Mercedes CLA45 AMG: yes, please!

Auteur: , 86 Reacties

Terwijl we Wouter gisteren met het diesel-knorrepotje zagen rondrijden, maakt het échte vuurwerk op CLA-gebied zijn opwachting op de New York Auto Show. Voorafgaand aan de officiële onthulling hebben we hier alvast de afbeeldingen van de CLA 45 AMG voor je.

Ja, ik deel de mening van onze gumspecialist dat de CLA gewoon een erg lekkere auto is, mits goed uitgerust, dat wel. De 45 AMG is dan natuurlijk het summum van knallen: 360 pk en 450 Nm, verdeeld over alle vier de wielen, en dat verpakt in een outfit die bijna sexier is dan die van deze fapmevrouwen (dat ass!).

Nadere details volgen zodra Mercedes besluit met de informatie naar buiten te komen, maar verwacht geen verrassingen ten opzichte van de A45 AMG. FOTOOS!86 reacties

No, thank you.
@lexlfa: ik denk dat je dit bedoelde: “no, just put that ugly thing in its designers ass….”. Indien ja, dan ben ik het helemaal eens met je…
@sulobb: dat bedoelde ik precies, kon niet op de goede woorden komen…
Die achter kant is echt te kort ziet er niet uit alsof hij in een is geklapt
@hema36: ze zeggen dat hij bijna even groot is als de C, en daar weten ze zelf een 6,2 in te proppen.
@jens28: op de verkeerde gereageerd
wrm doen ze bij AMG er geen 55blok in?
@jens28: inderdaad, ruimte te over in deze compacte auto…
@HDM: ze zeggen dat hij bijna even groot is als de C, en daar weten ze zelf een 6,2 in te proppen.
@jens28: Alleen is de C achterwiel aangedreven. Bij deze CLA moet de transmissie ed ook voorin liggen.
@jens28: C is niet voorwielaangedreven. Bovendien, als engineering gebaseerd zou zijn op ”bijna”…dat zou een lichtelijk verschillende realiteit geven…
@HDM: te snel gelezen? Hij zegt dat de c achterwiel is aangedreven en de cla voor.
@jens28: nu wel goed gereageerd?
Ook een dikke nee, wat is er in hemelsnaam met de achterkant gebeurt?
Heel mooi autootje! Yes please!
@kapiteinaudi: En dat van een Audi-fanaat, dat zegt genoeg denk ik :)
Die achterkant is om te janken.. Jeez, what were they thinking!
@baap: Denk er het zelfde over. Vind hem zelf een beetje op de Opel Astra Sedan lijken. (Alleen de achterkant dan he)
Nee. Ligt het nu aan mij of vind ik de achterkant lijken op een BMW 1 serie coupe/m?
@lantis: dat ligt aan jou. =P
@lantis: @lantis: ik vind dat ook. Verder vind ik de cla op foto 2 net een mislukte insignia.
raar ding..
die overhang voor en achter is echt te lomp.
Mooie bak! Wel een beetje een auto voor vrouwen imo
schone neus met een lelijke kont… Zo lopen er al genoeg rond :p
Wat een lelijk ding!
Ik begin bijna te denken dat autoblog betaald wordt door Mercedes, zo onverdeeld positief zijn ze over de CLA. Terwijl het echt een hondslelijk ding is, waarbij de verhoudingen totaal zoek zijn.
bah, lijkt wel of ze chris bangle hebben overgenomen van BMW…
Nu ik richting de 50 loop moet ik misschien maar eens stoppen met puberen en een serieuse auto gaan rijden. Dit lijkt mij wel wat.
@jrk68: Koop over 1,5j toch een mooie F-type. Knap jong ding. Is toch veel mooier/leuker.
@E34M5Touring:
Als ik daar een knap jong ding bij krijg heb ik een hoop aan m’n zoon uit te leggen vrees ik.
Maar zeker een goed idee.
@jrk68: Als je dr meteen doorgeeft valt er vast over te praten :)
@jrk68: Dat gaat niet werken, op die leeftijd, moet je gaan denken aan een hogere instap, een Fiat Panda lijkt me wel wat voor je.
Daar hebben, ze vast ook een sport versie van!
@stirling: Ben je zo blij van je eigen Panda dat je hem gaat aanraden aan anderen?
Wel jammer dat de spatborden niet een beetje uitgeklopt zijn. Verder mooi ding
BMW 1M of MB CLA45 AMG.. Als Mercedes man ga ik toch voor de 1M, puur omdat deze met handbak wordt geleverd wordt en deze (denk ik) niet..

Buiten om dat gewoon een superstrakke auto!!
Zijn er al prijzen bekend? Want gezien de prijzen voor de normale versie houd ik mijn hart vast. Bedoel, het rokerspakket is al 55,- (voor een fucking asbak met aansteker(die er gvd standaard in zou moeten zitten). Echt shocking, 170pk dieseltje met een paar opties gaat rap over de 50k.
@E34M5Touring: Mercedes is zowiezo duur in opties.Neem een Xenonlampen die zijn bij hun niet te betalen.
@dahlback:
Gelul in de ruimte.
Adaptive lighting met xenon kost op een A3 1848 euro en op de A-klasse 1694 euro.
Ik heb geen telraam nodig om te berekenen dat het bij Mercedes 154 euro goedkoper is.
@jrk68: Van de Xenon misschien maar voor de rest heeft ie wel een punt. Ik kleed een 123d Coupe (dan heb je dus 218pk ipv 170(!!!) vol aan, dus echt alles, M pack leder prof navi etc. kom ik op 50k. Een CLA zit dan al op dik 58k. Ik vind dat achterlijk veel geld voor zo’n klein ding met zo’n relatief lichte diesel. Ik bedoel een nwe Leon FR met 185pk en werkelijk alles wat er op kan zit net op 36k. Leuk zo’n niche model, maar als ik moet bijbetalen voor inklapbare spiegels (139,-) en een rokerspakket (55,-) heb ik de minderprijs van de xenon al weggespeeld.
@E34M5Touring:
Dat zou ik uit moeten zoeken, ik weet dat niet uit mijn hoofd.
Het ging mij om zijn voorbeeld dus heb ik dat even opgezocht en mijn vermoeden werd weereens bevestigd. Ik houd de discussie graag puur. Er zijn er al meer dan genoeg die niet gehinderd door enige kennis van zaken de grootst mogelijke onzin als feit presenteren.
Tuurlijk, een CLA is een dure auto. In mijn optiek niet te vergelijken met een 2 deurs 1-coupé of een Leon .Om die op waarde te schatten moeten we m.i. wachten op de 2-serie en de A3 sedan.
Bij VAG blijvende, een kale Audi 1 is ook duurder dan een Leon en als je het met de A3 vergelijkt betaal je 8 ruggen meer voor dezelfde auto.
@jrk68: Nou, laten we niet aan het feit voorbij gaan dat we ondanks zijn body we nog steeds gewoon over een A klasse praten. Leuk dat er een fijn sausje overheen zit maar het blijft een A klasse. En dan vind ik 58k voor een 170pk diesel gewoon achterlijk veel geld. Een 123d wat behalve de deuren gewoon een directe concurrent is biedt dan ook nog de fun van RWD voor 8k(!!!!!!) minder. Het heeft mij een beetje weggehaald bij de A klasse. Moet volgend jaar een nieuwe auto en ben dus aan het orienteren (jaja jaar te vroeg maar autogek, je weet hoe het gaat :) ). Zelfs met een intro AMG pakket waar je dus voordeel uit zou moeten halen knal je zo door de 50k. Ik zou een 120d Coupe kunnen pakken en nog steeds met meer vermogen de showroom uit rijden voor 10k minder. Dan maar geen achterportieren. Moet heel eerlijk zeggen dat het me erg tegenvalt. In die klasse, voor dat geld, is er zeer veel leuks te koop. Want 58k koopt ook een erg fraaie C klasse of 3 serie. En dan rijdt je zeker geen schraapdiesel.
@jrk68: Als je vanaf de C klasse kijkt is het wel duurder, altans laatste keer dat ik keek.
Bij Audi heb je vaak pakketten waar het inzit die vaak goedkoper zijn als de xenonkoplamp zelf. Mijn pa had 3 jaar geleden een Golf plus gekocht en met het advance pakket was hij goedkoper uit dan xenon los erbij.
Andere opties zijn bij Mb vaak duurder.
@dahlback:
Ik heb het gewoon even opgezocht in de huidige geldende prijslijsten. Dat is wel zo zuiver.
Ik doe niet mee aan het spuien van onderbuikgevoelens en aannames van wat ik meen te herinneren toen paps 3 jaar geleden een leasebak mocht uitzoeken.
Gewoon 1 op 1 vergelijken. Met paketten wordt dat vaak al troebel daar de 1 iets anders in dat paketje stopt dan de ander.
En om even terug te komen op de asbak die E45 aanhaalt, er zijn geen nieuwe auto’s meer waar standaard een asbak in geleverd wordt.
De laatste nieuwe die ik kocht waar dat wel standaard was, was mijn Leon in 2001.
Sinds dien zijn er de nodige de revue gepasseerd.
@jrk68: Nee klopt, maar bij Seat kost een asbak met aansteker 15,- Bij Merc 55,-
@E34M5Touring:
15 euro is wel heel weinig, dat betaalde ik laatst voor een nieuwe aansteker.
Maar voor 4 tientjes verschil koop ik geen Leon meer. Zijn ding koop ik überhaupt nooit meer for that matter.
@jrk68: Dat je hem niet wil is wat anders. Maar je kan niet ontkennen dat zelfs tegenover BMW etc. dit ding gewoon serieus geld kost. Hij is er echt niet uniek in hoor, betaal bij BMW bovenop een navi van 2500,- nog 155,- bij voor een ander dashboardpaneel om het navischerm te passen…… Je kan je wel voorstellen dat ik daar smakelijk om moest lachen. Gvd belachelijk.
@jrk68: Was gewoon een zelf gekochte wagen ;) lease of leningen doen wij hier niet aan.Gewoon sparen voor je wagen.
Buiten dat een asbak moeten ze gewoon weglaten, niet de 12volt aansluiting.Iemand die een auto inruilt die uitgerookt is of naar rook stinkt krijgt ook minder geld voor.Altans zo gaat het bij de meeste dealers.
@E34M5Touring: moet je maar niet roken… Maar even serieus, de opties zijn serieus aan de prijs. Maar ja, aan de andere kant is dat wel bekend van de Duitsers.
@ej20g: Moeten mensen die niet willen roken maar met hun eigen A klasse gaan :)
@ej20g:
Asbakken zijn anno 2013 nergens meer standaard op een nieuwe auto.
@jrk68: Geloof dat de mijne wel standaard met asbak kwam hoor of toch gratis, ik heb althans geen rokerspakket gekozen bewust. Zou het even moeten nakijken op mijn offertes en factuur.

BMW is ook niet goedkoop in opties, maar toen ik bij Mercedes een SLK heb laten samenstellen viel het toch op dat bepaalde opties toch beduidend duurder zijn dan bij BMW nog. Ik ga niet zeggen dat de E89 een goedkope optielijst heeft maar op dat ogenblik vond ik de SLK toch nog een stuk extremer en minder het geld waard. Interieur voldeed niet aan men verwachtingen met de prijs die ze stelden. Is bij de E89 wel heel mooi voor elkaar. Ziet er goed uit en afwerking is echt uitmuntend.

Hoedanook… is mss cliché maar het is nu eenmaal een feit… Duitsers zijn heel erg duur in opties en ze komen vrijwel altijd ‘leeg’ … Moet ik jou ook niet vertellen. Zelfs automatische airco is geen standaard altijd. Geloof dat het bij die SLK 1000 of 1200 euro optie was in januari 2012… Parkeersensoren idem dito, 1000 euro…

Ik heb de navigation profi zitten (2600 eur) bij mijn wagen maar dan mag ik wel nog eens 720 euro gaan opleggen om bluetooth te hebben en oja, nog eens 300 euro voor een USB aansluiting te hebben… Is ergens wel pure afzetterij maar aan de andere kant… je wilt die dingen gewoon hebben dus je koopt ze er maar bij… Ik althans, als ik men zinnen ergens op zet moet ik dat gewoon gaan hebben :-)
Ik vind het wel geslaagd moet ik eerlijk zeggen. Ook een beetje uniek in zijn klasse. Zeker de AMG versie ziet er mooi uit. Chapeau voor Mercedes. Na de vernieuwde A-klasse is deze CLA een prachtige toevoeging op het pallet!
Hell yeah!! Hopenlijk is die op tijd leverbaar, wil in september met de auto op vakantie dus ben benieuwd wat de prijs in NL doet.
@mightymike: koop toch een fatsoenlijke auto man!!!
@sulobb: ja dat snap ik,vandaar mijn interesse hier in;)
@sulobb: en jij rijdt met?
@technopatat: vw golf uit 2000, aantal jaar kunnen sparen en dit jaar is een mooi jaar voor mij financieel gezien, mag me zelf prijze met dit geluk
@mightymike: Jij wil de CLA, daar heb ik respect voor hoor. Het is de persoon die zegt dat jij iets deftig’s moet kopen. Ik ben dan altijd benieuwd naar wat zij in de garage hebben staan, als ze een CLA 45 AMG al niet deftig vinden moet het wel iets super duper duurs en stoers zijn toch?
@technopatat: zeker aangezien hij toch 18 jaar wordt dit jaar!
Uitgerust in amg style en nu valt iedereen ineens die lelijkheid van die achterkant op?
2.0 AMG? Come on? Noem het dan het geen AMG. Als ik aan AMG denk, dan denk ik gebrul. Kan mij niet voorstellen dat deze motor lekker klinkt. En dan die 4 uitlaten, LOL!
@e550: AMG’s V12 brult ook niet echt, maar tegen dat geluid zeg ik ook geen nee. Ik weet zeker dat AMG van een 2-pittertje ook een rockband kan maken!
@salberts93: een 65 brult niet? Ik weet niet wat voor V12 AMG jij hebt gehoord …
@e550: wel dan? Je hoort het wel maar het is ook geen E63 of C63 toch?
@e550: heel ander soort geluid meer geblaas van die turbo’s enzo, ik noem het geen brullen, in ieder geval niet als je het geluid van de 63’s brullen noemt
@salberts93: http://www.youtube.com/watch?v=oN8pHJ3sQ0Q

Nou, kan ook wel brullen hoor :)
@E34M5Touring: hm ja met F1 uitlaat en is geen AMG he :P nee maar ik vind die V12s van AMG sowieso wel bruut klinken maar niet echt gebrul
@salberts93: Haha true, maar brult wel dat ding. Ongelofelijk, lijkt net een Zonda.
@e550: http://www.youtube.com/watch?v=EBJMh-nAtjE best een prima geluid toch? voor een 2 liter
ja gewoon van houden en verder genieten :)
Komt deze ook als S, of GT, of zelfs als Black Series?
@rotjeknor: nee dat is bij bmw zo….
@rotjeknor: hier hoef je toch niet meer van te hebben joh, black series gaat 20 keer over de kop waar het allang niet meer nodig was
Wauw.. Zet maar voor de deur!
Misschien, als Mercedes er een echte twee deurs coupe van maakt, dan gaan de lijnen van deze auto misschien kloppen.
Nu is het geheel onsamen hangend.
Apart is ie wel, maar mooi…….
Geweldig ding, maar ik zou toch graag zo’n nutteloze kleine carbonfiber vloerplint-spoiler op de achterklep hebben
Goedemiddag! Zet maar op de oprit!
Dikke bak hoor! In AMG uitvoering al helemaal, Zelfs een kale 180 voor rekenmaar 35k vind ik nog mooi. Wat een bak dit!
als je je ogen een beetje dicht knijpt
is het net een CL!
Ik zeg; shooting brake!
Doe dan maar een A’tje AMG voor minder $$
Ja kom maar door, in het zwart graag!
Echt een gaaf ding! Maar vind het wel jammer dat het “maar” een 4 cilinder is.. Moet toch minstens een 6 cilinder vind ik.
dit is wel een van de mooiste auto’s die je voor geld kunt kregen!
Schitterende auto! Gaat wel een flinke bak geld kosten maar krijg je wel iets unieks voor terug. Hoop dat de CLA goed gaat verkopen… tussen al het saaie VAG geweld hier in Nederland is dit een spannende verschijning.
jaja , kia wordt maar beter en beter , lijkt wel op een mercedes..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).