2013 recordjaar voor AMG: 32.000 auto’s

Auteur: , 31 Reacties

Hoezo crisis? AMG, de dikste-versie-divisie van Mercedes, verkocht vorig jaar 32.000 brute auto's.

AMG verkocht 32.000 auto's in 2013

Dat maakt 2013 tot het beste jaar ooit voor Mercedes-AMG GmbH. Volgens Tobias Moers, voorzitter van bestuur bij AMG, heeft het merk dat voornamelijk te danken aan te toevoeging van vierwielaangedreven versies van de CLS63 en E63 AMG. Daarnaast hebben de wat ‘goedkopere’ A45 en CLA45 AMG ook flink wat zoden aan de dijk gezet en lanceerde het merk de S63 AMG. Toch laat de beste man weten dat de cijfers alle verwachtingen overtroffen.

Met 32.000 auto’s heeft AMG ten opzichte van 2012, 20 procent groei weten te realiseren. In China werd er 25% geplust en op de thuismarkt deed AMG een 10% meer dan in 2012. De Britten maakte het helemaal bont en kochten een 40% meer AMG-spul.

Verrassend is dat sinds de E63 AMG met 4MATIC verkrijgbaar is, maar liefst 90 procent van de kopers die optie aangevinkt heeft. Daar lijkt Mercedes dus geen verkeerde zet mee gedaan te hebben, BMW kan met zijn enkel achterwielaangedreven M5 hier natuurlijk ook zo zijn conclusies uit trekken. De opties is blijkbaar erg geliefd op de Duitse snelheidsduivels.

AMG laat daarnaast weten plannen te hebben om een nieuw segment aan te boren. Een volledig door AMG ontwikkeld model die de SLS gaat vervangen maar wel een stuk kleiner is. Die auto zou moeten gaan concurreren met de Porsche 911, en daarmee doelt het merk natuurlijk op de SLC, oftewel de AMG GT.31 reacties

Het wordt tijd dat ze bij AMG eens een exclusiviteitslabeltje o.i.d. ontwikkelen. O wacht…
@RRRobert: het black series-label?
@lenny98: Laten we wel zijn, je hoeft er helemaal niet meer gek van op te kijken als deze natte droom voor iedere koerier en postbesteller straks werkelijkheid zou worden.
Britse markt, rijke russen en Arabieren die in Engeland wonen.
@leandro: onzin, die kopen hun wagens gewoon in het thuisland en laten ze naar engeland vliegen/verschepen voor de zomer.
Het lijkt me eerder dat de 4matic optie in engeland zoden aan de dijk heeft gezet!
@lambo4all: de UK heeft toch geen 4matic in showroom staan ivm stuur rechts en alleen achterwiel aandrijving?
@lambo4all: Russen die in Engeland een verblijf hebben (en dat zijn er heel veel) gaan zeker niet hun auto’s in Rusland kopen. De prijzen in Rusland zijn vergelijkbaar als die van in Nederland.
@leandro: Woon zelf al geruime tijd in london en de autos zijn hier een stuk goedkoper, salarissen een stuk hoger en autos zijn hier toch meer een statusobject maakt dat er veel worden verkocht.
Waar ik in Nederland niet zou weten waar ik een bentley op straat kan vinden staat er hier een in de straat, staat er tegenover een aston en even verderop weer een 911. AMG zijn in vergelijking met die dan weer goedkoop :).
En dit is nog maar het begin, in 2017 rijden we allemaal in een AMG.
@alcantara: gelukkig niet :)
Niet iedereen houd van die overprized bullshit waar je niks aan heb
@stancedjetta: als je dat vind kan ik je misschien doorverwijzen naar http://www.groen7.nl daar vind je wel iets naar je zin
@Karim Setta: vindt*
@Karim Setta: overpriced bullshit zoals je achterklep open kunnen doen met je afstanfbediening van de auto. Ik denk dat hij dat soort dingen bedoelt (ik vind dag overigens geweldig al die zooi op je auto:p)
@karsvdtuin: En als het er niet op zou zitten zouden we het ook niet goed vinden uiteindelijk :D
En dan altijd maar zeggen dat quattro saai is
Crisis? Die is officieel voorbij hoor volgens de heren economen! Hatsjie… kuch kuch…
@VeniVidiVici: tja, misschien had iemand eerst een lambo en gaat nu over naar iets goedkopers zoals een AMGtje :)
Top cijfers. Niet voor niets natuurlijk.
Zullen wel een hoop overstappers bij zitten, heeft ff geduurd maar nu weten die S en M rijders ook dat je natuurlijk een AMG moet hebben, al is het maar voor het geluid.
Zag vanavond, tijdens rit van NL naar Frankrijk, een aantal “nieuwe” E-klassers. lichtgrafiek van achterlichten is echt een misser! Lijkt op een bord spaghetti. (Hoewel ik al 20 jaar BMW rijd, blijf ik ook MB fan, al begrijp ik de huidige designrichting niet zo goed. Naast mijn BMW’s heb ik ook 10 jaar/300000 km MB 124 gereden)
De nieuwe S63 AMG mogen aanschouwen op de parkeerplaats.. Toch een indrukwekkend gevaarte, niet te ordinair maar wel te zien dat het niet zomaar een S-klasse was. Erg fraai, al kan ik niet wennen aan het 2-spaaks stuur.
Op gebied van hardcore 4×4 aandrijving, blijft Quattro #1, van de duitse 3;;
@mark88: Nou ja, hardcore. Volgens mij blijft het toch wel enigszins beperkt tot vol gas een bocht in knallen en er volgas weer uitkomen. Best indrukwekkend, maar niet hardcore te noemen.
Over dikke AMG’s gesproken, mijn favoriet uit de buurt staat ook te koop: http://link.marktplaats.nl/771719350?utm_source=autoblog&utm_medium=referral&utm_campaign=CA____autoblog_promotie_site_autoblog&utm_content=64752
@m19nl: Auto staat te koop bij een Renault dealer. WTF?
@e550:
Eigenaar van de auto en de dealer zijn bekenden van elkaar. Staat ook in de advertentie: “Graag contact opnemen ivm aanwezigheid.”, word nog gewoon mee gereden :)
Doen ze netjes. Ben wel benieuwd naar de AMG GT. Heb al veel spyfoto’s gezien en ben nu wel benieuwd naar de definitieve versie.
40% meer verkopen kan niet enkel liggen aan modellen die beter in de markt liggen. Zijn andere luxe-wagens er ook serieus op voorruit gegaan in die periode,? of doet mercedes het gewoon heel goed qua marketing?
32000 auto’s en alle motorblokken handgemaakt,haha.
En PSA? Die rommelt voort….
@gearhead: Met hun sneue boodschappenwagentjes.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).