Mercedes toont bevallige bips van vierdeurs AMG GT

Auteur: , 26 Reacties

Das Booty!

Mercedes

We wisten al dat deze eraan zat te komen. De ultieme sportsedan van Das Haus. Als ‘uitvinder’ van het segment van de vierdeurs coupé’s met de CLS (in 2004 al) gaat Mercedes nu een stapje verder. In plaats van een chique en sexy koets te draperen over reguliere E-klasse ingewanden, voegt het twee deuren toe aan een bestaande coupé. Een beetje zoals Aston Martin heeft gedaan met de Rapide.

In aanloop naar de Salon van Genève geeft Mercedes al een eerste teaser weg over de nieuwe auto. Uiteraard is de kont (gelukkig) nog steeds herkenbaar als AMG-GT (rijtest). De twee deuren lijken behoorlijk goed weggewerkt en zoals het een goede schets betaamd, zitten er geen banden om de gigantische (32″ inch?) velgen.

Nu zijn dat altijd typische concept dingetjes die het productiestadium nooit zullen halen, net zoals die aangezette diffuser en gecentreerde enkele uitlaat, hopelijk. Als je dat wegdenkt heb je een goed beeld van de nieuwe 4-deurs AMG-GT.

De Mercedes AMG GT familie is langzaam aan het uitbreiden. Eerst was er de AMG GT (al dan niet in ‘S’-Trim) in coupé uitvoering. Er is nu een keuze is uit een AMG GT (462 pk), AMG GT S (522 pk), GT C (557 pk) en GT R. Die laatste is er alleen als coupé). In welke uitvoeringen de 4-deurs versie komt is nog niet bevestigd, maar een ‘GT’, ‘GT S’en ‘GT C’ lijken aannemelijk.

UPDATE: Nu met video!26 reacties

Van veel merken weet ik alle modellen. Maar dadelijk moet ik een 4 jaars studie ‘auto-modellen’ gaan volgen. Niches niches niches
Waarom zou die centrale uitlaat niet kunnen?
@bitd: aan een uitlaat kan je geen Tabbert hangen.. ;)
@ukbob: idd, heritage voor de aanhang van de ster
@ukbob: dat is bij een Focus ST toch echt een groter probleem dan bij een AMG GT…
@jochempie: die kan je ook bestellen met trekhaak, zitten ze netjes links en rechts. Een straatgenoot had een ST combi met trekhaak.
@jpoers: Dat zou ik dan direct bestellen, want die uitlaat van de ST lijkt wel getekend door een driejarige. Jammer van zo’n mooie auto.
@jpoers: echt? Nog nooit gezien…
Ik ben hier echt heel erg benieuwd naar. Dit zou zomaar een prachtige auto kunnen worden. Het is Mercedes verplicht om dat te doen aangezien de CLS een schitterend ding is.
Jammer van die uitlaat..
Lijkt wel of die een anus heeft met die uitlaat.
Mercedes panamera
Deed Mazda dit maar met de MX-5…
@jochempie: lekker vergelijkbaar
@badmat: tweedeurs sportwagentje met achterwielaandrijving als vierzitter? Aardig vergelijkbaar dacht ik..
via Android app
“I like big butts and i cannot lie…” zonder gekheid, dit ziet er best goed uit!
Vind dit maar niets. Suf en nietszeggend design. Waar blijft die Mazda met 450pk wankelmotor? Dát was pas een mooie coupe!
Zal ongetwijfeld een prachtige wagen worden. Je kan wat zeggen over niches etc. Feit is dat we ons anno 2017 aan fantastisch vormgegeven wagens kunnen vergapen. Dus, doe maar op Mercedes! De rest zal wel volgen…
Mehh, ik hou het wel bij een CLS. Zo’n coupe die tot sedan gemaakt wordt vind ik maar zelden mooi. Je krijgt zoveel body achterop dat ie daardoor heel zwaar lijkt vind ik.
Lijkt mij heel duidelijk gericht op Porsche allemaal. De veelvuldigheid aan uitvoeringen van de AMG GT en nu deze vierdeurscoupé á la Porsche Panamera.
Ik vind het wel wat hebben, alleen het is misschien iets teveel niche t.o.v. andere modellen van Das Haus.
Zegmaar een S klasse coupe.
Ook al wordt het een prachtige auto, ik zeg niet doen laat de AMG GT zoals die is. Vanuit het commercieel oogpunt begrijp ik het wel.
Laat deze auto in het rijtje van prachtige sportauto’s SLR, SLS en de AMG GT.
zoiets?

http://1.bp.blogspot.com/-sYR3sbxAdWw/Vd7xI7nVmSI/AAAAAAAA6Vk/Jij9r3O5OZk/s1600/Mercedes-AMG-GT-four-door-renderings-2.jpg
@esprit84: vreselijk, zo’n hatch achterkant. De achterkant van de CLS was perfect, een echte coupe.
Aparte uitlaat. Wel mooi concept
Das Arsch

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).