Methdealer ‘White’ koopt gloednieuwe NSX

Auteur: , 17 Reacties

Sommige dingen kun je niet verzinnen.

Walter White

Afgelopen IAA heb ik er even bij staan kwijlen, de gloednieuwe Honda NSX. Een zwaar overontwikkelde auto met een huis-, tuin en keukenlogo op de neus heeft altijd z’n charme. Net zoals de Volkswagen Phaeton. Een groot nadeel van de Honda NSX is dat het nogal een prijzige auto is. Of er zijn te weinig voetballersrijke mensen met smaak.

Het kan ook andersom. Dat je wel de smaak hebt, maar niet het geld. Zoals bij Mr White, een meth-dealer uit Queens. Nee, niet Walter White, de antagonist uit de populaire serie Breaking Bad. Het gaat om Brian White. Afgelopen week werd Brian White voor het gerecht gedaagd. Mr. White had namelijk met een gestolen identiteitsbewijs en eveneens ontvreemde credit card een spiksplinternieuwe Acura NSX gekocht. Dan heb je als beroepscrimineel bovengemiddeld goede kennis qua sportauto’s.

Het slachtoffer van de fraude (de eigenaar van het ID-bewijs en credit card) kwam er vrij snel achter. Een paar weken na de aanschaf van de 573 pk sterke NSX ontving het slachtoffer post met de bevestiging en informatie omtrent ‘zijn’ Acura NSX. Hij belde direct de dealer om te vragen hoe de vork in de steel stak. Vervolgens werkten de politie, FBI en federale aanklagers samen om ‘Mr White’ in de kraag te vatten. Deze samenwerking resulteerde in het vangen van White. Ze hadden screenshots gemaakt van de surveillance-video’s, waarop White te zien was. Die foto werd vervolgens door de database gehaald. Ze vonden de beste man snel genoeg. Zijn bijnaam was overigens geen ‘Heisenberg’, maar ‘Felipe Segundo’. Had dan Tuco Salamanca gedaan.

Volgens autoriteiten gaat het om een bedrag van 240.000 dollar. Dat is best veel, omdat de nieuwprijs van de Acura NSX iets meer dan 150.000 dollar is. We hebben even de configurator aangeslingerd en kwamen niet tot dat bedrag. Als je alle opties aanvinkt (o.a. keramische remschijven, carbonpakket, speciale lak) dan kom je uit op ongeveer 200.000 dollar. Als je dan vervolgens ook alle mogelijke accessoires erbij optelt kom je uit op een totaal van zo’n 213.000 dollar. Dan ziet je Acura NSX er zo uit (afbeelding onder).

Acura NSX

White was in april dit jaar al tegen de lamp gelopen en veroordeeld voor de handel in methamfetaimne. Op dit moment heeft White 17 aanklachten aan zijn broek hangen dankzij de aanschaf van de Acura NSX, waaronder het stelen van iemands identiteit. Hij heeft al een deal aangeboden gekregen om schuld te bekennen (2 tot 6 jaar gevangenisstraf), maar White moest daar niets van weten. Net als de fictieve Mr. White lijkt hij boven de wet te willen staan. (via: dnainfo)17 reacties

“Don’t get high on your own supply” -niet deze man
@willeme, het ligt misschien aan mij, maar deze tekst is me toch wat te ingewikkeld, eerst met die namen en dan met die prijzen 😅
@breakingpoint: Je hebt helemaal gelijk! Ik heb het even anders verwoord ;-)
@willeme: super, leest veel vlotter nu! :)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Een Honda, een pikkeboef en een fantasierijk verhaal…

Ik mis alleen nog een clown en een acrobaat…
@moveyourmind: drommels drommels drommels
@serialchiller: ik heb ook altijd pech. Niet te vergeten.
@moveyourmind: haa… Ik moest ff lachen
Al rijdt die NSX 500 km/h en een rondje ring in 3 minuten, ik zou geen euro uitgeven aan een auto met de uitstraling van een zak aardappels.
@jorden: waar haal jij je aardappels, of van welke snoepjes eet jij voor je naar de lokale buurtsuper gaat? Ik wil het weten!
Hoe zit dat eigenlijk? Ik kan met mijn creditcard nog net een nieuwe fiets aanschaffen, vermits voldoende afgeprijsd; een auto lukt mij echt niet zomaar. En al helemaal niet voor een bedrag waar ik, sterveling, een hypotheek voor zou moeten afsluiten.

Zijn er ook creditcards die, als je even niet oplet, je (of een pikkedief) kunt gebruiken voor de aanschaf van pak ‘m beet een modale gezinswoning te lutjebroek? Blijkbaar?
@postzegel: Er gaan geruchten dat Oprah Winfrey 1 van haar privé-jets destijds met een AmericanExpress Blackcard heeft afgerekend. Mocht dit zo zijn dan is dat een GEWELDIGE commissie voor Amex (8% van de verkoopprijs). Hihihi
@postzegel: Dat ligt aan je daglimiet dat op je kaart zit. Je kunt dat vaak in overleg met je bank zelf bepalen. Een black creditcard is inderdaad praktisch limietloos. Maar daar kun je nog wel een dag limiet op laten zetten om te voorkomen dat je dus dit soort taferelen gaat krijgen. Maar dat had deze kerel blijkbaar niet op z’n kaart zitten.
Ze hebben hem vast bij Los Pollos Hermanos opgepakt terwijl hij een kippetje aan het smullen was.
Say it was ’t you.
Dat is toch geen geld voor deze super bolide. Prachtige sport wagen zoals die heurt te zijn voor op straat. 1x per jaar beurtje en gaan naar de 4/5ton in km’s. Als een atoomklok gaan Honda’s.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).