Monsterfile legt verkeer rond Amsterdam plat

Auteur: , 32 Reacties

Geef mij maar Amsterdam, dat is mooier dan Parijs, aldus Johnny Jordaan. De twee steden hebben vanavond in elk geval één ding met elkaar gemeen: met de auto kom je er amper in of uit.

Monsterfile legt verkeer rond Amsterdam plat

Kommer en kwel op de ringweg A10 bij Amsterdam. Het was de laatste dagen al hommeles in de buurt van de hoofdstad maar de verkeerscrisis bereikte vandaag tijdens de avondspitseen hoogtepunt. De afsluiting van de A10 West zorgde vanavond in combinatie met enkele ongelukken voor meer dan 70 kilometer file aan de zuidkant van de stad.

Uitwijken naar de A9 heeft bovendien weinig zin, want ook die snelweg is intussen dichtgeslibd. Daarnaast zijn de diverse S- en N-wegen in de buurt volledig geblokkeerd door het vele verkeer. Bel moeders de vrouw dus maar even dat ze de warme prak vast in de koelkast zet, want het duurt nog wel even voor je thuis bent.

Gelukkig is er ook goed nieuws te melden. De reeds genoemde A10 West gaat namelijk zaterdagochtend alweer open in beide richtingen, da’s twee dagen eerder dan gepland. Weggebruikers kunnen dus in het weekend al snuffelen aan het verse asfalt en de knisperstrakke belijning. Daarnaast vind je er nieuwe matrixborden en is de afwatering op punt gezet.

Foto via VID32 reacties

Amsterdam… ook om dit soort redenen ben ik zo blij dat ik er heel ver uit de buurt woon!
@uselessguy: Dat is alleen leuk als je er niet heel vaak heen moet voor je werk. Zoals ik.
@uselessguy: Ik woon IN Amsterdam, het voordeel is dan dat je meestal juist de goede kant op gaat :P

Wat niet wil zeggen dat ik hier geen last van had, maarja wat wil je als je een deel van de A10 afsluit. Gelukkig was ik ruim voor de spits er langs dus had ik maar weinig vertraging.
Scheelt ook als je niet persee in de spitstijden hoeft te reizen.
@fanboy: maar met 70 km. file op en rond de Ring is er ook voor Amsterdammers geen doorkomen aan …
@uselessguy: useless guy
@uselessguy: stoer.
@olivier420: huilie
@e36m3gt: Haha. Stoer.
Elders in het land is er plek zat, dus wie op de A10 in de file staat kan eens denken aan wonen en werken in Drente.
@tarquesh: wonen lukt vast wel… werken?
@jorden: Nee dat niet. Er word niet gewerkt in Drenthe.
@rikus: wonen alleen boeren die Groningse stadjers proberen te overtuigen dat een John Deere van €150.000 beter is dan het auto equivalent daarvan (wat voor mijn fanboy hart een Audi RS6 is)

Ja sorry maar een Audi is al moeilijk parkeren hier, met die John Deere mag je lekker 30 weggetjes belemmeren. Past ten minste…

Dat is tenminste mijn kijk op Drenthe. Maar ik ben Gronings dus die strijd is er altijd, en ik heb er maar een paar contacten en die zijn allemaal boers…
@tarquesh: Joh lijkt me hartstikke leuk wonen, maar waar ga ik gespecialiseerd werk vinden?
@fanboy: zoeken. Vakmensen zijn overal nodig, zorg dat je opvalt in de massa. Zo niet: blijf lekker zitten waar je zit.
@tarquesh: alsjeblieft niet. Woon met heel veel plezier in Drenthe. Daar heb ik geen westerlingen voor nodig om dat leuker tr maken. Word er alleen maar minder gezellig op met die lui!!!
@gerjan: ennnn bedankt hè :-)
@gerjan: lekker jerken
@gerjan: Jij misschien wel, maar Drenthe niet (je hele opmerking naar z’n mallemoer door een gemiste t ;)).
@tarquesh: drente ken ik niet…drenthe wel maar daar wil geen hond wonen
Dit is er 1tje waar je op had kunnen anticiperen… eerder beginnen en eerder naar huis, later naar huis, fiets, scooter, OV, hapje eten met collega’s, thuis blijven…
Oftewel, het mooiste in Amsterdam is toch trein naar huis.
Moeten er echter geen seinstoringen of andere vorm van overlast zijn.
File komt dat door de sjoemel diesel van VAG, of ligt dat ergens aan.
@thomasthomas: die grap is inmiddels al tig keer uitgekauwd
Nergens last van gehad. Oja, ik mag meestal pas na de spits naar huis.
Als inwoner van/bij Parijs kan ik melden dat de verkeerssituatie vandaag normaal was en je goed de stad in en uit kon. Gelukkig gaat het vergelijk dus niet op. 😉
020, heel ver van wegblijven dus.
‘De A10 gaat zaterdagochtend alweer open in beide richtingen.’?!
De buitenring is al drie weken open …

Het is de verkeerde volgorde waarin de werkzaamheden zijn uitgevoerd die voor deze problemen heeft gezorgd!
@ehnl: uitroepteken! Zet jij je woorden maar even kracht bij, misschien leest er wel iemand mee.
@awesome: bedankt voor je reactie, nu weet ik dat ik in ieder geval één lezer heb bereikt; ik voel mijn ego groeien …!!!
Ondertussen ff dikke Kudos voor onze Nederlandse wegwerkers, 2 dagen eerder klaar zijn op een zeer druk traject is gewoon netjes. De afslag op de A20 in Moordrecht was echt een regelrechte ramp (trein liep vlak langs de weg en het verkeer op de afrit moest daar vaak op wachten met dikke files op de vluchtstrook tot gevolg) en is verlegd tot óver de spoorlijn. Dit project is VIJF MAANDEN (!) eerder afgemaakt dan gepland!

Als er wegen worden afgezet duurt het niet lang voordat ze weer open zijn, en er komt bijna altijd wat beters voor terug (op de Croeselaand in Utrecht na, maar daar kunnen de wegwerkers niets aan doen), en afsluitingen worden goed geregeld en aangekondigd (vanAnaarBeter).

Natuurlijk wordt er wel eens een rekeningetje teveel uitgeschreven (ahum), of loopt er een project íéts vertraging op (tramtunnel, ahem ahem) maar over het algemeen hebben we hier niets te klagen. Rij voor de gein maar eens in de vakantieperiode door Duitsland, baustelle na baustelle kom je tegen, soms meerdere binnen enkele kilometers. Rij voor de gein maar eens door Wallonië en schaf aan het einde van de rit een paar nieuwe schokbrekers en een verse carterpan aan.

Nee we hebben niets te klagen hier, monsterfiles ten spijt.
@Gulli: Kwestie van een ruime marge houden. Meevallen is beter dan tegenvallen
Gisteren en eergisteren ook rondom Utreg. Wat is het toch focking slecht gesteld met het beetje reserve van de Rijkswegen..ppff..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).