Mercedes-baas: “Je mag Ferrari nooit afschrijven”

Auteur: , 23 Reacties

Dit jaar is Toto Wolff niet bang voor de rode brigade, maar hij houdt zijn hart vast voor 2017.

Ferrari komt eraan

Het is vakantie in Europa. De komkommers worden gekweekt en hele volksstammen liggen op hun rug in de zon. Zo ook iedereen die iets met de Formule 1 te maken heeft. Hoe fijn is het dan dat de baas van het oppermachtige F1-team Mercedes de tijd neemt om het een en ander te zeggen, zodat we jullie toch nog iets kunnen melden?

Gisteren zei meneer Wolff dat hij Nico Rosberg nog helemaal niet heeft afgeschreven voor de titel van dit jaar en nu neemt hij het op voor Ferrari. Hij denkt niet dat de Italianen dit jaar nog een rol van betekenis gaan spelen, maar volgend jaar kan dat weleens helemaal anders worden, zei hij tegen Skysports.

“I don’t think you can write Ferrari off,” Wolff said. “They’ve clearly had a tough time recently – I think they switched off very early for 2017. Never underestimate a team with so much resources and so much passion.”

Toto houdt er dus terdege rekening mee dat de hegemonie van zijn zilveren pijlen na dit seizoen is afgelopen. Want naast Ferrari heeft ook het Red-Bull van onze eigen Max de focus verlegd naar 2017. En bovendien doen ze het nu ook al steeds beter, iets wat ook Wolff niet is ontgaan.

“We were expecting Hungary to be a very difficult one and Red Bull to be performing well and it was the opposite, we were actually as strong as in Silverstone,” Wolff added. “But Hockenheim could have been won easier for us and it was the opposite, so it isn’t clear cut. They keep coming back and there isn’t a lot of speed differential on the straight any more.

“They will be coming back in good form next year and even the second half of the season I have no doubt. This team is winning almost every race, we’ve kept it now for two and a half years but that’s not going to last.”

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar het zou zomaar eens kunnen dat de kaarten volgend seizoen helemaal anders zijn geschud. Plus het feit dat de auto’s er weer wat beter uit gaan zien en Max weer wat meer ervaring heeft… Ik heb d’r zin an!23 reacties

het zou een mooi lesje nederigheid zijn voor bepaalde coureurs van mercedes als ze volgend jaar eindigen zoals mclaren in 2014
@meneer: bepaalde? Gewoon allebei.
@str8six: Waarom toch? Rivaliteit zorgt toch juist voor spanning en kijkplezier!!? Waar er twee vechten gaat onze Max ermee heen of zoiets
@pluiske666: als je met rivaliteit het elkaar eraf rijden bedoeld idd. Maar anders, nee, ze doen verder geen acties op elkaar. Vrij saai imo.
@meneer: Hamilton is zo vreselijk goed, bovendien meervoudig wereldkampioen…… Dus waarom zou hij nederig moeten zijn?
Ja maar, we zijn nu pas halverwege het seizoen??! Kan nog zoveel gebeuren. Race voor race, zou ik zeggen.
Laten we eerst rustig het huidige seizoen afwerken. Ik persoonlijk verwacht volgend seizoen een kampioenschap van Red Bull.
@misterdrogba: Ja, ik hoop ook dat Ricciardo kampioen wordt.
De nieuwe banden zien er wel heel tof uit, maar ondanks de geluiden van Newey en nu weer Wolff, die 2 maanden geleden nog zei dat Ferrari bijna net zo snel was, moet ik het nog zien. Zolang we V6 turbo hybrids met tig duizend functies hebben zie ik niemand id buurt van Mercedes komen. Ze hebben nog zoveel snelheid op de plank liggen die er pas afkomt als er echt iemand dichtbij komt. Monaco was een wake up call, en toen kwam er een update voor de Britse GP en was het dag Red Bull, dag Ferrari.

Overigens gaat er een rumoer dat Mercedes, hoe verrassend, er na 2020 mee stopt.
@john4545: wat is er in 2020?
@mrrallycross: Dan komen er nieuwe motorenregels, en vervalt de voorsprong van Mercedes.
De rode brigade. Da’s toch 1x per maand?
Beetje de gemoederen temperen is altijd goed.
Hij praat net alsof mercedes stilstaat wat betreft de ontwikkelingen voor 2017…. Tactische man die Toto
Hamilton wordt kampioen
Hockenheim could have been won easier for us….zucht, dat zegt toch alles over dit seizoen….
Ja als hij gaat zeggen dat rosberg geen kans meer maakt en ferrari en red bull kunnen komen wat ze willen maar Lewis 2 vingers in zijn neus kampioen gaat worden kijkt er geen hond meer. En iedereen weet dat het zo is . Lewis wordt kampioen. En Nederlanders gaan als enigste kijken omdat Max 2 kan worden wat de rest van de wereld eigenlijk geen hol kan rotten.
@rolov: Nee hoor, ik kijk F1 mét of zonder Max en mét of zonder Nederlanders. Maar als je die mensen bedoeld die sinds Barcelona 2016 zgn. fan zijn en F1 specialist heb je gelijk.
@rolov: huidige stand in de sky poll voor beste rijder op dit moment staat Max 2e meteen achter Lewis. Denk dat er meer kijken dan alleen Nederlanders
@bassx: Dat is het mooie aan de Britten. Vol passie en liefde voor de racerij. Al verwacht ik dat ze zeker niet op Rosberg een stem uit zullen brengen vanwege de rivaliteit met Hamilton. Maar als je dezelfde vraag stelt aan Duitsers zullen zij weer voor Rosberg stemmen denk ik… Maar Max dus tweede daaro, is eigenlijk ook logisch. Het is en blijft nog steeds geniaal en fenomenaal wat hij allemaal laat zien. Die 18-jarige snotaap…
@bassx: je snapt toch wat ik bedoel?
@rolov: Ik Snap je helemaal. Eigenlijk weet iedereen dat Lewis er weer met de beker vandoor gaat dit jaar en de spanning is er wel een beetje af. Theoretisch is er veel mogelijk maar de praktijk heeft ons inderdaad anders geleerd.
Afschrijving hebben ze bij Ferrari niet zo enorm veel last van. Die AMG’s daarentegen..
Dit jaar wordt Hamilton gewoon weer kampioen. Volgend jaar zal hij dan de concentratie echt niet meer kunnen opbrengen. Als Mercedes dan een beetje minder voorsprong heeft t.o.v. RB en Ferrari zie ik het positief in voor Max.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).