Wolff: Nico kan nog gewoon wereldkampioen worden

Auteur: , 23 Reacties

Al rijdt hij de laatste tijd geen deuk in een pakje boter en wint Lewis alles wat er te winnen valt, Nico kan aan het eind van het seizoen nog steeds als winnaar uit de bus komen. Aldus zijn baas.

Hij wint nog wel hoor. Makkelijk.

Toen lil’ Lewis vorig jaar ruim voor het einde van het seizoen kampioen werd, begon Nico Rosberg ineens alles te winnen. Beetje laat, maar hij flikte het toch maar. Na de wintervakantie dacht iedereen stiekem dat Nico’s winning days weer voorbij zouden zijn, want Nico. Maar niets bleek minder waar. Nico won ook de eerste vier races van dit seizoen en stond zomaar ineens, hoppetee, 43 punten los van zijn rivaal Hamilton. Als dat geen wereldkampioenschap zou worden, dan wist niemand het meer. Tja, en toen kwam daar onze Max met zijn epische overwinning in Spanje en daarmee werd het verval van de Fin Monegask Duitser eigenlijk ingeluid.

Want sindsdien doet Nico bijna alles fout. Hij ramt zijn teamgenoot van de baan, hij glijdt zelf van het circuit als hij niet voorbij een Hollands jochie van 18 weet te komen, hij valt vreselijk door de mand in regenraces en tot overmaat van ramp komt hij zelfs op pole position niet van zijn plek. Toegegeven, hij won de (tergend saaie) GP van Europa, maar dat was het ook wel een beetje.

Maar da’s allemaal geen enkele reden voor paniek. Althans, niet voor Toto Wolff, de man die de twee Mercedes kemphanen (ook de komende twee jaar nog) onder zijn hoede heeft.

Op de vraag of Nico nog kampioen kan worden zegt hij:

“Ja, zeker. Hij is extreem goed aan het seizoen begonnen en eind 2015 was hij eveneens heel erg goed. Er zijn nog negen races te gaan, dus meer dan 200 punten te verdelen. Hamilton is bezig aan een indrukwekkende reeks, een beetje als de serie van Nico aan het einde van vorig seizoen en het begin van dit jaar.”

Toto is begrijpelijkerwijs ook erg positief over de blonde (of welke kleur haar heeft hij eigenlijk vandaag) Hamilton.

Hij heeft alle punten goedgemaakt die hij achter stond. Nu draait het voor hem om het behouden van die voorsprong. Het is aan hem om het momentum te behouden, als zoiets al bestaat. We hebben een golfbeweging gezien in het voordeel van beide rijders. Het wordt interessant om te zien hoe het verloopt als we na de zomerpauze weer verder gaan.”

Nico kan dus nog kampioen worden. Maar hij weet zelf natuurlijk ook wel dat dit onzin is. Ik heb namelijk ergens gelezen dat Lewis lachend zijn derde titel op rij binnenhaalt.23 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Gaat zeker niet meer lukken…
@robbie123:
Lil’Lewis is gewoon de betere coureur.
Prima baas ..
Lekker positief ..
Ja, en volgend jaar word Max kampioen… Weten doen we het niet zeker maar gokken kan altijd…
Gun het Nico veel meer dan Hamilton
@audibentley: iemand die lelijke trucs moet uithalen om genoeg puntjes te krijgen…die mag nooit winnen. Sterker nog, als Rosberg kampioen wordt is dat ronduit een schande voor de complete Formule 1.

Daarnaast is het ook nog eens een Duitser
@87sandyd: nou, er zijn er wel meer die dat gelukt is anders….
@audibentley: heb liever dat de betere coureur wint ipv iemand die niet tegen z’n verlies kan en trucjes nodig heeft om z’n gram te halen. Nee, Nico heeft wederom laten zien dat hij niet kampioen waardig is. Als er races zijn waar het gaat om rijderskunsten en talent hangt hij ergens op een kleurloze plek 5 of 6, puur door de auto die hij onder z’n kont heeft.
@str8six: Oké, maar hoe typeer jij dan de races die hij wint?

Dat hij vooraan rijdt door de auto waarin hij zit is niks nieuws, dat geldt voor alle coureurs. Kijk naar alle andere ex-kampioenen in het veld (Alonso, Button, Raikkonen, Vettel), die rijden ook niet vooraan in een mindere auto. Vettel is een paar keer kampioen geworden door vooral races te winnen die hij van voor tot achter kon domineren, niet door briljante inhaalraces.

Rosberg is geen coureur die goed kan inhalen, maar wel eentje die heel goed zijn positie kan verdedigen. En hij kan heel kinderachtig doen inderdaad, maar daar rijden er meer van rond… Hamilton bijvoorbeeld.
@potver7: hoe ik zijn races typeer? Saai. Heb Nico nog nooit een race zin winnen door van achter naar voren te rijden. Hamilton, Alonso en Vettel wel. Vettel heeft zelfs z’n kampioenschap veilig gesteld door van achter naar voren te rijden op Interlagos na in de eerste ronde eraf getikt te zijn en daarna naar voren te rijden. Zie ik Nico niet doen. Die kan namelijk niet inhalen en dat is waar het uiteindelijk om gaat en hetgeen de échte talenten van de semi-talenten scheidt.
@str8six: idd Rosberg kan alleen winnen als hij vooraan begint. Inhalen kan hij alleen als de tegenstander een blauwe vlag krijgt of hij drs krijgt.
Dit kan je toch amper nieuws noemen? “Hij kan nog kampioen worden, want hij heeft het goed gedaan”. Open deur.
Iets met Duitsers masker geen grappen? Ik lig dubbel
We gaan het zien wat de rest van de races gaat brengen ik hoop op meer pech bij Mercedes dat het rijders kampioenschap ook pas bij de laatste race beslist wordt
Wolff en zijn team proberen het seizoen spannender te laten lijken dan het is, aan die indruk kan ik me niet onttrekken.
Alsof alles bij Mercedes geregisseerd word, zo erg lijkt het.

Ze krijgen natuurlijk steeds minder air-time want helemaal niet boeiend voor de kijkers. Die willen het gevecht om de plekken daarachter zien, dus zijn RBR en Ferrari vele malen vaker in beeld.
Volgens mij zijn zelfs de Saubers vaker in beeld dan Mercedes, en daarmee straks interessanter om te sponsoren dan MB.
Ik neem aan dat dit sarcastisch bedoeld is?
Rosberg is snel op een droge baan zonder verkeer. In andere omstandigheden wordt het rap minder. Zeker geen wereldkampioen materiaal als je het mij vraagt.
Lewis lachend binnenhalen? Zal nog wel meevallen, Lewis staat nog wat straffen boven het hoofd te verwachten en Lewis is ook niet sterk vanaf P6 en lager dit seizoen zo blijkt. Als Nico dan gewoon weer doet waar hij goed in is pakt hij weer P1 aan einde van de race. Ben benieuwd want Laatste nieuws was dat Lewis op Spa met een oude motor gaat rijden. Oftewel steeds een grotere kans op een DNF voor hem.
Wolf heeft gewoon gelijk. Het seizoen is halverwege en de mb Boys staan met een klein verschil aan kop. Waarom zou Rosberg dat niet lukken? Al dat gezeur over de kwaliteiten van die man. Hij weet races te winnen punt. Meer is er niet nodig om wereldkampioen te worden.
@pomoek: de races waar hij vooraan start winnen is geen probleem. Maar de races waarin hij niet vooraan start weet hij nauwelijks om te zetten in goede plekken. Om over regenraces maar te zwijgen.
Hij heeft vooral een fantastische wagen. Als je Vettel, Max of Ricciardo in zijn auto zet kunnen hun ook nog kampioen worden.
Kan alle kanten nog op maar het is wel onwaarschijnlijk.
Iedereen kan nog kampioen worden. Maar dat wil niet zeggen dat het ook gaat gebeuren natuurlijk…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).