Mercedes C63 AMG Coupé is een mini S Coupé

Auteur: , 44 Reacties

Zonder daarmee de C tekort te doen, het is een heerlijke bak.

Mercedes C63 AMG Coupé

Hij is pas een maandje officieel en toch doet de C63 AMG Coupé nu al enigszins vertrouwd aan. Dat heeft er inderdaad mee te maken dat de gelijkenissen met de S Coupé meer dan evident zijn. Onder de kap ligt een twinturbo 4.0 V8, met de turbo’s binnen de cilinderbanken gemonteerd. Daarmee is het officieel een Hot V en geloof ons: dergelijke termen doen het goed aan de bar.

Specs komen overeen met die van de gewone C63 AMG (rijtest). Met andere woorden: 510 pk en 700 Nm voor de ‘S’, 476 pk en 650 Nm voor de gewone versie. Verder krijgt u op de dikkere van de twee een elektronisch sperdifferentieel, waar de gewone versie het met een mechanische variant doet.

We gokken dan ook dat net als bij die hitsige AMG GT vrijwel iedereen voor de ‘S’ zal gaan. Tenminste, ik ben nog geen spots tegengekomen van de versie-zonder-S, maar wijs me er vooral op als ik het mis heb. Wel pas nadat u de faaie plaatjes in de gallery heeft gecheckt, natuurlijk.
44 reacties

Ik vind dit ding zo lelijk. Is ook eigenlijk niet echt een coupe, die achterkant is veel te vet en schuin van achter/opzij kloppen de proporties gewoon niet. Maargoed, maakt natuurlijk geen zak uit wat ik er van vind, zal vast wel weer massaal verkopen.
@trustmeiamanengineer: Hij heeft inderdaad ook wel iets weg van de GLE coupe die laag op z’n wielen staat. De achterkant had iets slanker mogen aflopen. Desalniettemin vind ik het een mooie auto.
Nou ik vindt de navigatie idioot erbovenop staan.

Wat zal de prijs van de S worden?
@bigfun: Iets meer dan die van de sedan lijkt mij.
@bigfun: altijd beter als zo’n TomTom of smartphone halverwege je voorruit.
@406_v6: Dit is een Tom Tom op je dashboard… even lelijk.
Als ik van schuin achter kijk krijg ik een beetje hyundai coupe gevoel bijndeze wagen.

En het interieur vind ik er gewoon echt goedkoop uitzien dat grote stuk carbon in het middenconsole. Dan het scherm wat op het dashboard staat. Met de staande navi’s is opzich niks mee maar positioneer hem dan wel mooi doen ze bij bmw en audi toch beter.

En nu ff de azijn wegspoelen met een borrel.
Ik wil hem graag mooi vinden maar het lukt me nog niet echt. De middenconsole vind ik ook erg lelijk.
@woot: Heeft misschien ook te maken met het witte stuk op het dak, als dat zwart was was het denk ik al een stuk beter.
Wat een prachtige auto zeg! Ik ben niet echt fan van Mercedes, maar deze auto mogen ze zo op m’n oprit parkeren!
Waar kan ik tekenen?
@jozef879: in principe overal.
@fabiotol: verzin de volgende keer iets orgineels…
@jozef879: De hypotheker?
@jozef879: iets origineels? Hmmm hoeveel mensen zullen een soortgelijke reacties als de jouwe geven op dit artikel?
Moddervette bak, zou deze liever hebben dan een M3
prachtige bak, achterkant FLINK op vooruit gegaan t.o.v. voorganger
Waarom ze het dakje dan niet volledig in zwart uitvoeren is voor mij dan weer een raadsel…
Ik weet het niet, het lijkt wel of Mercedes iets teveel zijn best heeft willen doen waardoor het geheel een beetje kitsch en over de top aandoet, niet lelijk maar……ik weet het niet.
Nee. Waar de vorige briljant was als AMG, klopt het niet bij dit model. Ook de M4 kan mij niet zo bekoren, dus blijft over de RS5 en RC-F: atmosferische V8. De Audi is nog steeds veruit de mooiste (mits netjes uitgevoerd) en de Lexus is lelijk, maar toch vind ik hem gaaf.

Als Jaguar nu eens met een XE Coupe komt, en een XE-R (en dan die combo) hebben we de favoriete middenklasse supercoupe voor de komende paar jaar.

Ik ben echt benieuwd naar de komende RS5, want de Benz en de Bimmer kunnen mij vooralsnog niet behagen.
@gtwillem:
Hou nou eens op met je mening als feit te poneren, maakt je stukken geloofwaardiger.
Nu ga je een beetje op jrk lijken, die had ook altijd het hoogste woord.
@kylian: het is mijn mening, ik beweer niet dat het een feit is. Sterker nog: de verkoopcijfers laten zien dat mijn mening niet gelijk is aan het kopend publiek. Ze verkopen beter dan ooit. Ikzelf moet niets zeggen: ik heb een van de lelijkste auto’s van de afgelopen twee decennia. Dat het (M4, C63 Coupe) niet geheel mijn smaak is mag ik best als mening hebben, dat jij dat als ‘feit’ ziet, kan ik niets aan doen.

Ik begrijp dat mensen verschillen van smaak en mening. Dat maakt het kletsen over auto’s op AB zo leuk! Bovenstaande zinnen zijn bedoeld als mening, niet om het als feit te opperen 😉
@gtwillem:
“de Audi is veruit de mooiste” end quote is een mening, door het woordje “is” te gebruiken poneer je dat als feit.
Als het zo nu en dan gebeurd dan zal je mij niet horen maar 50 berichten per dag met dergelijke “feiten” doet vermoeden dat je betaald wordt voor die verkapte reclame.

Verder moet je het natuurlijk zelf weten maar ik geef je in deze mijn mening.
@kylian: nope. Ik betaal er zelfs voor 😉.

In de context moet je echt wel op kunnen maken dat ik het als mening bedoel, welke ik wil delen, niet als feit door se strot wil duwen. Als je dit anders ervaart bied ik bij deze mijn nederige excuses aan. Maar in principe kun je de meeste berichten op AB zien als meningen en interpretaties. Neem het vooral niet te serieus.
@gtwillem: mag ik vragen wat voor auto je hebt dan???? Ben wel benieuwd wat een van de lelijkste is in jouw ogen :p
@nvn1993: een witte Subaru Impreza ;-). Dus @kylian heeft absoluut een punt. Ik moet niet gaan praten over wat wel en niet mooi is 😉
@kylian: btw: I see what you did there!
@kylian: Zijn onze comments nou verdwenen? Zal het zo erg zijn dat zelfs praten over hem een taboe is?
@gtwillem: zelfde met wat scherpere randjes.. Met elk nieuw model vind ik audi steeds lelijker worden, doe mij maar de 1e single frame generatie modellen
Niet dat ik geil wordt vd nieuwere bmw modelletjes.. Vind mercedes op dit moment het mooist, ze weten zelfs een hatchback cool te maken imho
Srsly nog steeds die pauper navi?
Moet ik nog komen helpen met poetsen of is ‘ie al schoon?
@ettie: Lekkah wijf. Wil ook helpen.
Deze in het Briljantblauw met de lichtmetale 5-dubbelspaaks 19 inch eronder zonder carbon exterieur pakket en binnen zwart Nappa leer en donkerbruin lindehout! Dan is die perfect.

Begrijp het gezeur over de navi niet helemaal maar dat zal wel smaak zijn. Ik vind het juist wel wat hebben dat zwevende effect dat ze proberen te creëren. Daarnaast vind ik het veruit het mooiste interieur in deze klasse. Nieuwe A4 kan mij absoluut niet bekoren en BMW ziet er verouderd uit.
@Pordon: nee, de 19″ multispaaks AMG (788), Designo Sattelbraun leer en lijsten in Pianolak zwart. Briljantblauw is een perfecte keuze! Oh ja, airmatic en Burmester ook aanvinken 😉
@406_v6: Designo Sattelbraun is inderdaad ook een goede keus. Pianolak zwart ben ik geen fan van. Te snel vette vingers op en oogt enigszins goedkoop in mijn ogen. Airmatic and Burmester uiteraard. Als ik zoveel geld te besteden heb dan zal de optielijst ook wel vrijwel volledig aangevinkt worden en Burmester is in elke C een must want het standaard geluidssysteem valt erg tegen. Ten opzichte van de vorige generatie C is dat echt een stuk minder.
@Pordon: inderdaad, als ik zoveel geld …. 😕 maar dan werd het toch een C400 4-matic coupe met genoemde opties. Lijsten in geslepen aluminium is ook erg fraai.
Prachtige auto, maar misschien waren de vorm achterlichten van de normale C beter geweest. De voorkant is elegant en sportief naar mijn mening!
En ik maar denken dat de CL de S-Klasse coupe was.. Maar ik vraag me af hoe populair dit model wordt! Voor dit geld zou ik eerder kijken bij de concurrentie
@derek306: De CL was ook de S klasse coupe. Ze hebben de naam alleen veranderd zodat het voor iedereen duidelijk zou moeten worden.
@berlinetta: hebben ze een handje aan om die namen na verloop van tijd te veranderen. Van SEC naar S klasse coupe naar CL en nu weer S klasse coupe.
Slaat naar mijn mening echter nergens op om dit steeds te veranderen.
@mercedesbenze350cdi: ik kan de laatste serie veranderingen wel begrijpen. Dankzij het aantal toegenomen modellen, hebben ze bij MB nu eindelijk voor een naamswijze gekozen waarmee ze nog even door kunnen met heul veel auto’s te introduceren.
zal wel lekker rijden en brullen, maar wat een lelijke kont (zoals bij vele Mercs), maar wat een geluk dat anderen hem wel mooi vinden.
SUPER VETTE BAK!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).