Goud is fout? Exclusieve 911 broertjes in Nederland

Auteur: , 9 Reacties

Bling bling money ain't a thing.

In de categorie spots die je niet elke dag ziet, vandaag deze twee gouden elfjes. Alweer ruim twee jaar geleden trok Porsche het doek af van de 911 Turbo S Exclusive Series, als voorzichtig begin van de gebruikelijke ‘afscheidsmodellen’ van een uitgaande 911-generatie. Hoewel voorzichtig; met 607 pk en een nul-naar-honderd tijd van 2,9 seconden was en is het speciaaltje natuurlijk geen laffe herder.

Het ging echter niet alleen om prestaties bij de Exclusive Series, maar vooral ook om de stijl. Porsche Exclusive Manufaktur boog zich over de gedurfde samenstelling met veel zwart en goud. In het oog springen natuurlijk de striping en de kleur van de lak an sich, maar de duivel zit ‘m in de details. Kijk je goed naar de wielen dan zie je dat ze in zwart hoogglans gespoten zijn met designlijnen in goudgeel metallic. Gluur je vervolgens achter de wielen dan vind je zwartkleurige remklauwen met goudgele Porsche-logo’s. Kijk, daar zie je die 301.600 Ekkermannen dus in terug. Dat moest de in een oplage van 500 stuks gebouwde gesloten versie destijds namelijk nieuw kosten in Nederland.

Veel later kwam er van de Turbo S Exclusive Series ook nog een open variant in een oplage van 200 stuks. In principe had die exact dezelfde specs als zijn gesloten broer, maar de ‘cab’ was speciaal bedoeld voor de Amerikaanse markt, in Europa kregen we ‘m niet. Zodoende is het extra bijzonder om deze twee units gebroederlijk te zien staan bij Porsche Centrum Gelderland. Op autojunk vind je trouwens nog meer foto’s van @mickkok. Nu alleen nog even navragen of de bespoke bagageset en de chronograaf er ook bijzitten. Oh, zo’n helm van Custom Dreams hoort er trouwens ook nog wel bij eigenlijk…9 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Een beetje bijzonder is altijd goed!
Ik vind t meer oranje/bruin.
Maar wel weer een fijne fotoset @mickkok!
@toyotafortuner: ik zie ook oranje
@emping: in het eggie zijn ze wat donkerder, een soort dockergouden kleur. Ik vind het echt een schitterende uitvoering.
Normaal mijn kleur niet, maar dit maakt hebberig…
Gewoon als set verkopen. Zonde om ze te scheiden. De cabrio rij je in de even maanden, de coupé in de oneven maanden of vice versa. De Tesla pickup truck rijdt je in de 13de maand indien hij het doet.
Voor de Amerikaanse markt? Ik zie nl een mijlenteller!!
Oops had het artikel beter moeten lezen! Is dus Amerikaanse import!
Op deze manier is 100 rijden geen straf, met de huidige teller uiteraard

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).