Mercedes: “Hamilton zou Ocon in mootjes hakken”

Auteur: , 17 Reacties

Een hard gelag voor de knoflookpeller.

Voor Esteban Ocon was het even door de zure appel heenbijten vorig jaar. Nadat medio 2018 bekend werd dat Lawrence Stroll de nieuwe eigenaar zou worden van -toen nog- Force India, was het een publiek geheim dat een van de twee coureurs van het team het zitje zou verliezen om plaats te maken voor de jonge spruit Lance Stroll. Zo werd het harde teamduel dat Ocon toch al uitvocht met Perez nog wat extra pikant. Helaas voor de Fransoos trok hij uiteindelijk aan het kortste eind. Toen vervolgens bleek dat niemand anders Ocon enorm graag wilde hebben, wist Esteban dat hij in 2019 geen racezitje zou hebben. Deze frustratie reageerde hij in Brazilië nog even af op zijn oude F3-rivaal Max Verstappen.

Doch niet alles was verloren, want het team van Mercedes wierp haar pupil een reddingsboei toe. Als derde rijder van het team, mocht Ocon af en toe geforceerd klappen als Bottas een race won. Op basis van het zeer matige seizoen dat Bottas beleefde in 2018 had Ocon ongetwijfeld gehoopt dat hij op enig moment het zitje van de Fin mocht overnemen, maar daar kwam het niet van. Niet tijdens het seizoen en zo is inmiddels gebleken, ook niet voor volgend seizoen. De Mercedes-leiding gaf Bottas namelijk wederom het zitje voor 2020, waarna Ocon genoegen moest nemen met een zitje bij Renault. Volgens Toto Wolff was dit echter niet om Esteban te nakken, maar puur uit eigen bestwil voor de nog altijd jonge coureur:

Ocon tegen Hamilton laten vechten zou nu niet goed voor hem zijn, zeker niet nu hij een jaar uit de sport is geweest en Hamilton op de piek van zijn carrière zit. Esteban zou dan wellicht dingen moeten doen die niet goed zijn voor het verdere verloop van zijn carrière. Er is eigenlijk maar een ‘rookie’ die het goed heeft gedaan tegen een gearriveerde topper en dat was Hamilton zelf [in 2007 naast Alonso]. Alle anderen hadden meer tijd nodig. We wilden zijn toekomst niet riskeren.

Niet bepaald een vote of confidence voor Max’ beste vriend dus. Maar hé, nu hoeft hij alleen maar even af te rekenen met Ricciardo in plaats van met Hamilton. Easy game, toch?17 reacties

Nog een extra reden om ricciardo te supporten volgend jaar
@sanderb: Ik denk niet dat Ricciardo extra support nodig heeft om Ocon te verslaan.
Als hij blijft doen wat hij nu doet komt dat helemaal goed. Dan zal hopelijk ook wel blijken dat Hülkenberg ook eigenlijk niet zo’n slechte coureur was als hij weleens wordt afgeschilderd. Denk ook dat Ricciardo een leukere teamgenoot aan de Hulk heeft dan aan Ocon.
@poulusma: als renault nu eens deftig materiaal leverde kunnen we ric en cocon bezig zien. Maar ik dat ze weer een seizoen van dnf’s gaan rijden.
@acizane80: joah, ze zijn bij Renault sinds de komst van Abiteboul van de loze beloftes. Het is ieder jaar weer afwachten wat voor beloftes die gast maakt, en met wat voor excuses hij gaat komen als ze weer eens door een team worden verslagen. Ze moeten daar echt schoon schip maken. En Abiteboul de deur wijzen, en hiervoor wat meer capabele mensen aannemen. Die man heeft veel teveel petten op.
Arrogant kudtventje, die Ocon.
@baidu: ja? Dat je dat lieve zachte mensen zo zouden kunnen rijden. Je moet een kut ventje zijn om zo hoog te rijden. Dacht je dat max zo’n lief zacht knulletje is?
@rolov: je ziet Max niet de leider van een wedstrijd er zomaar uitknikkeren. Hooguit als er om een plek gestreden wordt, maar dan verwacht en wil je het ook (de strijd, niet perse het uittikken). Ocon wilde zichzelf unlappen terwijl hij wist dat hij toch nooit kans maakte om Verstappen voor te blijven. Een kansloze onderneming daarmee. Als je zo op je eigen ego gebrand bent dat je daarmee andermans race wilt verzieken dan geeft dat aan waarom bijna niemand in NL Ocon mag. De enige Ocon aanhangers hier zijn volgens mij dan ook nagenoeg allemaal anti-Max.
Ocon had het al moeilijk met Perez, denk dat Ricciardo hem ook makkelijk de baas is.
“Er is eigenlijk maar een ‘rookie’ die het goed heeft gedaan tegen een gearriveerde topper en dat was Hamilton zelf [in 2007 naast Alonso]. Alle anderen hadden meer tijd nodig.”

Zegt eigenlijk ook wel hoe ze over Ricciardo denken. Niet als een topper in ieder geval… hoewel Max officieel geen rookie was toen hij bij RBR instapte kun je hem eigenlijk wel als zodanig beschouwen.
@Rick-dos: Verstappen was in zijn tweede jaar gewoon geen rookie meer. Dat ben je in je eerste jaar. Het zegt dus niets over hun gedachte over Ricciardo.
Ik vind Ocon nog steeds een zak hooi maar het brengt weer strijd op de baan hoop ik. Met de nieuwe generatie coureurs gaan we hopelijk nog veel vuurwerk zien
Iedereen maakt wel eens een foutje. Die actie tegen Max was verre van handig en het liefst sla je hem op z’n #*$? maar ook Max doet wel eens onhandig.. Ik vind Ocon best een aardig baasje die als rookie zo maar eens hoge ogen zou kunnen gooien.. Zeker als je weet waar hij vandaan komt. Altijd keihard moeten knokken, alles laten en met zeer beperkte (€€) middelen… (bron: NETFLIX) Ik gun het hem eerder dan al die rijkeluiskinderen.. Laat het hem komend seizoen maar bewijzen! 💪🏻
@outlook: eensch, knoflook of geen knoflook!
@outlook: @autoblog: hoe zit het eigenlijk met die nieuwe docu? Is er al bekend wanneer die op netflix komt over f1 2019? Merci
Neem aan dat Mercedes op de Sim kon zien of ocon beter was dan bottas
Denk ook dat ze wisten dat hij niet zo betrouwbaar in zijn gedrag is in vergelijking met bottas
Hoop zo dat Ricardo een paar tiende sneller is“Hamilton op de piek van zijn carrière zit.”.
Hamilton blijft nog wel een jaar of 10 tot 12 racen dus. Nog een paar F1 titels, dan op het juiste moment naar de Formule E (Hamilton is ook de meester in het op juiste moment overstappen).
Mercedes’ relatie met Ocon is altijd al een wonderlijke geweest. In de F3 reed Ocon voor het kampioens team Prema (met Mercedes motoren) en moest hij de titel binnen halen. Wat hij dan ook deed. Maar Max was dé man waar de grote teams die zomer om streden. Ook nadat Max naar concurrent Red Bull ging, hebben ze bij Mercedes niet meteen gedacht dan maar snel Ocon te contracteren. Sterker nog, toen Ocon de titel binnenhaalde en zijn laatste F3 race gereden had, was hij werkloos > Geen Mercedes contract, geen Prema contract, geen Renault contract, geen ART of DAMS contract. Vlak voor de start het GP3 seizoen kwam alsnog het Mercedes contract en een plaatsje in de GP3. Alles onder het motto: Als niemand hem wil, als Renault hem niet wil, nou dan nemen wij de F3 kampioen wel onder contract.
Na GP3 zou Ocon het stoeltje van Wehrlein overnemen bij Manor. Wehrlein zou doorschuiven naar Force India waar beiden al eens getest hadden. Toen enkele engineers daar lucht van kregen gaven ze aan te zullen vertrekken wanneer die arrogante Wehrlein zou komen. Dus kon Ocon terecht bij Force India. Maar dus Niet als Mercedes eerste keus!
Vorig zomer wilden ze hem onderbrengen bij Renault en later bij McLaren. Renault betaalde liever 30 miljoen voor de man die door Verstappen verslagen was dan gratis Ocon aan te stellen. En ook McLaren verkoos Norris boven de meer ervaren Ocon. Wolff was not amused dat de Renault deal niet doorging. Een Fransoos in Franse dienst was naar mijn idee nooit een korte termijn uitleen overeenkomstje geweest. Wolff was dus teleurgesteld dat hij nog steeds aan Ocon vast zat. Het is mij wel duidelijk dat Mercedes Ocon nooit als opvolger van Bottas, laat staan Hamilton gezien heeft. En de rest van het veld ziet dat kennelijk ook niet zo…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).