Mercedes medewerkers krijgen moddervette bonus

Auteur: , 32 Reacties

Het is goed om voor Mercedes te werken dezer dagen.

DM

Mercedes profiteert de laatste jaren maximaal van de toenemende vraag naar luxegoederen. Nog niet zo lang geleden zaten de wereldwijde verkopen rond de miljoen units, inmiddels is de grens van de twee miljoen geslecht. Je doet Mercedes er overigens tekort mee om deze prestatie geheel toe te schrijven aan het groeiend aantal welvarenden in de wereld. Ook in de Premium Wars doet de driepuntige ster goede zaken.

Hoewel BMW zich nog ‘de grootste premium fabrikant’ noemt, moeten ze daarvoor inmiddels de verkoopresultaten van de andere merken in de BMW Group bij het aantal verkochte BMW’s optellen. Voor het tweede achtereenvolgende jaar zijn er in 2017 namelijk meer auto’s met Mercedes-badge dan met BMW-badge verkocht. De afzet van 2.289.344 auto’s in 2017 betekent voor Mercedes een record. Tevens werd de hoogste omzet ooit gescoord en, cruciaal, de hoogste Earnings Before Interest and Taxes (EBIT) ooit (14,7 miljard Euro). Kortom, het concern draait op volle toeren.

Dit is goed nieuws voor de noeste arbeiders op de werkvloer. Zoals te doen gebruikelijk profiteren bij de Duitse autofabrikanten namelijk niet alleen de topmanagers maar ook alle andere werknemers van puike resultaten. Nou ja, bijna alle tenminste: flexibele krachten moeten vaak alsnog op een houtje bijten.

Enfin, Mercedes heeft besloten om 130.000 werknemers ieder 5.700 Euro extra geld toe te bedelen. De loonslaven krijgen hun bonus automatisch bijgestort bij hun loon voor april. Het is niet de hoogste bonus die we ooit gezien hebben. Bij Porsche kregen de werknemers al ooit bonussen van 9.111 Euro en 8.911 Euro. Ook bij BMW zagen we het bonusbedrag al eens oplopen tot boven de 8.000 Euro. Desalniettemin blijft het lekker meegenomen, zo’n extra zakcentje.32 reacties

“De loonslaven krijgen hun bonus automatisch bijgestort bij hun loon voor april”.

Loonslaven, wat heb ik toch een hekel aan dat woord.
@jack_abarth: een term die dan ook meer dan terecht is.

Zou jij werken als geld geen issue zou zijn? En hou jezelf niet voor de gek aub.

Iedereen zou wereldreiziger zijn.
@dromedaris: Ik zeg hierop volmondig ja.

Iets om handen en nog een betekenis in de maatschappij te hebben zou voor mij als voldoening voelen.

Je hele leven reizen zonder werk en dus geen kennis meer vergaren? Saai en nutteloos binnen een tijdsbestek van 2 jaar.

Misschien ben ik wel de enige..
@888natan: Je kunt geen reet meer betekenen voor mensen met geld als water. Zonder economie zouden we zoveel slechter af zijn dan nu.
@888natan: “Je hele leven reizen zonder werk en dus geen kennis meer vergaren?” En of je kennis vergaard tijdens het bereizen van de wereld! Je ziet veel en krijgt veel mee van allerlei culturen.
@888natan: Dan zou je iets uitkiezen waarmee je geen geld hoeft te verdienen. Immers, als iets goed is voor iemand anders, wil dat niet zeggen dat die persoon je kan compenseren.
@888natan: Ik ken toevallig die 16 miljoen op de bank heeft en alsnog 50 uur per week voor 60.000 euro.
@audirijder: precies! De beloning, groot of klein, geeft een blijk van waardering die ik niet zou willen missen.
@888natan: het gros van de mensen die zoals jou denken zouden een totaal andere job invullen, iets wat ze dan écht graag doen. Goed voor hen dan.

En de rest vaart ondertussen met hun jacht vrolijk rond in Frans-Polynesië, mezelf inclusief! Ahoy!
@dromedaris: ja, maar als iedereen een ja het zou kunnen betalen dan lig je daar in de jachten-file, op elkaar gepropt als in een Chinees golfslagbad.
@dromedaris:

Oh de term klopt ook als een zwerende vinger, maar ik vind het een mode term die behoorlijk denigrerend en uit de hoogte is.
@dromedaris: Loonslaaf is iemand die te lui is om te ondernemen… Daarom is het vrij denigrerend.
@bassx: Loonslaaf is een keuze en heeft niets met lui te maken….Zat luie ondernemers op de wereld.
@bassx: mwah, ik zie de term zelf wat breder hoor. De meeste ondernemers zijn ook loonslaven IMO. Ze zijn weliswaar niet in loondienst maar moeten doorgaans wel werken voor hun geld.

Alleen het kleine percentage mensen dat écht financieel onafhankelijk is is geen loonslaaf.
@jaapiyo: @ablogjunk: @mashel: @luxaeterna: Loonslaaf en financiële afhankelijkheid hebben niet veel met elkaar te maken. Loonslaaf is slavenarbeid (lees: minderwaardige arbeid) tegen betaling, je was gewoon slaaf maar in plaats van kleding, eten en onderdak kreeg je geld. De term komt oudsher uit de hogere sociale en werkgevende kringen en kijkt neer op werkende mensen (slaven).

Omdat ‘lui’ en ‘loonslaaf’ helemaal niet samen gaan dacht ik een leuke satire en contradictie te plaatsen op de oorspronkelijke betekenis van het woord. Er waren wel twee vliegen maar geen klap helaas.

*gaat nu 5 min. in een hoekje staan*
@bassx: de meeste ondernemers ondernemen ook niet veel, die passen gewoon op hun winkeltje.
@bassx: Oki, ik ga dan stoppen met voor de baas werken en als ZZP sandalen maken uit haarvlokken gerecupereerd uit doucheputjes.
Als verpleegkundige ben ik volgend jou toch tam, en draag ik waarschijnlijk toch niets bij aan de wereld.
@dromedaris:
Ik niet. Ik hou niet van reizen. Moet er niet aan denken om naar Azië te moeten, of Zuid-Amerika of zo.
En ik vind mijn werk enorm leuk, als ik het niet meer voor mijn broodwinning zou hoeven doen, zou ik er mijn hobby van maken.
Dit is toch mooi gebaar. Mensen op de werkvloer worden meer gemotiveerd
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@fromtheg: Modervet is het vet dat AMG’s zo snel maakt ;-)
€5700 moddervet?
@bfvo: das voor een normale fabrieks medewerker bijna 3 maandsalarissen. Vind ik wel een aardig vette bonus ja!
@bfvo: Op een modaal salaris is dit gewoon een hele mooie bonus.

Ben je toevallig verwend?
Kijk, dat is het nou. Moddervet en verwend klinken zo afgunstig.
Zo een bonus wil ik ook wel.
Beloning, waardering etc etc kun je uit zoveel meer dingen halen dan betaald werk. Maar als je dat zegt ben je meteen een hippie. Voor mij geldt: je leeft niet om te werken maar je werkt om te leven. Ik vind werken helemaal niet erg maar als het 16.30 is kunnen ze allemaal de vinkentering krijgen.
130000 werknemers allemaal 5700 bonus, klopt niks van das bijna 750 miljoen. Ik denk dat jullie 13000 werknemers bedoelen?
@goodolddays:

Waarom niet, dat is 5% van de operationele winst.
@goodolddays: nee, echt 130.000.
Kunnen ze gelijk in een jahreswagen stoppen. (bestaat dat nog?)
Op 1 april dan zeker

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).