Met deze Volvo S60 wil Polestar het WTCC winnen

Auteur: , 28 Reacties

Dikke Volvo, jongus!

Onlangs nam Volvo de tuner Polestar volledig over, maar Polestar racing niet. Deze motorsportdivisie werd omgedoopt tot Polestar Cyan Racing, en is nog steeds 100% eigendom van de Zweed Christian Dahl. Wel is Polestar officieel motorsportpartner van Polestar.

Zo, nu dat duidelijk is, kunnen we door met het nieuws: vanaf 2016 zal Polestar Cyan Racing het FIA World Touring Car Championship (WTCC) met twee dikke S60’s gaan bestormen.

30 jaar na de 240

In 1985 pakte de 240 Turbo het European Touring Car Championship, en dit 30-jarig jubileum leek een mooi moment om met de volgende stap te komen. Na twee jaar in de Australian V8 Supercars wordt het tijd weer wat dichter bij huis te komen racen.

400 pk uit een viercilinder

De Volvo S60 Polestar TC1 racer maakt gebruik van een viercilinder turbo met 400 pk. Bij het project zijn onder anderen regerend STCC-kampioen Thed Björk, en drievoudig kampioen Fredrik Ekblom betrokken. Meer informatie, waaronder de lineup van de rijders, wordt later bekend gemaakt.

Een video van de S60-dikkerd vind je op autojunk!

Met dank aan Uncivilsum voor de snelle heads-up!28 reacties

Ik hoop dat ze een Citroëntje doen en vanaf het begin meteen vooraan meedoen!
Is wel even twee keer kijken die zwarte koplampen
@lucasd: dat kun jij toch wel in een keer luc ?
potjandriedubbeltjes, deze volvo is meesterlijk.
Suuuuuper dik en vooooral zwart!
@crainn: that’s what she said…
Nachtmerrie materiaal! Heel bruut.
En dan nu graag nog een extra heftige straatversie.
@dutchdriftking: Dat wordt het homologatiemodel…
Bruut ding zo in het zwart. Lekker sinister.

Het lijkt wel alsof hij wat hoog op z’n poten staat.
BREKEND: Polestar officieel motorsportpartner van Polestar
Natuurlijk is een laag zwaartepunt belangrijk en zit de coureur met zijn achterste op de bodem. En natuurlijk is elke gram er één en kan je geen zonnekleppen monteren. Maar de halve voorruit afplakken is ook nou niet echt een mooie oplossing.
Heel mooi ding. Schijnbaar probeert Tom Coronel in contact met polestar te komen voor volgend jaar. Ik vraag me alleen af of men hem nodig heeft met Ekblom en Björk in het team, en vaste waarde Robert Dahlgren zal ook wel aankloppen evenals Alexander Premat, die sommige wedstrijden voor Polestar in de Supercars rijdt.

Wat betreft Volvo’s pace, ze hebben net als de Citroens vroeg het regelement gekregen en inmiddels wat ervaring opgedaan met de S60 als raceauto. Als ze het serieus aanpakken zie ik ze nog wel een bedreiging voor de Citroen-show worden (pun intended). Yves Matton ging zelfs zo ver om bij zijn eerste test speciale bots-sessies in het leven te roepen waarin Lopez, Muller en Loeb opzettelijk ee aantal botsingen per ronde moesten doen. Konden de engineers zien wat er kapot ging en hoe ze dat in echte races konden voorkomen. Het resultaat was een bijna kogelvrije auto ivm Honda, RML Chevy en Lada.
Is dit ergens te bestellen? #kwijl
Dik!!!
Doe dan meer in BTCC. Da’s ten minste nog leuk om te kijken en met een relatief klein budget kan je in principe vooraan rijden.
WTCC is imo ten dode opgeschreven.
nu maar hopen dat ze Tom een stoeltje geven want verwacht eigenlijk dat ze competatief gaan zijn
@boynoon: nee, niet die Gooise brulaap, laat hij lekker met z’n broertje verhuizen naar de Noord pool en daar de eskimo’s vervelen met z’n verzekeringen promootjes! Ver over de datum die gasten.
@toniominestrone: Is die gele fiesta van u?
Volvo is lekker bezig de laatste tijd!!!

Maar ik houd het lekker bij mijn 2 240 Turbo’s :D
@estoque: cool! Voorzichtig ermee!
Vette bak.
*kwijl* wat een dik apparaat! Straalt agressie en snelheid uit, lekker!
Ben benieuwd hoe ze te gaan doen volgend seizoen.
Lekker hoor benieuwd of ze de Citroënnetjes bij kunne houden
wauw
Een volvo die er zo uit ziet
Deze zou ik ook wel willen fuckin hell

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).