Skoda Octavia: dit is ‘m dan

Auteur: , 45 Reacties

Het internet kent geen genade.

Skoda Octavia

Het internet heeft een voordeel en een nadeel. Het voordeel is dat informatie zich razendsnel verspreidt. Het nadeel is dat informatie zich razendsnel verspreidt. Dat zit sommige automerken wel eens dwars. Skoda heeft vandaag per abuis een afbeelding van de gloednieuwe Octavia de wereld in geslingerd.

Ze hebben namelijk ook al een officiële ‘afbeelding’ gedeeld, maar zoals vaker het geval is bij ontwerpschetsen ziet dat er wat meer gelikt uit dan wat je daadwerkelijk kunt verwachten. Om de volledige auto te zien moet je vanaf 11 november het internet goed in de gaten houden, maar vandaag duikt er een afbeelding op die wel eens the real deal kan zijn.

Octavia gelekt

Hoe weten we zo zeker dat dit niet het werk is van een olijke fotoshopper? Ten eerste, de bronnen lijken zich allemaal terug te grijpen op dit Tsjechische Skoda-forum. Ten tweede zou deze afbeelding gevonden zijn in de configurator. Dus Skoda zelf zou de afbeelding gedeeld hebben. Oeps!

Door de Scala-achtige voorkant en de niet hele verrassende styling over het algemeen, is de kans groot dat dit inderdaad de nieuwe Octavia is. Een gevalletje ‘voorspelbaar’, maar dat is waarschijnlijk waar de Octavia-rijder naar zoekt. Op 11 november kunnen we het definitief maken of we hier in de buurt zaten, ja of nee. Wie overigens de oude Octavia helemaal prima vindt en niet bereid is om diep(er) in de buidel te tasten voor een nieuw exemplaar: op de oude wordt nu korting gegeven.45 reacties

Verassend design…
@flatsixx: Nou, ding is toch nog niet in de fik gevlogen? De kleur heeft inderdaad wel wat weg van as, maar ik ga er van uit dat je andere kleuren kunt kiezen. Maar verder is het ontwerp weinig verrassend.
@erce: jammer dat sarcasme niet meer bestaat in de sociale media…
@erce: comment of the week
Spannend? Nah. Voorspelbaar. En dat maakt niks uit is de klandizie ook naar.
@peug206: het zou natuurlijk kunnen zijn dat de mensen die zulke saaie auto’s kiezen op andere vlakken een heel spannend leven leiden en in de saaie auto even een rust momentje vinden. Maar ik ben bang dat ze nog saaier zijn dan je denkt.
@mashell: ik ben zooooooo saai dat ik er z… 💤
@mashell: Nou ergens klopt het wel, best even een rust momentje in mijn Octavia Station. Maar het zijn handige wagens als je 2 kinderen hebt. En daarnaast heb ik lang een Subaru Impreza hobby auto gehad dus daar haalde ik mijn spannende momenten wel uit.
@fork5: ik heb daar een motor 🏍 voor 😎
@tjorque: ik een elektrische motor, altijd spannend: raak ik thuis of niet met het ding…
@volvo_440_turbo:
Een elektrische motor wil il wel voor erbij maar eentje met plofmotor blijft toch m’n voorkeur hebben.
@mashell: ik bedoelde dat de eisen van de klandizie saai waren, maar daar zul je ook een punt hebben
@peug206: een Peugeot 206 is natuurlijk een stuk spannender
@nautique206: als je zelf 1 rijdt dan weet je dat dat het geval is. Kom ik zonder kraakjes aan of niet? ;-)
@peug206: Het hebben en uiten van een mening over auto’s hier op AB zal altijd aanleiding zijn voor discussies tussen voor- en tegenstanders. Niet meer dan menselijk. De één is laaiend enthousiast over een nieuw model, de ander vindt het maar niks. Zoals ook nu weer m.b.t. deze nieuwe Octavia. Wat ik me daarbij afvraag is, waarom zoveel autoliefhebbers meteen met termen beginnen te gooien als “saai” en “slaapverwekkend”, terwijl niemand hem nog in levende lijve heeft gezien of er zelfs mee heeft gereden. Ook berijders van de huidige Octavia worden soms meteen in een bepaald hokje gestopt. Komt dit nou omdat sommigen zo’n negatief beeld hebben van alles wat door VAG op de markt brengt? En getuigt dat dan van een objectief en “deskundig” beeld over een bepaald model?
Als VAG Skoda indertijd niet had overgenomen, dan was dat merk beslist ten onder gegaan. En kijk eens naar wat ze ervan hebben gemaakt! De modellen van voor de overname zouden absoluut kansloos zijn geweest. Vooral op de West-Europese markt. En wie de eerste door VAG ontworpen Octavia vergelijkt met dit nieuwe model, zal moeten toegeven dat hij een prachtige evolutie heeft doorgemaakt.
En dan de berijders. De meeste berijders zullen rijden in een leaseauto en deze mensen zijn gebonden aan een budget en aan bepaalde richtlijnen. En wie zijn wij dan om een oordeel te geven over de keuze die deze mensen hebben gemaakt? En waarom worden zij vanwege hun keuze voor een Octavia in een bepaald hokje gestopt? Het valt immers niet uit te sluiten dat zij privé voor iets anders zouden hebben besloten. Kijk verder ook eens om je heen! Ook internationaal! Waarom zie je er overal zo veel? Zelfs in Duitsland? Zou het merendeel van die berijders alleen maar voor die Octavia hebben gekozen om belastingtechnische reden? Of zouden zij er óók voor hebben gekozen, omdat zij het binnen het budget de mooiste auto vonden? Ik zou daarom willen aanbevelen om eens wat objectiever en zonder vooroordeel naar zo’n nieuw model te kijken en daarbij te bedenken welke keuze je zelf zou maken als je ook aan zo’n budget gebonden zou zijn.
@9000cse: simpel, zolang mensen het erg vinden in een hokje geplaatst te worden zullen ze in hokjes geplaatst worden.
@9000cse: Verdomme helaas heb je gelijk. Maar het is lekker om ergens op af te geven hoe kinderachtig en treurig het ook is. Het zit op een of andere manier in ons. Dus….. VAG maakt geen auto’s maar olie boten 1:15 betekend 15 liter olie op 1 liter benzine!!!.
@9000cse: de Octavia is in de meeste gevallen (motorisaties) saai. Dat zegt gelukkig niets over de eigenaars / bestuurders. Mijn collega is een uitstekende bassist en een all-round bijzonder interessante mens. Dat-ie toevallig waar voor zijn geld denkt te krijgen met een Skoda, en dat-ie daar zijn PA, versterker en andere geluidszooi in kwijt kan, is voor hem belangrijker dan wat de goegemeente denkt. Een A6 Avant is niet minder saai dan zijn Octavia, het staat alleen wat sjieker. Gek genoeg associeer ik Audi met boekhouderstypes, wat voor mij dan weer niet mijn meest inspirerende soort mensen is. Tot ik besef dat mijn eigen vriendin een CFO is, en wat is dat anders dan een veredelde boekhouder ;-) Saai ogende auto’s: it is in the eye of the beholder, not in the eye of the owner.
@9000cse: is beetje bevooroordeeld. Maar het is vergelijkbaar met de golf. Praktisch iedereen kiest hem met zn verstand. Want: lease budget verreweg de meeste bang for bucks. Ruimte en kwalitatief goed: check. Redelijk waardevast makkelijk te verkopen? Check. Het is geen auto die je met je hart koopt. Dat bedoel ik te zeggen, en dat had wat genuanceerder gemogen ;-)
Wat een platte SUV. Nieuwe trend? 🤔
Wel fijn dat ze van die dubbele koplampen af zijn.. vind ik zelf niet zo mooi.
@donjunior: ik ook niet. Vind het er altijd maar knullig uitzien, vooral met alleen de dagrijverlichting. Gelukkig hebben we er meestal niet zoveel last van; de doorsnee lease-Octavia zit meestal zo dicht op je dat je de koplampen niet eens kan zien.
@camber24: ik heb er zelf ook geen last van, de Octavia staat altijd met z’n kont naar het huis op de oprit en als ik achter het stuur zit, zie ik het front ook niet.
Ik zie het probleem dus niet 😅
@tjorque: Lol, goeie oplossing dus
@donjunior: Eens. Dat vind ik ook zo lelijk bij de huidige Octavia. Dit ziet er prima uit eerlijk gezegd. Soort budget-Audi.
Tjonge jonge, wat spannend weer……
Een pot prozac op wielen. Heeft VAG dan geen enkel fatsoen?
@karaya: Prozac? Dus je wordt er vrolijk van?
@bernoulli: Prozac vlakt je emoties af.
Helemaal niks mis mee.. Alleen de grondlak staat mij niet aan
Kleinere wielen, 1.2 motor en lage prijs en ze zijn overal weer te zien als leasetopper. De foto nu ziet eruit als de dikste versie die niemand koopt
@rammillius: ik vind deze in de standaard kleur zonder chroomrandje om de ramen er juist als het basis model uitzien.
@rammillius: Basismotor zal wel een 1liter 3 cilinder worden, voor een 4 cilinder zal je toch 1a 2 stappen omhoog moeten op de prijslijst.
Perfecte wagen voor mensen met een te laag lease budget voor een Tesla, maar die wel een lage bijtelling willen
@drsjeroen: wat is jouw lease budget dan wel?
@drsjeroen: of een aanhanger / sleurhut mee willen nemen
Prima gelukt. Liever een Octavia combi dan een Golf Variant.
Ziet er in ieder geval beter uit dan de voorkant van het huidige model
Het is tenslotte een Tsjechische Golf. En dus lijkt de nieuwe Octavia ook duidelijk op z’n voorganger.
Mooie auto. Goed om te zien dat Skoda nog vasthoudt aan strakke evenwichtige lijnen
Op de een of andere manier krijg ik hier een Peugeot-gevoel bij.
@potjak: niet discrimineren hè
@potjak: komt vast door de slagtanden.
Prima bak. Liever een lijntje te weinig dan te veel (het is geen weekend meer). Ik kan een relatief simpel ontwerp wel waarderen, daarom vind ik de eerste Audi’s van De’silva ook zo mooi en de revoluties wat minder.
Marco Janssen, Financial Business Manager bij een willekeurig bedrijf op het bedrijventerrein van Nieuwegein heeft ook weer een nieuwe lease wagen. De buurman zal jaloers toekijken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).