Moto2-bestuurder doet reddingsactie van het weekend

Auteur: , 12 Reacties

Márquez, alleen niet de Márquez die je verwacht, zet zijn motor gewoon aan de kant nadat hij wegslipt. Knap werk!

Alex Marquez reddingsactie

Als je de naam Márquez hoort in de Motorrace-series, gaat het meestal om Marc. En ja, deze veelvuldig wereldkampioen mag ook dit jaar als een succes afschrijven. Dat is de MotoGP, in de lagere klasse Moto2 rijdt Álex Márquez, zijn jongere broertje. Die is ook lekker bezig, want in het seizoen van 2019 staat hij bovenaan de rankings. Een leuk één-tweetje voor de familie Márquez.

Tijdens dit GP-weekend op het circuit van Motegi in Japan was het weer een beetje onheilspellend en dat kan gruwelijk mis gaan. Zo raakte Márquez tijdens de derde vrije training in een slip. Dat kan heftige situaties opleveren, maar kijk maar eens hoe Márquez het oploste.

Álex laat zien dat hij een echte Márquez is en doet een ‘Mamola-save’. De actie is vernoemd naar Randy Mamola, hij deed in 1985 als één van de eerste deze reddingsactie. In een split second raakt de motor in een slip en springt de bestuurder van de motor af. Om ervoor te zorgen dat je niet op je gezicht landt kom je dan met beide benen aan één kant van de motor. Vervolgens kun je de motor ‘kalmeren’ en aan de kant zetten, terwijl je in een vreemde houding naast de motor ‘hangt’. Het is wel één van de weinige manieren om zonder kleerscheuren en schade te voorkomen.

Zo weet de jonge Spanjaard in Motegi ook de motor veilig aan de kant te zetten met hemzelf er nog aan vast. De MotoGP-organisatie spreekt van de ‘reddingsactie van de eeuw’. Een bijzonder spektakel om te zien dus. Overigens is de Mamola-redding van Márquez naderhand vertraagd, bij de beelden van de ‘echte’ Mamola-redding kun je zien hoe snel de actie plaatsvindt.

Knap werk dus van Márquez. Nog knapper is dat hij de dag erna (gisteren dus) ook de winst op zijn naam mocht zetten in Japan. Een GP-weekend met een hoop aandacht voor de jongere broer van Marc.12 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Heb dit tijdens mijn motor les wel eens geprobeerd. Is toch moeilijker dan het er uit ziet. Liep niet goed af voor de motor
Geniale redding. Knap beschermingsmateriaal in het pak en de schoenen ook. Anders is het toch snel klaar….
Ha, ha, springt van de motor af…..Dan zou je bijna denken dat het vrijwillig gaat.
De versnelling van zn lichaam was groot genoeg om zn airbagpak af te laten gaan zo te zien
Die hangt precies met lijm vast aan zijn stuur!
Leuke circusact trouwens!
Gewoon een ordinaire high-sider dus… en ja randy mamola was een held die er ook weer op sprong en doorging.
Hoe het hier uiteindelijk afloopt laat de video dan weer niet zien.
@clubbtraxx: hier stopt hij iets verderop om vervolgens weer op te stappen en weer verder te knallen
Tsja, dit zijn de echte mannen.
Beter dan die kleuters in de F1.
Of die zeikwijven op het voetbalveld.
@cazzo046: hoho, Max is al een puber hoor…
Marc heeft de MotoGP gewonnen, in de moto2 werd Alex slechts 6e (ook niet verkeerd) . Laatste alinea klopt dus semi, maar duidt op de verkeerde marquez in dit geval….
Held :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).