Verstappen en Norris trolleren Ocon in 24 uur van Spa

Auteur: , 29 Reacties

Lando geeft de voorzet, Max kopt 'm feilloos binnen.

trolololol

Het leek er even op dat Esteban Ocon dichtbij een imminente F1 comeback was afgelopen week. Inmiddels heeft Haas F1 de geruchten dat zij een manier zoeken om Grosjean naar de uitgang te derigeren weer ontkend. Of dat komt omdat teambaas Günther Steiner eindelijk afgekoeld is, of omdat ze zich gewoon gerealiseerd hebben dat het financieel niet handig is om Romain de zak te geven zullen we wellicht nooit weten.

Toch leeft Esteban kennelijk nog in de hoofden van zijn collegae. Zo deden Max Verstappen en Lando Norris dit weekend gebroederlijk mee aan de virtuele 24 uur van Spa. De twee maken samen deel uit van Team Redline in iRacing. Uiteraard won de equipe waar Max en Lando deel van uitmaakten de race, hoewel dat nog even spannend werd nadat het rempedaal van Max’ simulator afbrak. Zelfs in de sim heeft die jongen mechanische pech. Gaat ‘ie dan toch lomp met het materiaal om?

vette-pech-rempedaal-weg

Lando Norris kon het virtuele stuur gelukkig nog net op tijd overnemen om de winst zeker te stellen. Het meest hilarische moment in de race deed zich echter al eerder voor, toen Max een R8 in BWT-livery inhaalde. Norris grapte op dat moment dat het Ocon was, waarop Max antwoordde: “Dan word ik zo aangereden”.

BWT-weg-ermee

Onder de streep is het vooral duidelijk dat deze jongens het racen echt leven. Ik zie Vettel en Hamilton nog niet zo snel een heel weekend naar een computerschermpje turen. Geen wonder dat de oude garde het zwaar te halen heeft ten opzichte van deze nieuwe generatie coureurs.

Beelden via het Twitch-kanaal van Lando Norris29 reacties

Vroegah had je geen Sim-race-generatie, wel een “bats alle lekkere wijven en pitspoezen naast het racen” – generatie.
@ghost: Denk dat sommige dat nog steeds doen tijdens het sim racen….tenminste dat zou ik doen 😁
@ghost: je hebt ook nog een generatie die in de goot kakte.
@ghost: nee, maar ik bats wel met je moeder!
@schoen85: klootviool!
Rempedaal brak af…. OMG, dan moet je echt hard trappen. Wat voor remdruk moet je in een F1 bolide wegtrappen?
@jiltjes: Coureurs oefenen per minuut 1.050 kg aan druk uit op het rempedaal
@sirprize: dus hij kan met één been een kleine auto optillen?
@hzr: kan jij ook. Zie handleiding van je auto, hoofdstuk ‘Wiel verwisselen met krik’.
@drdre1: o, en dat niet letterlijk opvatten dan hè. Een krik op je as zetten ipv een wiel rijdt gegarandeerd niet fijn. 🤔
@sirprize: Huh? Dat wordt toch niet per tijdseenheid gemeten? Je ‘trapt’ bijvoorbeeld 150kg of zo’n 1500N. Dat is een kracht, het is wat het is. Hoe lang je dat doet, is weer iets anders.
@vaakbenjetebang: bron autoblog https://www.autoblog.nl/nieuws/zo-hard-en-vaak-remmen-f1-autos-in-monaco-98955
@sirprize: Wazig. Kijk, als je 150 kilo trapt en je doet dat 7 keer in een mjnitt gemiddeld in zo’n rondje, komt het sommetje uit. Maar het is de eerste keer dat ik het gebruikt zie worden als maateenheid, kilo’s druk per minuut.
@jiltjes: Niet echt te vergelijken. In een F1 bolide piekt de G krachten naar 5G. Je kan je voorstellen dat 180kg op het rempedaal veel makkelijker is dan 90kg bij 0G (simulator/gamen).
@bassx: Dat valt te bezien. Het geheel van de auto inclusief coureur ‘trekt’ bij het remmen 5g, ten opzichte van de vaste wereld buiten de auto. De coureur, in de auto gezeten, kan slechts in dat referentieframe kracht uitoefenen. Het is dus niet zo dat de kracht doe hij ‘trapt’ wordt vermenigvuldigd door de g-kracht van het remmen.
@jiltjes: meh valt mee, uiteindelijk is het nog steeds plastic of goedkoop alluminium waarvan sim set ups zoals deze (fanatec) van zijn gemaakt.
@gwnbmw: Max Verstappen rijdt met Heusinkveld pedalen, en die zijn niet bepaald van plastic gemaakt.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ocon: zonde dat hij geen stoeltje heeft. Ik denk dat hij echt talent heeft
@amersfoorter: in het spelen van de zure Fransman bedoel je ?
@gertjan2012: die had gewoon pech dat alles bezet was en stroll Sr zoonlief in die roze rakker laat rijden.
“Ik zie Vettel en Hamilton nog niet zo snel een heel weekend naar een computerschermpje turen”. Alsof het erg is dat ze dat niet doen..
@maksym357: nee want anders zouden ze alleen maar beter worden
@maksym357: Hamilton tuurt alléén maar naar z’n schermpje als hij niet racet. Selfies voor Insta, selfies voor Twitter, selfies voor z’n Twitch kanaal, etc., etc…
“Ik zie Vettel en Hamilton nog niet zo snel een heel weekend naar een computerschermpje turen” . Nee, maar Hamilton wordt wel gewoon voor de 6e keer kampioen dit jaar.
@borrelnoot: omdat ‘ie in veruit de beste auto is met een middelmatige coureur naast hem.
@jaapiyo: Ja Hamilton is maar 5x wereldkampioen omdat het zelf een iets betere middelmatige coureur is natuurlijk…
@87sandyd: dat zeg ik niet, maar die kampioenschappen van afgelopen jaren zijn weinig waard natuurlijk. Zet er nu Verstappen of Norris naast en hij wordt verslagen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).