Dit is de duurste auto ter wereld

Auteur: , 40 Reacties

Maar zou je er ook plek voor vrijmaken in je IKEA vitrinekast?

Daimler

De échte rijken der aarde die van gekkigheid niet weten waar ze hun geld aan stuk moeten slaan: opgelet. Deze “Missing Link” van het Zwitserse diamanthuis Fancy Fancies is een miniatuurversie van de allereerste vierwieler die Gottlieb Daimler in 1886 in elkaar schroefde.

Waarschijnlijk is het schaalmodel een stuk kostbaarder dan het origineel, voor zover de waarde van het oude beestje nog in geld uit te drukken valt. Het kitscherige kleinood is volgens het diamanthuis zo’n 260 miljoen Zwitserse franken (omgerekend 230 miljoen euro) waard en dat heeft alles te maken met de talloze diamanten waarmee het ding bezet is.

Het gouden stukje speelgoed zou zijn voorzien van 3.000 gekleurde diamanten (move over Rolls-Royce) en enkele multi-karaats exemplaren om de boel af te toppen. Als je door alle bling heenkijkt, zie je echter wel een fraai modelletje dat tot in detail klopt. Maar dat mag ook wel, voor dat geld.40 reacties

Daar is de bladgouden koets niks bij…
@mrrallycross: Daar kun je de gouden koets voor in de eeuwigheid voor blijven restaureren.
Zal wel weer in het midden-oosten belanden. Wie koopt dit?
@wildewesten: iemand uit het Midden-Oosten dus
@wildewesten:
Assepoester
@wildewesten: Inderdaad. Is dit een investering? Verder kun je er alleen maar naar kijken toch?
@dutchcourage86: grote kans dat zoiets over 20 jaar 300 miljoen kost en dan is het zeker een investering geweest..
@brabusrocket: 70 mio oftewel ~35% in 20 jaar is niet een rendement om blij van te worden…
Jeetje… Zoveel geld voor iets wat ik in de vitrine kan zetten?? Daar sta ik dan met mijn Matchbox echt voor schut, toch?
@rocky:

Nee, categorisch NEEN

U staat zeker niet voor gek, degene die dit zichzelf aanschaft is namelijk knots knetter gek !

Die kan voor dit geld meer dan 1000 waterputten laten slaan in Afrika om maar iets te noemen ipv een kitscherig stukje Swarovski niveau prul te kopen !
@desjonnies: nobele gedachte maar we kunnen niet de hele wereld redden, en waarom zouden de rijken dat ook moeten ??

Ook jij kunt elke maand wel 500 euro missen maar doe je dat ook ??
Je zult het maar op zolder hebben liggen en aan de buurvrouw meegeven voor haar nichtje…
@granlusso: In onwetendheid dan he
@granlusso: Haha, dat is mij gister nog gebeurd, bleek het 80 euro waard!
De origine van Mercedes en bling… Ik zeg die is voor Lewis!
Als je 300 miljoen hebt. Koop het gewoon.
@dutchcorvette: Waarom? Ik kan me niet voorstellen dat iemand dit mooi vind. En daarnaast, zou het na aankoop nog meer in waarde stijgen? Ik bedoel, 230 miljoen knaken. Dat is zelfs voor de supersupersuuuuuper rijken ontzettend veel geld.
@viezefreddyw: klopt. Maar Goud zal nooit minder waard worden. Al stijgt de prijs met 2%, je kan er niet tegenop sparen.
@viezefreddyw: Het is wel een goede manier om je geld veilig te stellen voor de komende jaren. Als je miljardair bent en je wil een leuke som opzij zetten voor je nabestaanden, dan is dit een veilige manier. Moet je alleen wel nog een koper vinden tegen die tijd ;)
@berlinetta: Ja, dat is ook weer zo. Voor de kinderen en kleinkinderen zou het lekker zijn als papa/opa dit na zou laten. Maar inderdaad, een koper ervoor vinden zal lastig worden vrees ik.
@viezefreddyw: Nu zullen de losse edelstenen en het omsmelten van het goed ook een leuk bedrag opleveren, maar ik betwijfel of dat 230 miljoen zal zijn. Maar goed, er zal vast wel een of andere zandjurk zijn die erop kickt en het met liefde van je over wil nemen.

Als ik miljardair was, had ik mijn geld liever in normale goudstaven belegd. Die raak je altijd wel kwijt.
Ik zie hier een pr-stunt/computeranimatie.
Hij is nieuw,kan alleen maar in waarde zakken,toch? Wat een investering om te hopen dat je er flinke winst uithaalt.Hadden de diamantjes in ringen niet meer opgebracht? Als niemand het koopt is het bedrijf zeker faiiliet?
@Alfarobert: Dit zal juist niet in waarde zakken (en ook niet veel stijgen). Goud is erg waardevast en voor zover ik weet, zal de waarde van edelstenen ook niet snel dalen.
Is dit een auto? Vind het meer een koets.
@banaan7: Auto’s zijn dan ook een doorontwikkeling van een koets, zoals een motorfiets een doorontwikkeling is van een fiets ;)
Voor hetzelfde geld koop je een land als Siërra Leone. Maar dat past natuurlijk niet in je vitrinekast…
@pexers: ik dacht dat je geld toe krijgt als je dat land wilt hebben?
@dutchdriftking: dus dan kan je én dit karretje kopen én nog wat ander leuk spul. Goeie deal
En wij ons maar druk maken over de spij(Y)ker
1 lelijke gouden koets in mini formaat of 230 lelijke Bugatti veyron’s voor Perridon? ( prijs vanaf het begin ). Ik zou het wel weten…… Ik zal 20 droomauto’s kopen + 3 huizen + de originele koets
@patrick: waarom de originele koets erbij? Met 20 droomauto’s heb je de koets niet nodig toch :)
@allesmetturbo: dan rijdt ik langs diegene die voor zijn vitrine zit te kijken en denkt ” shit heb ik hier 230 miljoen voor betaald ”
Je zal het maar vinden op een rommelmarkt. En de verkoper ziet het aan voor geel koperen rommel……. dit ding is precies genoeg waard om een droomgarage mee te vullen.
Move over…..briljant!
Wat zonde van die diamanten! Je gaat toch niet voor een godsvermogen aan diamanten op zo’n afschuwelijk lelijk ding plakken?
In geen tweehonderddertigmiljoen jaar dat ik het zou kopen.
Daar sta je dan met je 250 gto
Catchy titel. De waarheid is tandenknarsend.
Zit vol met blood diamonds, iets om mee in de zandbak te spelen, bah

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).