Mercedes S-Klasse Cabriolet maakt ons aan het kwijlen

Auteur: , 27 Reacties

Mercedes heeft in aanloop naar de IAA autoshow in Frankfurt komende maand, de Mercedes S-Klasse cabriolet het wereldwijde web op geschoten.

Mercedes S-Klasse Cabrio

De nieuwe S-Klasse coupé was misschien wel één van de beste auto’s die we afgelopen jaar hebben gereden. En nu komt het cabriozusje er dus ook aan. Mercedes heeft één teaser de wereld ingejaagd. Het gaat om een zeer gedetailleerde designschets van chief designer Robert Lesnik. Die laat eigenlijk al alles zien wat we willen weten: deze auto wordt sexy.

Stel je die 585 pk sterke bi-turbo V8 voor van de S63 AMG. Maar dan op een kustweg in Zuid-Frankrijk en geen dak om dat heerlijke motorgeluid buiten te houden. Wij zijn nu al fan, jij ook? En nee, dit is dus niet de nieuwe SL, hoewel dat ook altijd een cabrio is geweest op basis van een S-Klasse. De S-Klasse Cabriolet is een nieuw smaakje in de line-up van Mercedes.

Klik hier voor een grotere versie van de afbeelding

UPDATE: het is officieel, meer info HIER!27 reacties

Ik zie echt bijna geen verschil tussen s en c coupé…
@max038: Vertel me nog meer, over een auto waar het artikel niet over gaat.
@mikkeloentje: Ze hebben het toch over de s klasse coupé?? Wat is er dan mis mee dat ik me mening geef over de styling van s en c klasse..
@max038: dan zou ik voor de c gaan want die is een stuk goedkoper
@ettie: klopt. En de gave dashboard hebben ze ook nagenoeg het zelfde gelaten
@ettie: neen, duur = beter
@ettie: Als ik jou was zou ik dan voor de Citroen C4 Cactus gaan, die is nog een stuk goedkoper…
Ik weet niet heel veel van de Mercedes bloedlijn, maar volgens mij zijn de SL’s qua techniek ALTIJD gebaseerd op de S-klasse, alles behalve de ouwe trouwe 190SL, de eerste na-oorlogse Super car, de 300SL, was gebaseerd op de Mercedes 300, een S-klasse avant-la-lettre de 190SL was van een mindere afkomst, maarre de door Paul Bracq ontworpen 230 – 250 en 280 SL, de befaamde Pagode was volgens mij geïnspireerd op de S klasse
@desjonnies: Paul bracq, naar mijn zeggen de beste ontwerper die er ooit is geweest. Waaronder de verschrikkelijk mooie w108/9, W113 pagode, c111, W111 Heckflosse, W100 (600), w114/5 maar ook bijvoorbeeld de TGV. En voor jullie bmw fanboys, hij was de ontwerper van de m1, 520,2002 turbo, die eerste generatie 6 serie en de tweede generatie van de 7 serie. Daarna nog eens ik weet niet hoeveel peugeots uit het goede Peugeot tijdperk. Ik zal er veel vergeten maar wat kon die man tekenen!
@henkhupelschoten: vergeet onze Bruno Sacco niet XD
@desjonnies:

De 300 SL had niets van doen met de “s-klasse” van die tijd, maar staat gewoon geheel op een spaceframe chassis met een unieke wielophanging etc. Voor de motor was het geld op en zijn ze even in het magazijn gaan kijken…

Maar ik zou niet stellen dat er behalve dat het beiden om topmodellen gaat de een op de ander gebaseerd is.
BLOEDMOOI !!!
Zouden ze de SL dan wat lichter en sportiever gaan maken, om het verschil (naast het aantal zitplaatsen) wat logischer te maken?
Kut, heel m’n broek vol met zaad… Wat is hij verschrikkelijk mooi! Nu de 65 versie met lekker veel chroom erop!
@henkhupelschoten: als S500 is ie al zwaar overgemotoriseerd, zo’n auto is gemaakt om rustig met een zacht snorrende V8 over de boulevard te cruisen of als god in Frankrijk over de binnenwegen, genietend met de kap neer. Als je wilt scheuren zijn er zat geschiktere Mercedi te vinden.
@406_v6: Ben ik ook het ook helemaal met je eens, maar toch, als je de power hebt om de aarde te laten draaien? Dan zou ik toch heel graag de amg willen. En al helemaal als ik maar 1 keer mag kiezen.
Heel goed van Mercedes. Geen gezeik met teasers gewoon gelijk in volledig ornaat.
Slaat ook werkelijk nergens op om een auto te teasen waarvan er al een coupe versie bestaat.

Denken ze dat we gek zijn of zo? …wacht…. die vraag niet beantwoorden….
Denken ze dat we debiel zijn of zo? …oke, die vraag ook niet beantwoorden…
Denken ze dat we van de pot gerukt zijn of zo? …oke, ook de verkeerde vraag….

Anyway….Punt is dat we nog net twee hersencellen kunnen laten communiceren om tot de conclusie te komen hoe de cabrio versie van een coupe er uit zal komen te zien…verrast zullen we in ieder geval niet worden.
@Rick-dos: Waarom ben je zo cynisch over een fout die Mercedes niet gemaakt heeft?
Prachtig, al zou ik m als S500/S600 willen hebben, een GT hoort een lekker rustige en ‘romige’ motor te hebben, geen AMG-schreeuwding
@scottishcarspotter2000: het is ook géén GT, maar een mooie cabrio om te cruisen op een mooie zonnige dag. De S500 coupé daarentegen is wel de GT, snel en comfortabel grote afstanden afleggen.
Als ik overgeef dan kwijl ik daar vaak ook bij ja.
Ik kan die achterkant écht niet aanzien, net zoals bij de c-klasse coupé
http://listfan.mobi/wp-content/uploads/mercedes-benz-ocean-drive-concept-1.jpg
https://mercedesbenzblogphotodb.files.wordpress.com/2010/02/ocean-drive-concept.jpg
Denkt met heimwee terug aan de vierdeurs S-Klasse Cabrio, beter bekend als de Mercedes-Benz Ocean Drive Concept.
Mooi ding! Bijna net zo sjiek als een boot.
Ziet er goed uit!
Meer dan de moeite om te bestellen als je geld zat hebt . . .
Nu de cadillac Ciel nog, kan ik wat vloeken dat dat ding er van ver mooi uitziet en een prachtig ontwerp is maar dat de mercedes beter gebouwd is om dan uiteindelijk geen van beiden nieuw te kopen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).