MTM tilt Audi RS6 naar 722 pk

Auteur: , 29 Reacties

En er wordt gewerkt aan nog meer. Holy motherflipping booyah!

De Audi RS6 C7 4.0 TFSI Quattro is in standaardtrim al helemaal geen trutje met z’n 560 pk en 700 Nm maar het kan altijd beter. En als het van Quattro GmbH afkomstig is en harder moet dan kan je sinds jaar en dag terecht bij Motoren Technik Mayer.

Dankzij de aanpassingen van MTM klapt de RS6 nu in 3.3 seconden naar 100 kilometer per uur, nóg sneller dan dat ze hem al konden maken voor je. De 200 wordt na 11.3 seconden bereikt en de snelheid van de begrenzer op 250 is na 19 seconden bereikt. Gelukkig haalt MTM die begrenzer er lekker af en kun je doorknallen naar een topsnelheid van 340 kilometer per uur. Bankrovers en drugstransporteurs staan te popelen om hun gestolen boeventransport bij MTM langs te brengen, gokken wij zo.

Kosten van de upgrade? Inclusief het RVS uitlaatsysteem dient € 13.751,80 euro bij MTM achter te laten, dat komt uiteraard bovenop de aanschafprijs van € 137.900 euro voor een basic RS6. De MTM 20 inch bimoto wielen zijn voorzien van Michelin Pilot Supersport bandjes in de maat 285/35 ZR 20 maar niet bij de prijs inbegrepen. Hetzelfde geldt voor de Brembo monobloc remmen die aan de voorzijde gemonteerd zijn.

In een direct duel met de RS6 C6 V10 die ook door MTM onder handen genomen was blijkt de C7 nét iets sneller. Dat verschil kan groter, vindt ook meneer Mayer zelf.

“The technical potential of the standard version permits different variations that we will carefully evaluate for their suitability for everyday use”, aldus meneer Mayer met het oog op de toekomst. Laat maar komen die gekkigheid!29 reacties

Die wil ik wel hebben!!!
Jammer van die velgen maar wat dan wel weer mooi is dat zij de begrenzer eraf slopen wat bij audi ook kan maar dat kost veel meer als ik me niet vergis.
Ik vind deze velgen beter staan dan de standaard velgen.
staat deze in Essen??
Ik zag ooit in Utrecht een rs6r staan, is die extra r fake of is dit ook een MTM model waar nog een extra upgrade op gegooid is (zie google)?
@olsen95: Hier in Breda rijdt ook een RS6R.. Ook met extra R, maar ook aangepast door MTM. Ik vermoed dat MTM die R er bij plakt. Het is in ieder geval niet af-fabriek.
@ardonjr: Je ziet het in de gallerij staan, dus is gewoon van MTM inderdaad!
@olsen95: stomme vraag ik zie m al op de foto’s staan;)
Waar is de link naar Afrojas? Die heeft ook een RS6, gemiste kans AB! ;)
Zou me overigens niks verbazen als hij dit zou doen. Voor 14k blaas je echt alles voorbij, is relatief goedkoop volgens mij.
@bosje: Ja dat is inderdaad niet duur. Volgens mij kost het meest basic pakket bij G-power voor je M5 volgens mij wat meer. Mja dan heb je ook wel een dikkere auto natuurlijk ;P
@littledevil9: uhm de m6 g-power wordt in iig eruit gereden door deze vriend (met 30 pk minder zelfs) op het circuit.. Dat staat op YouTube! Laat staan de m5.. Nee dan kies ik ervoor om met iedereen stront voor z’n ogen te rijden met een station.. Lekker understatement!
@solmatje: Uuumm… Wie had het over snelheid en performance? M5/M6 is vele malen mooier! (Jaja ik weet dat dat een mening is). En deze auto’s zijn veel leuker!

BTW De meeste auto’s van deze klasse krijgen nooit het circuit asfalt te zien. En de RS6 doet het echt niet heel goed op circuit hoor. Gewoon weg te zwaar.
@littledevil9: dacht idd dat je iets anders bedoelde met ‘dikke bak’ .. Ik zie je wel bij het stoplicht met je m5 ;)
@solmatje: Prima joh, laat ik je lekker wegrijden en drift ik je de eerste bocht voorbij, kan je rook happen :P
@littledevil9: haha sgoed jongen.. Alleen dan wel achter mij, want ben sneller door de bocht.. Wel realistisch blijven :)
@solmatje: Haha nee hoor, want jij kan niet rijden en ik wel ;P
@bosje: Who?
@bosje: wie?
Begin een beetje moe te worden van mensen die maar door blijven janken over die pannenkoek.
Hij denkt dat ie heel wat is, een beetje Eminem belachelijk maken, terwijl dat een grotere artiest is dan hij zelf ooit zal worden
Ik vind de prijs nog wel mee vallen van de upgrade. Maar die velgen zou ik mooi bij mtm laten liggen, lelijke velgen voor een rs6
Nee dank u. Ik heb geen Golden Retriever…
@Svenska_Aeroplan_AB: Wat is er mis met een kinderwagen?
@ardonjr:

De inhoud, why?
@jack_abarth: hahaa dus… :P
MTM bij van den Akker: importeur.

http://www.akker.nl/accessoires/
Niet normaal man, maar wel ontzettend dik!! Hebben!!!
Powerrrrr , maar de vorige rs6 kon mtm optunen naar 950 pk maar die had een v10 dus mischien is dat makkerlijker om er meer pk’s in te krijgen
Een RSV-uitlaat die bestaat uit 4 lullige pijpjes die uitmonden in 2 sierstukken??
Ik vind dat je voor een aftermarket uitlaat toch wel echte uitlaten mag krijgen ipv sierstukjes!

13k, valt reuze mee voor 160 pk winst en andere uitlaat :)
Doe me deze maar. Dan zijn de kids snel bij de opvang en school….
G-power rules!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).