Morgen Blitzmarathon, vallende sterren, flitsmarathon!

Auteur: , 41 Reacties

Jup, niet alleen hier, maar ook in Duitsland, België en ganz Europa. Morgen even het snelheidswetertje spelen dus!

Politie, Polizei, Police, 't flits allemaal

Morgen wordt weer gevierd dat we vanuit heel de EU snelheidsboetes op de mat krijgen er goed wordt samengewerkt tussen de verschillende EU-landen en wel met een Europese flitsmarathon. Van donderdagochtend 6.00 tot vrijdagochtend dezelfde tijd wordt je snelheid in eenentwintig landen nauwlettend in de gaten gehouden.

De Nederlandse politie heeft aangegeven extra te gaan controleren in de grensstreken, maar dat betekent helaas niet dat in de Randstad het gas er straffeloos op kan. In Duitsland gaan 13.000 agenten op 7000 locaties hun flitsapparatuur opstellen tijdens de ‘bundesweite Blitzmarathon’. Ook in België ben je niet veilig, ook daar zal meer dan normaal worden geflitst. Dubbel pech voor onze Belgische lezers, op 23 april volgt er namelijk ook nog een nationale flitsmarathon, aldus De Morgen. Snel even Flitsmeister installeren dus!

Foto: vwpolizei op Autojunk.nl41 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Kunnen ze niet gewoon doorgaan met staken?
@donvincenzo: Nou idd! Ik pak morgen maar even de fiets naar het werk ipv de auto.
@dutchdriftking: Dat staken gebeurt gewoon. Men krijgt pas een boete wanneer de meter meer dan 20km/h overschrijd. Normaal is dat bij 7km/h.
@werf76: misschien tijdens laseren of als ze je staande houden ja. Die flitsjoden doen hun ding nog gewoon hoor. Dat wordt ook gedaan door boa’s, die staken helemaal niet. Nog steeds oppassen dus.
@lekbak: suggereer jij nu dat de agenten die aan het flitsen zijn, van een bepaalde afkomst zijn?
@snorrie: wat denk je nou zelf?

Ongelooflijk dat ik hier nog op reageer maarja, stel je voor dat er nog meer idio, nee, mensen zijn die door die opmerking denken dat ik antisemiet ben…
@lekbak: ik vroeg me gewoon af of er idio, nee mensen zijn die dat suggereren. Bedankt voor je toelichting.
Oke, dus zoals gewoonlijk ogen en oren open.
Lang leven Flitsmeister… En goede ogen natuurlijk.
@ej20g: lang leve
I ain’t the Blitz!
Ben ik even blij dat ik in een achtergebleven regio woon waar amper wordt geflitst. Alleen aan de provinciale weg wordt geflitst. Lekker rijden over de prachtige binnenweggetjes.

Maar goed de staatskas moet weer worden gespekt, dus wordt de onschuldige burger weer geld afgetroggeld met boetes voor 5 of 10 km/h te hard. Onder het mom van verkeersveiligheid, yeah right. Als ze nou gewoon zeggen dat het om geld gaat en niet om verkeersveiligheid word het wat makkelijk te verkroppen. In plaats van staande te worden gehouden door een agent die vervolgens denigrerend jou de les leest over hoe gevaarlijk het wel niet is om 8 km/h te rijden.
@maxidyne: 8km/h rijden kan inderdaad best gevaarlijk zijn, vooral op de snelweg. Ik geef meneer agent helemaal gelijk!
@993gt2:
Inderdaad, levensgevaarlijk! Er zal maar een kind oversteken.
@faalhaas: inderdaad je reactie tijd en stopafstand verdubbelen bij dergelijke snelheden.
Zonder al die fijne flitsers waren we er waarschijnlijk niet meer!!
@maxidyne: 8 km/h te hard natuurlijk…. en +er ergens.
Morgen toch maar even een snipperdag plannen.
Flitsmeister biedt ook geen garantie.
Vorig weekend controle volgens fm controle bij Harderwijk, niets te vinden, dat klopte, ze stonden bij Amersfoort….
@jrk68: Dan houd je je voor één dag toch even wat beter aan de snelheid? Overmorgen weer wat harder, ik zie het probleem niet nu je dit weet.
Dat probleem dat de politie eenheid hier in nederland te dik word en dat deze petten gemiddeld een conditie van een aardappel hebben veroorzaken ze echt zelf met deze onzin. Ga boeven vangen ofzo.
@kennone: eencellige. Je moet bij de leiding zijn met je stereotype opmerking, niet bij de dienders op straat. Alleen al dat je denkt dat daar een verband tussen zit zegt al genoeg over je denkvermogen. Die overigens ook zeker overeenkomsten zal vertonen met een aardappel. Als je gelukt hebt.
@soundgarden: slechte avond?
@kennone: slechte avond of niet. Jouw reactie is inderdaad van een treurig niveau. Het zou me niets verbazen als jij ook vooraan staat te schreeuwen als de politie wel daadkrachtig optreedt en iemand een knuppel in de nek legt.
@beatipauperesspiritu: bespaar je de moeite om het uit te leggen. wordt vaak genoeg uitgelegd maar men wil dat toch niet lezen. zegt genoeg toch wanneer mensen denken dat de politie alleen maar struikrover speelt o.i.d.

Net zoals de term “ga boeven vangen”, god wat een dinosaurus is zo’n opmerking.
krijg volgende week auto van het het uitzendbureau. Werd mij meteen even verteld dat als ik een bekeuring krijg ik ook nog is 15 euro extra moet betalen voor hun administratie kosten. Gelukkig controleren ze hier heel weinig.
Flitzkrieg
@stan12943: het is een niet altijd toepasselijk woord. Maar het orginele blitzkrieg zou hier net zo goed kunnen staan. Ik word er altijd maar misselijk van. Nu moet ik kiezen of tussen de schapen 95 rijden waar je 100 mag op de middelste baan met 5m onderlinge afstand. Of een bekeuring voor het bevorderen van de doorstroming.
@marc94: 95 op de cruise control en proberen die ene klote level bij candy crush nou toch eens eindelijk te halen.
@marc94: ze controleren op snelheid, niet op kleven. Gewoon de cruise control op 100 zetten (rijdt je in werkelijkheid 98 km/u) en op de bumpers hangen.
Gewoon volwassen worden heren en niet alleen maar in de boeken lezen als de leraar kijkt. Je aan de snelheid houden doe je voor mij en ook jezelf. Ik wil niet dat een van jullie idioten een familielid van mij aanrijdt, omdat jullie denken dat jullie boven de wet staan zodra niemand op jullie let.
@meridian: praat toch geen onzin man.. In woonwijk snap ik maar op de snelweg is gewoon zakkenvullen voor de staat en vergeet niet de € 7,- administratiekosten het bewijs dat het om geld verdienen gaat en niet om de veiligheid!
@kevin82: is geen zakkenvullen. Dient om te voorkomen dat men steeds sneller gaat op de snelweg. 140 kan misschien nog wel een keer op een Nederlandse snelweg, op 160 anticipeert al niemand meer. Met onze vele op- en afritten en het vele vrachtverkeer is 160 in Nederland gewoon onverantwoord. Het is dus gewoon meer om een grens te zetten dan de incasseren.
@mashell: geen zakkenvullen haha lekker naief ben jij.. Zelf de politie schaamt zich soms om de absurd belachelijk hoge bedragen en laat het vaak bij een waarschuwing. Daarnaast is de aanpak van in een busje hangen en flitsen nou niet echt zinvol maar wel lucratief om de kas te spekken. Aanhouden en op je fouten wijzen maakt naar mijn inziens meer indruk!
@meridian: Ok, dus als k jou of een van je familieleden op de fiets tegen een boom plat rij met 78 waar 80 mag, is het OK? En als ik datzelfde doe maar dan met 82 waar 80 mag is het niet OK? (Ja, hypothetisch en overdreven wellicht. Maar dit wel wat je zegt)

En weet je eigenlijk wel waarom de snelheidslimiet ooit is ingesteld? Dat had vrij weinig met veiligheid te maken. Ja, voor de bühne wel.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Maximumsnelheid

Maar dat is hetzelfde met al de snelheidscontroles van tegenwoordig. Autosnelwegen die veelal rechtdoor gaan schijnen nogal onveilig te zijn als de snelheidslimieten met 5 km/u worden overschreden. Zou het dan eigenlijk niet veel logischer zijn om die wegen aan te pakken omdat er een veilige situatie kan ontstaan in plaats van een verkapte vorm van belasting te gaan heffen?
@meridian: Dude… Als iedereen zich aan de snelheid houdt gebeuren er inderdaad geen ongelukken meer. Werk je toevallig bij de fietsersbond? Die schijnen dat ook te denken. Als het echt om veiligheid te doen was werd er wel intensiever gecontroleerd op goed gebruik van richtingaanwijzer, handsfree bellen, goede verlichting en juist gebruik daarvan, niet door rood rijden/fietsen/lopen, 3-dubbel naast elkaar fietsen, bumper kleven, etc. Of inderdaad zoals al gezegd, snelheid in de stad. En dan niet op de dubbele rijbanen met gescheiden fietspaden e.d., maar dan de echt gevaarlijke plekken.

Het is alleen zo lekker makkelijk en lucratief om automatisch en zonder enige inspanning iedereen die langs rijdt op de grote doorgaande wegen te pakken. Prima (of eigennlijk niet natuurlijk), maar gooi het aub niet op veiligheid.
Eerst staken met boetes geven en een week later het tegenovergestelde?
Werk regelmatig in België. Flitsmeister lijkt dan aardig dood. Belgische vrienden; hoe werkt dit bij jullie?
@camber24: Is het fysiek wel mogelijk om in België te hard te rijden?
@camber24: En u Hollanders maar flauwe Belgenmopskes maken. Ons ben toch de snuggersten. Hier in België verwisselen we simpel ende eenvoudigweg de voertuigplaten, dan kunnen de pettendragers prentkes maken zoveel ze willen.

Het zijn moar vier schroefjes hè, om de platen van voren naar achteren te wisselen.
Als ze dat nou doen in de bebouwde kom en niet op de snelweg vind ik het best
Gave golf 2 op die foto

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).