Moet Audi de volgende R8 zo maken?

Auteur: , 42 Reacties

Om en nabij 2015 mogen we een nieuwe generatie Audi R8 verwelkomen, maar hoe gaat deze er uit zien? Hier alvast een voorpoefje op een mogelijk uiterlijk.

De inspiratie voor deze designschets van Sebastian Kunz mag duidelijk zijn. Er werd goed naar het nanuk quattro-concept/de Parcour gekeken, en deze lijnen werden vervolgens in een toekomstvisie voor Audi’s sportcoupe verwerkt. Klinkt simpel, maar je moet het wel even doen.

De extreem platte grille werd 1-op-1 overgenomen en aan de zijkant komen de ‘blades’ lekker prominent terug. Hoe dicht Kunz bij de werkelijkheid zit zal later blijken, en ook de vraag in hoeverre Audi vorderingen heeft gemaakt met zijn lichtgewicht ‘NF’-project wordt met de nieuwe generatie R8 beantwoord.

Qua motorenline-up verwachten we dat de huidige V8 en V10 het nog even volhouden, maar misschien doet Audi gek, en krijgen we ook een drukgevulde zescilinder achter de bestuurder? Het zou niet echt des R8’s zijn, maar niets is onmogelijk.42 reacties

-1
+1
Nee, het is beter dat Audi zelfs helemaal geen auot’s meer maakt. Zo lang er nog steeds kleurloze mensen zonder smaak rondlopen op deze aardkloot zullen we helaas niet aan Audi’s ontkomen..
@flippiez06: Nee, dan mensen die dit soort dodelijk saaie opmerkingen tot in den treure herhalen..
@flippiez06: sterkte in je 307 lease Peugeot
@flippiez06: en wat rij je zelf? De bus van 6 uur dadelijk neem ik aan?
@amgpower63: Ik houd het bij een xk120 en dagelijks een 2cv6
@flippiez06: ga jij maar lekker hip zijn in je Fiat Multipla.
@flippiez06: nou ik ben het helemaal met je eens echt waar!
@flippiez06: wat zijn dat? Auot’s? Nee het is inderdaad beter dat Audi geen Auot’s maakt, maar gelukkig maken ze auto’s…:)
@kor1: mooie karel ben je, ik ben blij dat er tenminste nog iemand oplet. Ik bedoelde natuurlijk “kerel” ipv “karel”
Jaa graag!
Ik had toch gehoopt de volgende R8 zonder die lelijke platen aan zijkant zou zijn.
R8? Het lijkt eerder een nieuwe A5.. Is het soms de bedoeling bij Audi dat al hun modellen op elkaar lijken? Ben bijna in verwarring…
@viezefreddyw: a5? U serious?
@doezel1997: Kijk eens goed naar die daklijn.. Ik zie toch enig overeenkomst.
@viezefreddyw: dat is dan ook wel het enige :p
@viezefreddyw: Hahaha, je wil graag bij stoer de Audi-bashers horen en dan denk je, laat ik ook zo’n standaard opmerking bij een Audi-topic neerzetten?

Serieus? Audi A5? Want er zijn vier ringen op de voorkant te zien? Je opmerking raakt kant noch wal.
@YouRockMyWorld: Ik ben totaal geen Audi-basher. Integendeel, heb altijd goede ervaringen in Audi’s gehad, niks mis mee. Kwalitatief zeer goede auto’s en fantastische afwerking. Maar ik mag toch zeker wel zeggen dat ik de huidige modellen erg op elkaar vind lijken?
@viezefreddyw: ik reageer op je opmerking dat je bovenstaande auto op een A5 vindt lijken, niet op wat je van alle Audi’s vindt die er nu geproduceerd worden.
@viezefreddyw: “de bedoeling dat ze op elkaar lijken” Dat doen ze toch al?!
Ziet er erg gaaf uit!
Onzin. Dit is een ‘ik teken graag auto’s’ verhaal. Met zoveel wielkast en zo weinig opbouw / daklijn ziet een auto er uiteraard vlot en gespierd uit. Maar als je op basis van zo’n tekening aan het ontwerpen en bouwen slaat, verdwijnen die lijnen, en kom je precies weer uit bij de huidige R8.
Nu ik erover nadenk: Het is dus helemaal geen onzin, maar een heel waarschijnlijk scenario! Een compleet nieuw ontwerp, dat eigenlijk in niets afwijkt van het vorige – dat is hét USP van Audi!
Die grille ziet er niet uit op deze manier.. Op die Nanuk quattro concept kon ‘ie net, omdat de wagen wat hoger was, maar zo platgedrukt op de R8.. niet doen!
Onderlip is iets te ver naar voren maar verder DOEN!
DOEN
Ik zou het jammer vinden als het er zo uit komt tezien, veelste hoekig. Dat is meer iets voor lamborghini’s
Dit is gewoon de huidige R8 met de neus van de nieuwste Quattro concept erop geplakt.
http://www.netcarshow.com/audi/2013-r8_v10/800×600/wallpaper_07.htm
Leuk maar ik denk dat ie er meer zo zal uitzien
Nee.
Van mij mag de huidige gewoon blijven. Waarom worden dit soort schetsen niet door Giugiaro gemaakt? Wat doet die man eigenlijk voor VW?
@ropbp: Die zal ze ook wel maken, maar dit zijn schetsen die natuurlijk horen bij een brainstormfase in aanloop naar een nieuw model en die komen niet naar buiten (je gaat niet naast je concept een nog mooiere schets hangen). Het verschil met deze grafisch ontwerper is dat Giugiaro daadwerkelijk een auto bouwt en niet alleen handig is met illustrator.
Wat audi nu fout doet is doorgaan met de R8.
Het zou veel beter zijn geweest om het hoofdstuk van de R8 af te sluiten en bijvoorbeeld een R9 ofzo te gaan maken. Ferrari, Lambo en zelfs Mercedes doen dit namelijk ook, zo is bijvoorbeeld de f430 mooi afgesloten door een scuderia model, en als opvolger is de 458 aangewezen… wat audi nu doet is doorgaan op t succes van de r8… jammer
@Stoplichtsprintertje: Wat een onzin… Audi heeft toch ook al jaren een A3, A4, etc. En kan nog tig voorbeelden noemen van andere merken.
Ik vind een 6-cilinder best wel bij het karakter van een R8 passen. Een gillende V10 is natuurlijk leuk, maar dan gaat het heel snel alleen om de motor draaien. Wat ze bij de R8 zo goed hadden gedaan is dat het een echte rijdersauto is die niet zo lastig en oncomfortabel is als een supersporter. Als ze dat volhouden vind ik een 6-cilinder daar mooi inpassen.
Ziet er goed uit! Beetje veel overstuur voor ’n quattro ;)
Flaudi boRing8
Die spuuglelijke sideblades moeten echt verdwijnen.
Best wel mooi ding, ik verwacht niet dat tie er zo uit komt te zien.
ughe ughe audi r10 “hinthint” ik weet het haast wel zeker maar dit is de r10 hoor gewoon protype
Ja doe maar zoiets, kan hem wel smaken.
ZIet er best strak uit zo :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).