Nieuwe Audi R8 komt in 2015, met V10?

Auteur: , 38 Reacties

In 2015 moet hij af zijn, de geheel nieuwe Audi R8. Wat kunnen we verwachten?

Audi R8

In ieder geval een flinke gewichtsreductie. De nieuwe R8 krijgt het zeer lichte spaceframe van de huidige R8 e-tron mee. Ook de vering, remmen, titanium achterwielnaven en anti-roll bars komen van die auto. Dat scheelt al tientallen kilo’s. Toepassing van CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic) voor de motorkap en het dak schrapen de laatste kilootjes weg. Het totale wagengewicht blijft daarmee onder de 1500 kg. Het modulaire chassis gaat voor 23% uit carbon bestaan en is daarmee een stuk stijver.

Qua ontwerp zal de de R8 vooral bij het oude blijven, hoe kan het ook anders. Audi speelt op safe omdat het succes van de huidige R8 moeilijk te overtreffen is. Verwacht een prominentere grille en strakkere lijnen. De koplampen worden uitgerust met matrix-beam LED’s. Het koetswerk zal in verhouding blijven en niet veel groeien ten opzichte van de huidige R8. Een dubbele diffuser moet zorgen voor extra downforce.

Binnenin wordt de nieuweling minimalistisch gestyled. Knoppen verdwijnen en worden ondergebracht in het nieuwe MMI systeem. Digitale wijzerplaten en een digitale achteruitkijkspiegel maken het hightech interieur compleet. Carbon zorgt ook hier voor een gewichtsbesparing.

Op motorisch gebied zullen waarschijnlijk de V8 en V10 weer aanwezig zijn, in herziene versies weliswaar. Beide blokken krijgen naar verwachting 25 extra pk. Ook wordt er cilinderuitschakeling en een start-stop systeem aan toegevoegd. Dat moet minimaal 10% brandstof besparen. Er komt geen hybride, dat zal volgens Audi te zwaar zijn.

De Audi R8 gaat 15 tot 20% meer onderdelen delen met de Lamborghini Gallardo dan dat nu het geval is. De nieuwe Gallardo staat op hetzelfde chassis en een concept wordt dit jaar nog onthuld op de IAA in Frankfurt. Rond die tijd weten we waarschijnlijk ook meer over de R8. (bron: autoexpress.co.uk)38 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Verheug me er zeer op
@tt123: Ga je hem kopen?
-EDIT, gedraag je ajb-
@mareal: serieus? Iemand maakt een opmerking en zo reageer jij? Wow…

On topic: ben benieuwd naar de evolutie van de R8, al klinkt +25 PK niet erg spannend..
@lebeaunl: maar in het geval van de V10 zal het wel merkbaar zijn, zo’n 150kg lichter en 25 pk erbij.
@mareal: iemand is vandaag met zijn verkeerde beentje uit de auto gestapt…
Ben benieuwd
edit: dankjewel, is gefixt!
Zou verwachten gezien de huidige downsizing ontwikkeling dat ze de 4.0 v8 motor uit o.a. de S6 / RS6 erin zouden leggen. Alleen maar positief dat ze een NA v8 / v10 blijven gebruiken hoor, daar niet van!.
@Rudy: die 4.0 V8 komt er zeker in, misschien in een latere stage. Audi zit wel met een probleem. De 4.0 V8 kan met gemak 500 pk leveren (zie Bentley Con V8) en waarschijnlijk ook wel een beetje meer op het moment niemand meer de V10’s of de W12’s koopt. Technische gezien lijkt het me dat de V8 alleen maar voordelen met zich meebrengt: waarschijnlijk lichter, net zo krachtig, minder CO2 (40% minder dan de W12).
Maar goed, iemand die een (nieuwe) R8 koopt is natuurlijk al niet helemaal 100 en denkt al helemaal niet realistisch na. Deze persoon wil dan graag ook nog een V10 erin (als ze er een V12 in lepelen zou hij deze willen).
Dus, Audi zal gewoon een V10 erin mikken. Waarschijnlijk 25pk erbij tov de oude V10. En waarschijnlijk zorgen ze dat ze Extra winst maken op dit ding. Maar als ik zou mogen kiezen: de 4.0 V8 met > 500 pk setup.
Een dubbele diffuser…? Zoeentje die brawn had en meestuurt met met de richting die je opgaat?
Jammer alleen van de digitale wijzerplaten… Ben ik de enige die veel liever heeft dat je snelheid/toeren teller gewoon analoog is?
@darkpluisje: als je de achtergrond kan instellen, zoals bij je mobiel, is het wel leuk, Elke week een ander kleurtje, misschien later een motiefje.
Audi kennende wordt dit echter een 2500 euro optie.
Het zal in mijn ogen dus een relatief saai gestijlde en lelijke auto blijven…
Waarom is iedereen benieuwd? Hij ziet er net zo uit als de vorige!
@rufctr01:
Geen idee, misschien krijg je er een vergrootglas bij om te kijken welk ledje anders zit.
@rufctr01: Aha jij hebt hem al gezien?
Laat maar komen !!
Hopelijk eens stukkie minder brandgevaarlijk:P
Punt is niet of hij mooi is maar hoe snel hij in de fik kan vliegen.
Hybride komt er niet, omdat dat te zwaar zou zijn, maar enkele jaren geleden waren ze nog serieus aan het testen met die V12 TDI? Euhm?
@SimonMc: Ontwikkelingen op de markt staan nooit stil :) Maar beter ook dat er geen hybride komt!
Moesten ze de R8 wat vrouwelijkere vormen geven zou er best nog wel iets van te maken vallen.

Achja pech, er is nog altijd special coachbuilding voor wie wil.
V12 tdi komt er ook wel maar geef mij die V10 met een leuke uitlaatsysteem erop :)
@dahlback: Roep je dit nu zo maar of is er bewijs voor? Dat zou ik toch wel te gek vinden als die kwam. Da’s een beest die V12 TDI..
Nooit echt iets gevonden die R8’s. Er zijn mooiere en stijlvollere wagens op de markt, die wel vernieuwend en verfrissend zijn. En sowieso, waarom zou je “cilinderuitschakeling” en een “start-stop systeem” in je supercar willen? Audi, wordt wakker!
@chimaera: Op papier wil Audi dat. Het brengt het carbon footprint gemiddelde van de fabrikant omlaag. Reken maar dat je het in het MMI menu gewoon uit kunt zetten.
@chimaera: Ferrari heeft dat ook op de california..
geen TDI? laat dan maar ;)
Als je een exoot wilt koop dan een mooie Italiaan.
Dus eigenlijk krijgt hij alweer verouderde techniek?
@berlinetta: Hoezo “verouderde” techniek? Leg dat eens uit.
@135i: Audi loopt niet bepaald voor in innovatieve technieken. Ondanks al hun moeite dat te verkondigen.
@135i: Hij is gebaseerd op de e-tron. Volgens mij gaat die alweer 2 jaar mee. Bovendien moeten we er nog 2 jaar op wachten.
Hip hoor, zo’n Audi-versie van de LaFerrari teaser
@rouly: alleen is dit een foto van de huidige R8 V10, gemaakt door ondergetekende tijdens de laatste R8 rijtest die we deden ;-)

http://www.autoblog.nl/audi-r8-v10-plus-rijtest-en-video
Minder gewicht, meer vermogen, stijver, in dit opzicht klinkt het perfect! Nu is het nog wachten op de “nieuwe” look!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).