Mercedes bewijst: echte legendes sterven nooit

Auteur: , 21 Reacties

Waarschijnlijk heeft Mercedes een geheim lab waar ze Proxofim maken.

W461

Decennialang was het een vaste waarde in het gamma van Mercedes: de aloude G-Klasse. Zoals alleen de beste popsterren kunnen doen, wist de G zichzelf telkens weer door te ontwikkelen en nieuwe doelgroepen aan te spreken. Van utilitaristisch voertuig voor stoere soldaten tot statussymbool voor hete huisvrouwen, de G kon het allemaal. Dit jaar kwam er echter eindelijk een einde aan de zegetocht van de originele G-wagon. Mercedes verving het model na een kleine veertig jaar met een volstrekt nieuwe auto.

Althans, dat dachten we. Echter, niks is minder waar! De originele W461 (het ‘Professional’ model) zal namelijk stiekem nog ‘gewoon’ een tijdje doorgebouwd worden, zo bericht Road & Track. Er is voorlopig nog geen einddatum gesteld. Magna Steyr zal de auto alleen blijven bouwen voor bepaalde landen. Je kan er echter sowieso geen meer kopen als normale consument, want de auto’s zijn bedoeld voor legers en andere overheidsinstanties. Het verhaal lijkt in die zin een beetje op wat Ford deed met de Crown Victoria, nog zo’n legende die door bleef ademen nadat ‘ie al ratelend en hijgend een kussen op het hoofd gedrukt kreeg.

Overheden kunnen de originele G-klasse bestellen als traditionele ‘station’, als 6*6 of als ‘chassis met cabine’. In het laatste geval kan je zelf besluiten wat je met de achterkant van je G doet. Ideeën hiervoor zijn welkom in de comments.21 reacties

Koppel schotel achterop n 6×6, en dan n mooie camper trailer erachter hangen. Lekker n rondreis door de vs en andere werelddelen maken..
@leovreenen: Gezellig met de rest van het leger werelddelen op de kop zetten.
@leovreenen: Daarvoor lijkt mij de chassis/cab variant met een camper opbouw een wat betere keuzen. Daarmee kom je wat makkelijker op de echt leuke plekken.
@robert110: Inderdaad, zoiets als deze:
http://www.woelcke.de/off-road-mobile/mercedes-g-klasse-professional.html
Of deze:
http://www.bimobil.com/wp-content/uploads/2014/08/BMO-1099_EX328.pdf
@406_v6: Wat een leuk campertje, die Woelcke. Maar die wc?? Daar moet je dan haaks op zitten? Werkt wel, maar vreemd…
@Esprit_de_Flandre: je klapt de wastafel op en kan de wc dan 90 graden draaien 😉
@robert110: neejoh, als dr n trailer achter kan, kan je ook gwn vrachtjes rijden. Winkel distributie ofzo….
Zal wel niet geïmporteerd kunnen worden ivm emissie en veiligheidseisen
@realhustler: Het is hier geen Amerika. De regels hier zijn streng maar met een beetje creativiteit en de juiste keurmeester kan je hier heel veel op kenteken krijgen.
Veiligheidseisen zijn in Nederland al niet echt een probleem bij import.
Hoe de regels rond emissie zijn weet ik niet precies maar ik las ergens anders dat ze aan de Euro 5 norm voldoen dus dat moet geen probleem zijn.
Ik wil er 1 kopen (behoor tot de doelgroep) en heb toevallig deze week nog navraag gedaan naar de mogelijkheden. Als de Professional versie nog gebouwd blijft worden, dan in ieder geval niet voor Nederland.
@avdb55: volgens mij is er twee jaar terug nog een nieuwe ‘Professional’ gekomen voor consunenten, al was dat een w463. De originele w461 is al jaaaaaren niet meer voor consumenten verkrijgbaar.
@dizono: klopt. Maar waarom zou je een 461 willen? De verdeelbak daarvan is nooit doorontwikkeld. Zal waarschijnlijk bezwijken onder het koppel van de huidige motoren.
En ik heb toch een sterke voorkeur voor permanente 4×4.
@avdb55: Geen idee, jij zei dat je in de markt was en er naar geïnformeerd had… ;) Dit artikel gaat over het feit dat de 461 nog gebouwd wordt, de 463 is vervangen door de nieuwe G.
@avdb55: dus jij bent de overheid?
@tmenges: kan me voorstellen dat bijvoorbeeld diplomaten ook tot die groep behoren.
@tmenges: heb ooit (uiteraard met een heel team) ervoor gezorgd dat er meer dan 4.500 290GD’s bij defensie zijn geleverd.
@avdb55: ik zorgde ervoor dat jij toen die dure auto’s kon bestellen ( oke samen met een team belastingbetalers)
@avdb55: ja ok maar jij had het over ‘ ik wil er een bestellen’ en ‘ik behoor tot de doelgroep’ als ik je een kleine tip mag geven , op je werk niet te veel ‘ ik’ gebruiken.
Ik zou zoiets achterop bouwen:

https://goo.gl/images/B9ynja
Hij staat nog gewoon te koop op de website van Mercedes Australia en je kunt hem hier als particulier kopen.

https://www.mercedes-benz.com.au/passengercars/mercedes-benz-cars/models/g-class/g-class-professional/explore.html
Jep afneembare camper opbouw achterop en dan “fuck beschaving, I’m off in to the wild”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).