alsjeblieft gewoon de youtube video linken, of zorgen dat autojunk een keer in HD wordt? Dit is niet om aan te zien.
Make it, ziet er super uit die mercedes.
Gisteren GT6 binnen gekregen en ging gelijk even bij de Design Visions kijken. Nou het ziet er allemaal gaaf uit hoor! :o
Zelfs Nike en Jordan hebben een Design Vision in GT6 hahaha

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).