Motormuis rijdt 163 km/u te hard op de N201

Auteur: , 95 Reacties

@dizono had er kennelijk flink de sokken in.

extreem

In de categorie totaalmalloten: op de N201 heeft de politie een motorrijder in de kladden gevat die met 243 kilometer per uur over de weg stoof. Mogelijk reed hij op een Hayabusa. De maximale snelheid op dit traject is tachtig kilometer per uur, wat betekent dat de man dus een ongelooflijke 163 kilometer per uur te hard reed. We delen het sentiment dat de politiewoordvoerster hierboven uit.

De man werd opgepakt in het kader van een actie van de Politie Kennemerland, dat tóch meedeed aan de Europese flitsmarathon. Dat geeft ons de gelegenheid om even onze excuses te maken aan degenen die wellicht ook op de bon geslingerd zijn. Gisteren meldden we je op basis van de informatie die we hadden immers dat de Nederlandse politie níet meedeed aan deze inzamelingsactie, maar kennelijk hebben enkele lokale afdelingen van de hermandad dit stiekem wel gedaan. Sorry daarvoor, we hadden natuurlijk iets minder goed van vertrouwen moeten zijn.

Enfin, de man die 243 reed was niet de enige snelheidsduivel die gepakt werd op de N201. Een andere motorrijder werd geklokt op een nog altijd verdienstelijke 207 kilometer per uur. In totaal werden bij controles op de N201 en N207 87 bestuurders aan de kant gezet voor een overtreding van 30 kilometer of meer, zes van hen moesten hun rijbewijs inleveren. De officier van justitie gaat nu bepalen of de Nederlandse Valentino Rossi’s ook hun tweewielers moeten afstaan.95 reacties

Gewoon aan de regels houden, wordt je ook niet op de bon geslingerd.
@blo3to3t: no shit🤦🏻‍♂️
@blo3to3t:

Onzin .. ik kan het makkelijk betalen ..
Rij zo hard als ik zelf wil ..
@lincoln: rij dan ook eens voluit tegen een boom, kan je ook het ziekenhuis of je begrafenis betalen
@tjongejongejonge: tjongejongejonge…
@tjongejongejonge: dat de verzekeraar.
@flutterby: doet dus
@tjongejongejonge: lekker jochie ben jij, iemand dood wensen, en waarom? Ik zie geen enkele persoonlijke aanval van @lincoln op jou. Ik snap het oprecht niet.

@jaapiyo wordt dit soort puberaal ondoordacht gedrag niet geredigeerd??
@bischero: wanneer je denkt anderen in gevaar te mogen brengen door te hard te rijden omdat je toch genoeg geld hebt, ben je asociaal en hoor je niet bij de groep en mag je van mij de groep verlaten
@tjongejongejonge: Intussen moet je toch weten dat je reacties van @Lincoln met een korreltje zout moet nemen…
@tjongejongejonge: als je te hard rijd breng je per definitie niemand in gevaar. Het is altijd een combinatie van meerdere zaken.
@tjongejongejonge: Volgens mij neem jij de reactie van @lincoln veel te serieus… take it easy boy
@tjongejongejonge: heeft de groep verlaten
@bischero: jawel want Autoblog is noord Korea
@tjongejongejonge: gaat een beetje ver, niet?
@tjongejongejonge: zeg eens sorry
@tjongejongejonge: doe eens normaal joh…mafklapper!!!
@rhellema: Lincolm zegt eigenlijk precies hetzelfde
@shadowbroker: nee hij zegt alleen maar hoe hard hij zelf wil, niet hoe hard hij daadwerkelijk rijd. Met deze uitspraak kan hij alsnog binnen de geldende limieten rijden.
@tjongejongejonge: nou nou nou… iets minder mag wel he..
@tjongejongejonge: er is een kans dat hij dat overleeft en zonder kleerscheuren er van af komt.

Dat had je niet verwacht he??!! En wat dan??? Verrekte koekert!
@tjongejongejonge: Zeg makker.
@tjongejongejonge: Tjonge jonge jonge, wat een reactie..
@tjongejongejonge: Dat heb k gedaan, maar “the need for speed” wordt er niet minder van!
@lincoln: Inderdaad. Ik betaal met plezier hardrijbelasting. Vind ik het dik waard. Dat brave moraalridders dat niet doen moeten zij weten.
@vondick: Hoewel deze mafklapper het natuurlijk gewoon te bont maakt.
@blo3to3t: De bon op jij, je houdt je niet aan de dt-regels!
@blo3to3t: zeg dat ff tegen de criminelen

Als daar de kans op sancties ook zo hoog waren waren we een blij volk
Mn vader heeft ook een Hayabusa 1300 gsxR gehad. Onbeschoft snel, ding ging 130 in zn 1. Is zomaar een scheet en een zucht en je zit op de 243 kmph.
Blijft natuurlijk onveilig, zó hard op een N weg…
@wimbraber: N201 en N206 zijn 4-baans wegen dwars door de polder. 243 is wellicht iets aan de harde kant, maar het is bijna onmogelijk om daar 80kmpu te rijden
Achja blijkbaar kon het, durf te wedden dat deze piloot meer inzicht heeft dan 90% van de weggebruikers, net als de meeste motorrijders
@rijbewijzer: bewijs het eens
En hij is niet een wijze rijder btw
@rijbewijzer: Ik durf te wedden dat hij dat níet heeft. Als hij gepakt was met 140 had ik je misschien gelijk gegeven, maar nu niet.
@rijbewijzer: ja man…laten we hem gelijk ophemelen vanwege goed vooruit kijken. Dat het een hersenloze debiel is vergeten we voor het gemak maar even
@rijbewijzer: waar blijkt dat uit?
@tjongejongejonge: hij had zo goed overzicht dat ie niet gepakt werd bij die snelheid,.. Oh wacht.
@postzegel: wellicht reed hij wel 300km/u.. en zag hij ze ‘op tijd’ zodat ie nog wat kon afremmen…
@rijbewijzer: Fijn dat hij zo’n geweldig inzicht heeft.

Andere weggebruikers vinden het over het algemeen best lastig om te anticiperen op iemand die 240 rijdt waar je 80 mag….

En dan ga je hoor. Als motormuis.
@olivier420: En zo is de motorvleermuis geboren.
@rijbewijzer: Met zo een opmerking bewijs je niet slimmer te zijn dan een goudvis..
Wanneer deze maloot met 200+ op een motor in jouw auto gevlogen komt, neemt die jou ook mee.
En nog een nieuwtje voor je: je bent niet alleen op de weg. Dus naast die 10% “slimmeriken” staan 90% minder slimme mensen. En die fouten moet je ook zien op te vangen. Succes met deze snelheden!
@pa045: Niet alleen medeweggebruikers. Er ligt vaak genoeg troep op de weg.. Als je over een stuk metaal rijdt van Henk de IJzerboer met zo’n snelheid ben je wel echt goed dood. En dan kun je nog zo’n mooi Kangaroelederen pakje van Dainese aan hebben.. Er blijft niet veel van je over dan. Zeker niet als je dan ook nog eens de Opel Agila van Tante Truus raakt.
@_Eend_: Staat een bekend filmpje op YouTube van iemand die met een Busa tegen het asfalt klapt, nadat een andere motorrijder voor hem het asfalt induikt. En dat met 300 km/u. Ook de foto’s staan online – je hebt een redelijke sterke maag nodig. Je zou zo’n persoon maar door je achteruit naar binnen zien klappen.
@olivier420: dat filmpje is volgens mij niet echt, als in, de onboard lijkt op een andere plek genomen dan de aftermath. Blij wordt je er iig niet van..
@rijbewijzer: behalve net die ene die het weer nodig vond vanochtend om met een gangetje van 70 tussen de stapvoets rijdende file op de N2 te rijden en bijna niet meer thuiskwam omdat iemand keurig van baan wilde wisselen en dat zeer tijdig aangaf en heel beheerst deed. Maar meneer wilde er toch nog even voorbij .. met 70 km/u verschil.
@rijbewijzer: volgas geven is niet echt moeilijk rechtdoor…
Ja het is wel teveel van het goede, al vind ik wel dat het soms een beetje uit proportie wordt getrokken. Als je op een bijna lege snelweg even de 200(of iets meer) aantikt vind ik het opzich wel kunnen. Snelwegen zijn een redelijk veilig systeem. Dat gezegd te hebben is het wel te gek om zulke snelheden aan te tikken op een 80-weg.
@janmetdelangeachternaam: een niet merkbare bocht in een 120 km snelweg kan een aardig strakke bocht worden met 200. Probeer de A28 bij Harderwijk maar is.

Vaak is het zicht ook niet geschikt voor 160+. Een goeie les is om op die lege snelweg van 200 is af te remmen naar 0, duurt namelijk bizar lang.
@flutterby: afremmen naar 0 op de rijksweg is heel wat gevaarlijker dan 180……
@seicilindri: daarom zeg ik ook op een (vrijwel) lege weg
@seicilindri: op een lege snelweg ja? Lastig om die letters te vervoegen tot worden en dan ook nog die woorden begrijpen om er een zin van te maken…
Niet zo slim he (zeker niet met de hermandad blijkbaar in de buurt…). Ik rij/reed ook wel eens lekker door op die weg, maar niet zo krankzinnig. En uiteraard alleen als het veilig kan. Nu kan mijn brommer ook bij lange na geen 250km/h, wel zo fijn ;)
@trustmeiamanengineer: voor het record is 244 km/u voldoende hoor. 250 km/u is dan de bonus.
@erik2907: Hah, maar mijne komt niet verder dan 160km/h. Overigens nog steeds voldoende om riant je rijbewijs kwijt te raken.
Op een ‘Busa hoef je maar amper 10 seconden op het gas te hangen voor zo’n snelheid. Ik denk dat je dan zelfs nog in vier zit.
Overigens: is het in Nederland niet iedere dag flitsmarathon?
@turbotoll: elke fatsoenlijke motor haalt de 243 zo ongeveer wel 😃, met een Hayabusa zit je inderdaad net aan in de 4e versnelling, kinderspel voor zo’n ding
@apriliarsv: mijne kapt ermee tussen de 160 en 170 k/h
@2wheeler: wat rij jij?
@apriliarsv: Yamaha Xt660X! Inderdaad slechts één pompende aardappel die heen en weer knalt. Mij hoor je niet klagen trouwens, vind het hard zat allemaal. Hiervoor een CBR600 gehad die wel >200 haalde. Doodeng man, geef mij maar dijkjes!
@2wheeler: dat zijn leuke motoren! Kan zelf niet wennen aan zo’n hoge smalle zit. Mijn opmerking moest eigenlijk zijn ‘elke fatsoenlijke sportmotor haalt de…’
@apriliarsv: ook niet mee eens. Mijne zou het fabrieksaf net moeten halen, maar dankzij andere gearing 8s de top nu 220-230 l, maar is het veel leuker rijden.
@2wheeler: Idem hier. ‘Voordeel’ van een dikke eencilinder ;)
@trustmeiamanengineer: yesyes! Maar dat geluid he!😍
@turbotoll: Van een Honda CBR 1100 XX Blackbird , weet ik dat het 13,5 seconden duurt om de 250 aan te tikken. En dan zit je nog in de vierde versnelling.
@rob1137xx: en dat is een fiets van 20 jaar geleden ;)
@rob1137xx: En ik weet dat die de 300 nèt niet haalt. Was ook op een “n” weg, maar daar mocht je wel 100. En het was heel vroeg in de ochtend.
Grappig detail, die motor was van een politie agent. Hij reed achter me op mijn motor met ~200.
Zo .. en nu gaat er tenminste niemand meer dood ..
en waarom zou je met een viltstift wenkbrauwen op een Teletubbie willen tekenen ??

Ook al zoiets raars ..
Er zijn genoeg stukken op de n201 waar dit prima kan als er niemand anders rijdt: en dat kan best als de brug bijvoorbeeld net open is geweest. Dan heb ik minder problemen met dit dan iemand op z’n phone op de snelweg of met 50 langs een school waar je 30 mag
@gregorius: Af en toe te hard kan best, zolang je de consequenties accepteert. Maar 240 km/u op zo’n weg… Dan ben je echt je rijbewijs niet waard.
Mijn Prius haalt vast ook 243 km/u.. maar vandaag kwam ik niet voorbij de 24,3 km/u…
Waardeloos artikel, ligt ws aan de informatie die de politie niet verstrekt m.b.t. Waar op de N201 dit is gereden..

Ter hoogte van Hilversum? Mijdrecht? Aalsmeer? Genoeg plekken waar dit kan. Al staan er sinds kort bij Mijdrecht en Wilnis weer 2 flitspalen.
@ghost: Politieregio Kennemerland… In de Haarlemmermeer dus.
@potver7: aaah Thanks! Linkje niet gelegd 😅
@ghost: het gaat er niet om of het kan maar dat het niet mag mag. En dat is overal op die N201.
@mashell: ooooo het mag niet?!
Ik dacht dat de politie gewoon die boete had gegeven omdat ze geld nodig hebben..maar het mag dus niet..nooit zelf op gekomen. Man man man!
Zou d’r doen.
@martinus-tussengas: heb je die kop gezien gek hahahah 😂🤣
Tja, je haalt geen motorrijbewijs om braaf de maximale snelheid te rijden.
Een motor behoort gewoon op de limiet bereden te worden, anders is er weinig lol aan.
Zag pas een filmpje op Facebook waarin motorrijders volgas op de autobahn an ur scheuren waren met een groepje. Toen d’r een paar crashten werden werden hun benen, armen en zelfs het hoofd van hun romp gescheurd. Kortom, bij die snelheden kun je obstakels zoals paaltjes ed vergelijken met een gehaktmolen. Iedereen z’n ding..
Typisch Nederland, iets afpakken waar je hard voor gewerkt hebt, belasting voor (hebt) betaald, etc. Kom op man. Ja even 100mtr had gegeven. Geef die gozer een reprimande een een boete van 1500 euro en doorrrrrrr… Meisjes die worden betast in de stad ‘savonds vind ik veel erger…
@tig3r: bij dergelijke snelheden is een motor en auto een moordwapen als je niet weet wat je doet.. tijdje terug dacht iemand op een mooie zomeravond, dat het wellicht een goed idee was om zijn 1300 vol gas los te laten op een weg in de bebouwde kom.. hij en 3 vd 5 mensen in de auto wat de weg op draaide konden het niet navertellen.. zo zijn er niet veel die op hoge snelheden juist kunnen handelen, dat is een feit en een boete van €1500.. maakt het niet veel beter
Don’t blame the hayabusa😋😋
“Bij 1/3 ongevallen speelt te hoge snelheid een doorslaggevende rol”. Ja mooi, bij 2/3 dus niet. Richt je daar eens op in plaats van die manische aandacht voor te hoge snelheden.
@borrelnoot: oorzaak en gevolg, 1/3 veroorzaakt 2/3.
Snelheid is relatief. Je kan ook zeggen dat de aarde te hard ging
Tja, kan je overkomen hè.
Ah joh niet zo miepen agent, kan best, reed nog lang niet op top:p
klinkt altijd gelijk alsof de motormuis op standje Isle of Man TT de hele N weg aan het rijden was in zo’n politiebericht.
Maar ik verwacht eerder een recht stuk asfalt met een paar stoplichten waar mensen vaker even het gas open trekken.
Pakkans > Risico.
“wat wij eruit vissen is een klein deel van de grote meerderheid die het wel goed doen”. Dat is nou juist net niet de bedoeling hé kut.
Paspoort afpakken en optieven met dat schorem
@maroksahbe: je bedoelt de politie zeker…
Tja, genoeg leuke wegen in de haarlemmermeer die overzichtelijk zijn (beter gezegd, waar je goed kan zien of er van die klootviolen met een pistooltje staan), waar dan ook echt hard gereden kan worden :)
Ik dacht dat je boven een bepaalde snelheid te snel was voor de camera, en dat de politie enkel een foto van een stukje weg had? Of ben ik totaal achterhaald?
Tja.. niet om dat het mag maar omdat het kan..
Degene die de N201 kennen (naast de Polder baan o.a. bij Schiphol waar deze man dan ook aangehouden is) weten dat de weg daar kaarsrecht is en uitnodigt voor stevig doorrijden. Heb daar zelf ook wel is (o.a. op de motor) harder gereden dan toegestaan… Dus ik oordeel niet over of dit te hard was of niet.. Ik zeg altijd maar zo, als je “te hard” hebt gereden heb je een bocht niet gehaald, of sta je bijv tegen een boom geparkeerd..
Mensen die niet van snelheid houden zullen dit nooit begrijpen… mensen die er echter wel van houden zullen misschien net als ik denken van.. Balen.. maar it’s part of the game. Nu zal hij op de blaren moeten zitten. So be it. Er zijn geen doden, gewonden dus tja…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).