Mopar bouwt tuning goodies voor de Giulia

Auteur: , 59 Reacties

Een move die je wellicht niet had zien aankomen.

Maar sinds de overname van Chrysler door Fiat is het natuurlijk helemaal zo vreemd nog niet dat Mopar zich ook met de Alfa Giulia bezighoudt. De illustere naam (Mopar dus) geeft de verse Italiaan enkele broodnodige carbon details. Denk daarbij aan de driehoek in de grille, sierstripjes op de dorpels en natuurlijk spiegelkappen.

Geheel in stijl met de “stukje-bij-beetje”-marketingstrategie van Sergio Marchionne, worden de 80(!) verschillende Giulia-onderdelen gefaseerd gepresenteerd. Denk daarbij aan LED projectors in de deuren, aerodynamisch tuningspul, andere tankdoppen en velgen in de maten 17, 18 of 19 inch.

De zaken in de gallery hieronder geven slechts een kleine voorproef, zodra de rest gepresenteerd is lees je het uiteraard hier.59 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Tankdop in maat en 17, 18 en 19 inch?
@mrrallycross: scherp ;)
@mrrallycross: great power comes with great fuel bills
Een Alfa Romeo zemen lap. Dat ontbrak nog aan mijn geluk. Thanks Mopar!
Mooiste spullen koop je gewoon in Duitsland(Alfisti.net) Heb ik de sideskirts ook vandaan.Geen plastic maar polyester
@Alfarobert: oh en polyester is geen plastic dan? ;)
@LPJ: *icoontje van poppetje dat zich in het gezicht slaat*
-edit: nutteloze bijdrage-
@davelepeef: Dit kan dan wel… Erg beleefd van je.
@bmwtouring: bot bedoel je?? Best wel, maar mensen die met advies komen maar blijkbaar niet weten waar ze het over hebben zijn een spreekwoordelijke “pijn in de bips” ;)
Een illustere merk als Alfa en dan moet Mopar tierelantijntjes voor je maken. Ben je best wel diep gezonken als merk…
@Rick-dos:
ja, straks gaan ze nog 3 cylinders bouwen.
@super: toch nog een halve busso
@Rick-dos: Beetje zoals bij BMW, dat een Sloveense uitlaatpijpenboer er voor zorgt dat het nog een beetje klinkt…
@Rick-dos: Mopar is toch anders ook niet de minste naam in autowereld. Ik vind het alleen niet zo bij Alfa passen, maar zoals @e34m5touring al aangeeft is het wel een erg goede partij om mee in zee te gaan.
Nice! Ik juich Alfa tuning alleen maar toe:) (mits geen extreme vleugels/tupperwaretuning)
@allesmetturbo: vooral tuning met turbo?
Mooie aanvulling op alfisti.net
Welke gek gaat er Mopar redneck plastic op zijn Alfa schroeven?
@riddertevoet: een Amerikaanse (auto)gek? Leuk hoor al die Europese rommel maar die kopen toch echt liever Amerikaanse rommel…
@riddertevoet: redneck plastic VS Chinees plastic??? Poeh, moeilijk…
Foto 1; busjes anti-roest?
@borrelnoot: nee voor de borrelnoten
waarom denk jij eigenlijk dat de alfa’s snel roesten?
enige ervaring?
mocht het zo zijn vertel het me dan zodat ik er ook op kan letten op m’n alfa
@kimhung: ze roesten van emotie
@marijkes: Ooeeehhhh een hele scherpe +1
@kimhung: Het enige wat er ondertussen roest, is de “grap” dat Alfa’s roesten.
@berlinetta: inderdaad. Als ze zelf 1 bezitten dan nemen ze hun woorden terug
@kimhung: hij heeft ooit eens op een verjaardagsfeestje gehoord dat een alfa roest in de folder en denk dat hij nu grappig is. Ken genoeg Mercedessen die ook roesten en dan bedoel ik vooral de jaren 2000/2005. En dan maakt het niet uit of het een C, E of S klasse was. Maarja daar hoor je niemand over omdat het mercedes is. Overigens na 2005 werd het wel beter bij mercedes.
@mars1985: Jongens jongens.. Roest was ooit echt een groot probleem bij alfa…. en velen hebben daarvan het leed meegekregen.. De Alfa Sud,. met de productie stops door stakingen,. koetsjes die lang buiten stonden, toch gespoten en afgebouwd werden,.. die roesten als gekken. In de folder ja. Ooit.. Vorig millenium..

Maar das war einmal. En daar komt Alfa echt niet zomaar vanaf… tenminste: voor zolang de babyboomers nog leven :-) Die reden massaal in die Sud’jes.
@postzegel: das war einmal? 156s roesten ook als gek, en de subframes van de 159 zijn niet anders.
@mars1985: de spreekwoord “horen zeggen is half geloven” heeft hij waarschijnlijk nooit van gehoord.
@kimhung: uhm, bij mijn stage/werkplaats hebben we bij een 159 een motor vervangen, als je met een hamer tegen het subframe zou tikken zou je er onderhand een gat in slaan zo geroest was dat. Dus voor een vrij nieuwe alfa vind ik dat niet kunnen.
Ik heb niks tegen het merk vind het zelfs hele mooie en gave auto’s zou er graag een willen maar dan wel een youngtimer/klassieker zonder roest
@kimhung: Ola huilenbalk, de tissues zijn in de bonus!
@amnesia: gaarne gezellig houden iets argumenten is altijd goed. Als je Iemand voor iets uitmaakt kan je net zo goed je spullen pakken en wegwezen
@borrelnoot: heerlijk. 1 roest grapje en heel Alfa geil Autoblog valt over je heen. Hap hap. Ga ff lekker lunchen dadelijk jongens, goed voor de trek.
@borrelnoot: zeg dat, de tering hey
Tja, kom nu eerst maar door met dat gebakje
MOPAR, afkorting voor MOTOR PARTS… En dan komen ze aan met carbon stripjes.
@Original_Arnoud: MOTOR, als in gemotoriseerd voertuig, zoals we ook spreken over General Motors en Ford Motor Company, die niet enkel motoren maken, en PARTS zijn alles wat je aan zo’n gemotoriseerd voertuig kan hangen…
Niks tegen Mopar, maar dat hoort thuis op Amerikaanse auto’s in mijn ogen. Voor Alfa zou ik naar Novitec gaan of naar Savali in NL.

En breng dat ding nou maar eens op de markt. Ben benieuwd hoe die er in het echt uit ziet. Als het me bevalt, dan wordt er eens flink gespaard in huize berlinetta.
@berlinetta: staan er al een aantal bij de dealers hoor! Maar ik kan ook niet wachten tot ik er een in het echt langs zie komen. Elke cent die over is gaat richting het spaarvarken nu ;)
@trustmeiamanengineer: Maar dan moet ik ook maar net een Alfa dealer zien te vinden ;) die zijn ook redelijk zeldzaam volgens mij.
@berlinetta: Ik zit volgend weekend bij Prins voor de introductie. Heb de uitnodiging al binnen. Ben heel benieuwd.
@E34M5Touring: Jaloers! Hoop dat ie bevalt!
@berlinetta: AutoDelta in Engeland kan ook leuke dingen doen met je Alfa. En Squadra Corse voor als je in NL wat zoekt. Maar van die Savali 33’s kan ik nog wakker liggen.
MoPar Giulia Lipstick voor mannen?
Goed.
Vertel mij dan welk legendarsich tunings huis, welke legendarische naam NIET is vervallen tot een dood ordinaire marketing tool van de grote fabrikanten :

– AMG ?
– Abarth ?
– Gordini ?
– M ?

Het stelt in tegenstelling tot hun roemruchte verleden geen ene moer meer voor !

https://duddhadotme.files.wordpress.com/2015/06/mercedes-benz-300-sel-63-amg-gear-patrol-ambiance-21.jpg?w=970&h=600&crop=1
Ze hebben een gigantisch parts netwerk, is een van de grootste OEM leveranciers, zijn in de States en ver daarbuiten bekend, onderdeel van FCA en hebben ongelofelijk veel performance know how. Ik zie het probleem ff niet.
Die foto van de Alfa-dorpelbekleding. Wat een gruwel… Ik zie het vieze, goedkope harde plastic op de zijkant van die stoel en ik weet het nu zeker: dit gaat hem gewoon niet worden, ze hebben het bij Alfa weer verkloot. Opnieuw een auto die leuk is over 15-20 jaar als toffe youngtimer maar gewoon weer veel te slecht is (afgewerkt) om in deze klasse nieuw te kopen.
@mgmgb: koop jij toch fijn een Audi.. De hele auto is matig, maar wie maalt erom? Als de plastics maar mooi zijn.
@w0o0dy:
Ik ga nog liever dood dan ooit Audi te rijden. En geloof me, ik vind de Giulia een prachtige auto. Alleen absoluut niet de nieuwprijs waard. Mooie plastics zijn niet het belangrijkste aan een auto, echt slechte/lelijke plastics verkloten het wel. Het is nergens voor nodig en verprutst de beleving. Doe mij daarom maar een Jag. Ook absoluut niet perfect, maar het voelt tenminste niet als een Fiat Panda.
@mgmgb: de Giulia werd echter wel gelijk/ BOVEN de Jaguar XE geplaatst door enkele (nota bene Engelse) journalisten op gebied van interieur en afwerking…
@w0o0dy:
Tja, dat zal de goede oude Britse neiging tot zelfonderschatting zijn. Maar misschien zit ik er op basis van de foto’s na en is dit gewoon een uitzondering op een verder prima afwerking. Eerst maar eens zelf voelen.
Zou het ook passen op een 159?
Hoezo niet zien aankomen? Logisch toch…
Nu snap ik die Gulia Pickup van de week… Die komt er gewoon! Met Mopar goodies.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).