Musk: “Vlak voor presentatie werkte glas nog gewoon”

Auteur: , 59 Reacties

De epische faal tijdens de presentatie van de Cybertruck was kennelijk echt een epische faal.

Cybertruck

Afgelopen week onthulde Tesla de langverwachte Cybertruck en het was episch. Ten eerste omdat, zoals een Amerikaanse collega het treffend omschreef, het ding eruit ziet als een virtuele auto in een computergame in de 90s. Onze jongere lezers zullen dat niet herkennen, maar toen een Pentium IV processor nog cutting edge was, hadden computers zelfs moeite met de ronde vormen van Lara Croft.

Cybertruck

De gedachte is dat de keuze van Tesla voor de rechte hoeken van de Cybertruck ook uit nood geboren zijn, omdat het te duur zou zijn om het dikke roestvast staal dat gebruikt wordt voor de koets te fabriceren met mooie afgeronde hoeken. Dat brengt ons meteen naar het volgende bizarre punt van de Cybertruck, want om een of andere reden heeft Tesla besloten dat het ding standaard gepantserd moet zijn. Dat is op zich al hilarisch, maar werd nog geiniger toen een demonstratie tijdens de introductie gruwelijk misging, met twee kapotte ruiten tot gevolg.

In eerste instantie dachten we ondanks de onhandigheid waarmee Musk naast zijn beschadigde splinternieuwe speeltje stond nog aan een pr-stunt, maar het lijkt er nu toch op dat het een oprechte faal betrof. Op Twitter claimt Musk ter verdediging namelijk dat ze de stunt met het ‘ingooien’ van de ruiten vooraf nog getest hadden en dat de ruiten daarbij wel heel bleven. De Muskias heeft daar zelfs een video van, waarin het raam inderdaad heel blijft (maar handig genoeg voor inbrekers wel een stukje omlaag komt).

Elon erkent dat er ‘nog wat te verbeteren valt voor productie’ en voegt daar een ‘haha’ aan toe. Cynici zullen zeggen dat er na de productiestart waarschijnlijk ook nog wat te verbeteren valt, maar zo verzuurd is ondergetekende uiteraard niet.

Wallstreet was niet onder de indruk van Tesla’s nieuwste creatie, waardoor de aandelenkoers van het concern na afloop enkele procentjes inleverde. Maar onverwachte ontboezeming: ik vind ‘m helemaal mooi. Cyberquad erbij, niks mis mee. En als we de Muskias mogen geloven ben ik niet de enige, want kennelijk hebben al 146.000 mensen hun handtekening gezet voor de EV-pickup. Lacht Elon dan toch het laatst?59 reacties

Ik wil zo graag een keer enthousiast worden mbt Tesla nieuws maar het lukt mij maar niet
@chriscross: misschien een keer in eentje rijden.
@porsche928: werkte niet voor mij, meer tips?
@barendbotje: een week erin rijden.
@barendbotje: opvoedkamp
@barendbotje: wachten tot de olie op is.
@chriscross: de Roadster had dat kunnen zijn, was hij in 2014 gekomen. Die ziet er inmiddels helaas ook alweer gedateerd uit.

Wordt tijd dat Tesla de krachten gaat bundelen met een grote autobouwer. Tesla powertrain met een fatsoenlijke carrosserie 👍
@chriscross: misschien is dan de Bollinger B2 iets voor jou?
https://bollingermotors.com/bollinger-b2/
Dat iedereen hier in trapt.
@sanderz28: wat dan?
@rolov: dit is gewoon marketing. In plaats van een select groepje nieuwskanalen schrijft nu de hele wereld erover. Musk en de zijne weten dit ook goed genoeg..
@fritskee: o dat ja ach. Who cares.
@rolov: aandelen gezakt. Hij koopt nu meer aandelen terug en verkoopt ze straks weer als de koersen weer flink stijgen door weer een andere truc
@sanderz28: waar precies in? Verrijk ons met je inzichten!
@mennok: die auto krijgt nooit typegoedkeuring. En als je dit mooi vind dan ben je geschift…
@sanderz28: zelfs BMW VAG Tata en Daimler trappen erin. Het zou je verbazen he? Musk is gewoon een pionier. De rest pikt de graantjes mee van zijn visie. Hell of a job indeed.
@sanderz28: net als hondenpoep, vroeg of laat trapt iedereen er in
In het filmpje zit de deur niet dicht (op 11 seconde zie je de hele deur naar buiten komen), de deur vangt dus het grootste deel van de energie op, dan blijf elke autoruit heel.
@robert110: toen ze de bal lieten vallen lag de ruit ook los. En daarna zetten ze hem weer vast
@robert110: zoals in de toelichting al beschreven, ging de ruit omlaag nadat de bal ‘m had geraakt. Wellicht lijkt het voor jou dat de deur dicht ging, maar zat gewoon al dicht.
@vroaaaaaaaaaar: Je ziet duidelijk de hele deur bewegen.
@robert110: volgens mij zit jij naar een ander filmpje tee kijken…? Enige wat je ziet bewegen op het geposte is het raam – dat naar beneden gaat – en de blauwe lap die er hangt.
@vroaaaaaaaaaar: Kijk maar een goed naar die blauwe doek, net onder de ruit. Die beweging kan enkel door de deur die er achter zit.
@robert110: ik denk dat de vervorming van het glas een vervorming in de deur geeft die dat veroorzaakt.
@robert110: de deur beweegt inderdaad. Het lijkt erop dat als de bal tegen het glas aankomt dat het glas dan naar beneden gaat en hierbij tevens (automatisch) de deur open springt. Het lijkt erop dat als de chauffeur in een normale situatie uitstapt en de deur opent, hierbij het raam ook een stukje zakt indien de hendel van de deur bedient wordt. Het zou dus een faal zijn als iets hards de auto raakt hierbij het raam en de deur openspringen vanuit een veiligheidsaspect wat niet goed is afgesteld.
Goede PR, je laat iets “falen” wat makkelijk recht te zetten is en hebt de aandacht van de hele wereld.
Mensen die normaal niets met auto’s hebben krijgen wel deze video te zien.
@foramen: dat blijft iedereen maar roepen, maar als de beurs 6% keldert gaat er toch iets niet helemaal volgens plan, lijkt mij.
@hehe: denk dat Musk daar schijt aan heeft. Dat falen is namelijk korte termijn. In the long run it won’t matter
@fritskee: precies dit. Het hele gebeuren deed me ontzettend denken aan de officiële presentatie van Windows 95, door Bill Gates himself. Die werd tijdens de grote introductieshow geconfronteerd met het beruchte Blue Screen of Death. Dit ‘falen’ heeft het succes van dit besturingssysteem destijds allerminst in de weg gestaan.
@hehe: gaan zien hoe maandag de beurs reageert op alle pre-orders.
Dit ondanks dat de pre-order refundable is zegt het wel iets over de belangstelling.
@foramen: Tesla doet wel aan marketing, maar niet aan reclame.
@flutterby: was hieronder bedoeld..
@foramen: neeee Tesla doet helemaal niet aan marketing.

Tenminste dat roept men hier nog wel eens.
Bij een “echte” gepantserde ruit gebeurd het barsten ook, niet alleen bij Tesla. Buitenkant van de ruit is nog steeds gemaakt van glas, als dat ook van polycarbonaat was, zag je er binnen de kortste keren niet meer door.
@jajeroenja: bovendien is gepantserd glas na een eerste stevige impact al verzwakt. Je ziet het niet, maar de verzwakking is er wel. Gooi dan nog een paar keer, en je hebt plots gebroken glas.
@BaRa: Mag ik vragen waar je dit op baseert?
Hopla, daar is de nieuwe auto voor Walter white. De Pontiac aztek is lelijk maar dit is hondslelijk
@gtke: wat is lelijk. Het is een pick-up hij moet functioneel zijn. Hij heeft een range van 500 mile. Hij is optioneel verkrijgbaar met een zonnepaneel op die oprolbare cover die hem elke dag 15 mile extra geeft. Hij heeft mega veel opberg ruimte. Voorin achterin onder de bak. Ik zou hem kopen. Hoeveel mensen gebruiken doe pick-up nou echt zoals hoeveel mensen hun suv nu in de open vlakte gebruiken? Weinig.
@rolov: Als ik een pick UP zie rijden is 9 van de 10 keer toch echt wel werkpaard. Ik ben namelijk wel benieuwd hoeveel dile range is als dat ding is volgeladen en er zware aanhanger achter hangt. En als je hem niet als pick UP gaat gebruiken, waarom koop je dan geen model 3?
@rolov: allemaal goed en wel, maar het blijft lelijk. Ieder zijn goesting zeker
Ik blijf het een stoer ding vinden maar een natuurlijke schoonheid is het niet nee. Maar goed, ik heb ook een Cactus gehad dus wellicht ben ik geen goede graadmeter.
Dit staat ook wel bekend als het ‘demo-effect’. Niks aan de hand dus.
Zo’n niet brekend glas presentatie zouden ze eigenlijk bij elke nieuwe smartphone moeten doen die uitkomt.
Who gives a fuck about glas? Als je door elke willekeurige autoruit een steen flikkert kraait er geen haan naar. Maar een Tesla truck en shit hits the fan.
Alsof iemand in de praktijk dit ook werkelijk gaat testen of gebruiken en dan terug gaat komen.

Beetje hetzelfde als die lui die dachten dat je bullet proof was met een telefoonboek of zoiets en dat gingen testen. Niet dus.

Darwin always wins.
Ik wil ‘m. plak er deze sticker op: https://www.amazon.com/COGEEK-Sticker-Adhesive-Stickers-Baseball/dp/B01HQ16HCK Verkoop ‘m voor 700 miljoen.
Kan iemand mij vertellen wat het doel van die truck is?
@thjvanvlerken: van A naar B komen ongeacht wat je wilt meenemen. Tenminste zo lang B maar niet een klein zuid Europees stadje is.
Zoals ik al dacht. Het is een succes omdat het van Musk is. We hebben de volgende Steve Jobs gevonden en z’n naam is Elon Musk. Men kust de grond waar hij oploopt en de paus zal ‘m binnenkort ook zalig verklaren.

Ik begin te merken dat mijn antipathie tegen het ongezonde verafgoden van Musk groter begint te worden dan mijn respect voor hetgeen ze bereiken of bereikt hebben. Het geeft niet zozeer de genialiteit van dit soort mensen aan maar eerder de krankzinnig simplistische tijd waar we in leven.
@Rick-dos: ik heb exact hetzelfde met jouw reacties over Musk. Wat een ongeplaatste afgunst.
@koen0373: “Reacties” nog wel. Meervoud. Moet je mij vertellen hoeveel reacties ik over Musk heb geplaatst. Als je toch bezig bent moet je mij ook even uitleggen hoe je aan “afgunst” komt. Het woordenboek er bij gepakt en bij je zelf gedacht: “Dat woordje ga ik vandaag gebruiken.”?
Je hebt in ieder geval niet van mijn comment kunnen afleiden dat ik afgunstig ben… Zo ja, dan zou je begrijpend lezen moeten proberen.
@rick-dos: Die auto shit van Musk is peanuts, hij heeft alle sceptici al lang het nakijken gegeven. Ik vind ’t apart dat het hem nog niet is gaan vervelen.. Maar als ie ons naar Mars brengt dán is het écht een held
100 euro aanbetaling, dat is flink minder dan bij de Model 3. Gezien het uiterlijk snap ik wel dat Elon de drempel laag wel houden.
Kudo’s naar jaapiyo voor het vermelden van Roestvast staal ipv Roestvrij staal! Eindelijk iemand die wel de correcte benaming gebruikt.

OT – zoiets kan altijd gebeuren tijdens een demo. Denk maar eens terug aan Mercedes & Volvo die hun automatisch remsysteem toonden…
@tkoote: Over correcte benamingen gesproken: Het is kudos, niet kudo’s.
@simonmc: haha fair enough
Dat ding komt in de US al niet door de keuring, laat staan in Nederland. Geloof nooit dat ie zo op de markt gaat komen.
De teller staat nu op 187.000 reserveringen.
ik heb echt helemaal niets met tesla’s maar zulk een truck zou ik zeker overwegen.
nee, dat pantzerglas doet mij niets. maar de prijs van 40.000 euro vind ik zeker interessant, en ombouw naar grijs kenteken wanneer de subsidie stop op EV’s erdoorheen is gejast zie ik zeker als mogelijkheid. Desnoods met een LPG tank achterin en een generator. Kan ik meteen mijn Quad opladen. Is ook wel nodig om de quad erbij te kopen, want parkeren wordt waarschijnlijk wel een issue in hollandistan waar de parkeervakken gemaakt zijn voor een BMW isetta en niet voor een SUV of voor een coupe met vrouw achter het stuur, ehm, deurhendel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).