Mercedes reist met angst en beven af naar Monaco

Auteur: , 27 Reacties

Max Verstappen daarentegen slijpt alvast het mes.

MV33-Heli

En wel het exemplaar dat hij tijdens de race tussen zijn tanden steekt, opdat hij als een warm mes door de boter kan snijden. Althans, dat zou natuurlijk mooi zijn om te zien, maar laten we eerlijk zijn: in Monaco worden de meeste races gewonnen vanaf pole position zonder iemand in te halen op zondag.

Gelukkig denkt Max te weten dat hij in Monaco de beste kans van het jaar heeft om die pole position daadwerkelijk te pakken, zo laat de dit lange weekend in Zandvoort scheurende Nederlander optekenen bij de media. Mocht MV33 het huzarenstukje flikken dan wordt hij de jongste polesitter ooit in de F1. Er zit echter ook op die medialle een keerzijde: als het inderdaad zijn enige kans is dit jaar blijkt te zijn en hij pakt ‘m níet, dan moet hij dit record definitief afstaan aan Vettel. Bij de start van volgend seizoen is Max Emilian namelijk al ouder dan Vettel was op het moment dat de laatste zijn eerste pole pakte, in de Toro Rosso voor de Grand Prix van Italië in 2008. Yep, de tijd gaat hard, zelfs voor VER.

Enfin, als we Mercedes’ Toto Wolff mogen geloven, dan hoeft Max in het Prinsdom alleen af te rekenen met de Ferrari’s en zijn teamgenoot Ricciardo om de pole veilig te stellen. Wolff ziet namelijk niet bepaald een glansrol weggelegd voor zijn eigen team in de glitterende straten van het belastingparadijs. Vorig jaar kwam het team namelijk niet verder dan een vierde plaats voor Bottas en een zevende voor Hamilton. De latere wereldkampioen kwalificeerde zich zelfs slechts als veertiende voor de race. Het was een weekend waarin de ‘diva’ haar nukken toonde. Hoewel de driepuntige ster uiteraard haar best gaat doen om dat dit jaar te veranderen, lijkt Toto er bijna bizar weinig vertrouwen in te hebben dat dit ook daadwerkelijk lukt:

It’s very difficult to undo the DNA of a car, and Monaco, Budapest, Singapore, were all tracks where we underperformed – underperformed a lot – last year. It’s a great challenge for us to come back this year, tame the ‘diva’ – it’s not a diva this year, actually, she’s behaving better-. But it’s a difficult one. Why our car doesn’t like to be quick around the corners in Monaco, we haven’t found out yet.

Kortom, eigenlijk is het gewoon kat in het bakkie voor Max. Alleen nog even afrekenen met de viervoudig kampioen, de polesitter van vorig jaar (Kimi) en de polesitter van 2016 (Ricciardo). Easy game.27 reacties

Ik meende ergens op Autoblog gelezen te hebben dat de auto van Mercedes iets langer is dan die van Ferrari en Red Bull. Kan het daar aan liggen?
@stefje: ja dat denk ik wel. Is dit jaar ook nog zo, al is de Ferrari nu wel wat langer dan vorig jaar.
@Stefje: Mercedes heeft inderdaad een langere wielbasis wat nadelig is op en baan met korte bochten zoals Monaco. Hun ‘angst’ is dus niet geheel onterecht.
@sportevo: gellukig voor hun; ze hebben een stuurwiel..
@fiero: volgens mij moet je een lesje ophanging101 volgen
@fiero: en een draaicirkel van een vrachtwagen (bij wijze van spreken)
Mercedes zal van ouds gehakt maken van de gehele concurrentie :)
@moewat: Hedde gij wel opgelet?
@phaeton: je moewat zegge..
We zullen het allemaal wel gaan zien.
Iets zo veranderlijk als de F1… zelfs de rijders verbazen zich daarover .. gewoon dus … prepare, start to drive and we will see what happens …
@dolledries: Praat Nederlands met me, even Nederlands met me.. https://youtu.be/jlHZ_Z8sUMs
De laatste keer dat in Monaco degene op poleposition de race won was in 2013… dus de eerste alinea klopt niet helemaal
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@f31bmw320d: ja die is behoorlijk zwaar. Wordt gebruikt voor alle Bbq’s tijdens het seizoen.
Vettel op pole italie 2008 in een torro rosso? Hadde ze toen zo een goed engines bij torro rosso?
@zandhaai: nu zijn de motors niet zo een doorslag gevende factor op monaco, maar hadde zei dan toch een goed auto of lach het aan e kunste van vettel?
@zandhaai: haha, toch teveel biertjes gehad vanmiddag, monza is toch wel een krachtmeting? Torro rosso op 1?
@zandhaai: er is echt geen touw vast te knopen aan je eenzijdige gesprek.
@jenzen: sorry zal morgen of overmorgen beter mijn best doen.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
De Mercedes van dit jaar is niet zo anders als die van votig jaar. Zal wel een beetje het zelfde zijn als vorig jaar.
Haha. Je hebt een fout gemaakt Jaap! Het is slijpen ipv slepen.Haha! 😉
@nicolasr: ;)
@jaapiyo: the wink of death
Fijn dat Verstappen vol zelfvertrouwen is maar we weten ook dat krappe stratencircuits niet zijn specialiteit zijn, te weinig ruimte voor zijn “op en net over het randje” rijstijl.
Jaja Max, probeer maar voorbij de eerst bocht te geraken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).