Nederland is een derde Veyron (GS Vitesse) rijker

Auteur: , 92 Reacties

Sinds vandaag staat deze Veyron Grand Sport Vitesse op Nederlands kenteken en daarmee spekt de eigenaar onze staatskas met maximaal 175.000 euro (volgens de RDW).

Nederland is een derde Veyron (Vitesse) rijker

Tot vandaag telde ons land nog twee Veyrons van de heer Perridon. Of deze nieuwkomer ook van hem is? Ja, waarschijnlijk wel. Het zal dan ook niet lang duren voordat de snelste auto van Nederland met eigenaar wordt vastgelegd.

Zo te zien is de Veyron bij JD Customs gespot. Zij waren eerder al bezig om de Grand Sport Vitesse van doorzichtige BH te voorzien. Mocht dit dezelfde auto zijn, gaat het ook nog eens om de Word Record Car-editie waarvan er slechts acht op deze aardbol rondrijden.

Een check op de website van de RDW geeft aan dat de Veyron 1.810.478 euro heeft gekost, het BPM-bedrag van 175.329 euro kan overigens lager uitvallen als de auto met taxatie is ingevoerd. We wensen de eigenaar in ieder geval veel plezier met zijn (of haar) bolide. Nu snel meer spots van dat ding please!

Met dank aan Willem Oving voor de foto.92 reacties

Afrojack?
@autobart: vraag me af waar hij dat geld dan heeft geleend
@maxx1: als je 2 jets hebt kan er deze ook wel af. Afro jas heeft genoeg knaken.
@schellekens006: Die jets huurt meneertje gewoon..
@schellekens006: dat is schijn. Zoals gezegd wordt het gehuurd. Daarbij denk ik dat meneer daar ook zelf aan mee mag betalen. Aventador staat niet voor niets te koop. En zijn rijtjeshuis is nou ook niet juh van het..
@maxx1: hij heeft net 2 miljoen neergelegd voor een landhuis in Leersum. 4 ton van de vraagprijs afgeluld. Dat dan weer wel.. Even gegoogled; kleine impressie van het huis. Ik http://www.bekendeburen.nl/dj-afrojack-koopt-zeer-luxe-en-duur-landhuis Ik kan maar één ding zeggen. Sweet…
@str8six: damn dat is een knap huis,zeg.
@autobart:
Nee Afrojack heeft (denk ik) een andere (zwart/wit) deze is ook van dhr Perridon, als je hem op instagram volgt dan zie je dat (dutchbugs).
@autobart: Michel perridon denk ik, Heeft al een ‘normale’ veyron en grandsport.
@maseratizzzzzzzz: Dus er zijn 3 Veyrons in Nl. Alle 3 van hem?
@sulobb: 4 veyrons!
@sulobb: in NL zijn er 4 veyrons 3 van perridon en 1 in Amsterdam
@r32turbo:
De vierde is van meneer Stuivenberg. Die heeft een grijze. Zoek maar op op google.
Hij heeft m alleen niet op nederlandse platen
@italia007: er is nog een blauw zwarte in NL, helaas staat die niet meer op kenteken
Nol van Vliet in Rotterdam heeft er ook nog 1 in zijn kelder staan…een donkerblauwe… of die op nederlands kenteken staat weet ik niet…
Toch nog een extra centje voor de uitkeringstrekkers in NL..
Er zijn toch wel wat meer Verons in Nederland? Die oud coureur met snor (ben zijn naam ff kwijt) heeft er toch ook een? En die zwart/blauwe uit Amsterdam?
@Donstil: Er zijn inderdaad meer Veyrons in Nederland. Of de tekst klopt niet, of er wordt bedoeld dat Perridon al 2 Veyrons had, en dit zijn 3e is.
@Donstil: klopt, er zijn nu (volgens mij) 4 veyrons in Nederland. Meneer Hummel (van de blauwe veyron in de Apollolaan) heeft zijn veyron naar Duitsland geëxporteerd, Harry van Moesdijk heeft zijn Bugatti noodgedwongen moeten verkopen en Wim Zegwaard heeft ook zijn veyron geveild, dus Meneer Stuivenberg (oud coureur met snor) en Perridon waren nog over (Perridon had er 2 (nu 3) dus in totaal 4).
Ps- Sorry voor de spelfouten, ik kan maar beter gaan slapen…
@Donstil: Klaas Hummel had er eentje dacht ik, maar ik weet niet of die de vastgoedcrisis heeft overleefd….zelfde verhaal voor de vastgoed meneer uit Brabant

http://www.quotenet.nl/Nieuws/Van-de-Moesdijk-zet-Veyron-te-koop-13897
@Donstil: en de grijs zwarte van Van Vliet is toch weer op Nederlandse bodem?
@jochen: Vlg mij rijden.er wel meer dan 4 rond in Nederland.
Deze is ook van periridon. Zijn zoon heeft deze foto’s op instagram geplaatst. Maar hoe kan het dat maar 175.000 aan bpm is? Van de grand sport was het toch meer? En deze lijkt mij niet echt zuiniger
@idylan: Omdat ie “geïmporteerd” is ;)
@idylan: omdat hij hem niet direct op kenteken heeft gezet waarschijnlijk. Je krijgt korting als de auto ouder is/wordt.

Ook als je hem nieuw koopt, niet op kenteken zeg en bv 2 jaar wacht.
@idylan:
Dat komt omdat de BPM op 1 januari 2013 is afgeschaft,
De CO2 heffing die daarvoor in de plaats kwam is gunstiger voor de zuipschuiten dan de toenmalige BPM. Als je de prijzen van de echt dure automobielen de afgelopen jaren gevolgd had, dan had je gezien dat juist die in de periode van omschakeling elk jaar in prijs zijn gezakt.
Namens Dijsselbloem: hartelijk bedankt.

Voor de BPM, en voor een nog groter bedrag aan BTW.
Is inderdaad van Perridon. Don Perridon zit op Instagram onder de naam dutchbugs en post daar alleen maar foto’s van hun Veyrons.
Heb net ff een kenteken check gedaan en daar staat dat deze 0 turbo’s heeft, tot 4 tellen kunnen ze dus ook al niet!!
@jens28: er staan nu idd 4 op nl kenteken maar 1 is volgens de rwd gesloopt, hier bedoelen ze vast hoe veel er rond rijden.
@lexusfan: lezen is moeilijk? Er wordt overduidelijk niet om het aantal veyrons gepraat maar over het aantall turbo’s.
Haha, kentekencheck stadsverbruik: 1:2.6! Gecombineerd 1:4.2! Praktijk zal rond de 1:1.5 stadsverbruik zijn? Ziek hoor!
@guusboum: Zelfs vrachtwagens zijn zuiniger :P
Wat doet die Don eigenlijk? Of zit hij alleen tof te doen met papa zijn geld en auto’s?
@rolov: Dat tweede
@sulobb: waar tankt hij van dan?
@rolov: Papa zijn geld.
@reistje: maar hij heeft gok ik.op iva gezeten. Wat doet hij nu dan? Er zullen hier toch wel mensen zitten die hem.kennen. Ik zelf zie hem af en toe rijden. Dan moeten er toch wel een paar boys met hun arm bij.hem erin zitten?
@rolov:
Als ik het mij goed herinner heeft Don gewoon een account op AB.
1 van zijn matties ging laatst nog helemaal los in dat artikel over dat schrammetje op die witte.
@tupperware: ja klopt ja had ik ook gelezen. Waarschijnlijk kreeg hij een aai.over zijn bol van.don daarvoor. Misschien zie.ik don nog voorbij komen met wat hij nou echt doet ipv foto’s posten met zijn auto’s.
@rolov: Hij heeft een AB account ja, verder weet ik het niet.

Ik denk niet dat hij fulltime werkt of werkt voor het geld, niet dat ik hem dat kwalijk kan nemen als je zo vermogend bent.
@reistje: dus mediamarkt? Verkoper van Was machines overdag en naar huis in de veyron? Dat zal me een spektakel zijn. Hij lijkt mij niet de meest sociale persoon die er rondloopt. Maar ik ken hem niet persoonlijk natuurlijk.
@rolov: ik heb ook al genoeg verhalen over die Don gehoord waaruit blijkt dat het gewoon een zak is.. Zijn vader is wel een hele aardige man, zelf ook wel eens gesproken.
@jaguarjunk: nee dat verwachte ik ook niet. Don voelt zich altijd een hele stoere boy. Als je het zelf verdient heb sta,je er altijd anders in he ;)
@rolov: iva was geen succes
@jochen: dus hij kan met tot 10 tellen.dan snap ik dat hij niet bij zijn pa werkt. ;)
@rolov: Check Google. Kom je uit bij LinkedIn. Hij werkt bij Media Markt..
@rolov: Peridon is opricht er en eigenaar van Trust, software producten en accessoires voor computers, was in het verleden actief in de F1 als sponsor van C.Albers.
@toniominestrone: Well done Sherlock..
@toniominestrone: Eh ja? Dat weet toch iedereen? Maar ik.had het over zijn.zoon.he.
@rolov: Die zal inderdaad we teren op pappies succes.
3 Veyrons voor 1 dezelfde persoon.. damn. Ook damn, weinig origineel. Voor het geld had hij ook 1 Bugatti Veyron, 1 Koenigsegg Agera en een Pagani Zonda/Huayra kunnen hebben. Ik zal het geld er nooit voor hebben, maar was het wel zo, zou ik voor de 2e optie gaan.
@rd1991: Inderdaad. Begrijpe wie begrijpe kan.
@rd1991: Inderdaad. Tevens raar omdat zoveel mensen juist weer snel hun Veyron wegdoen na een korte periode en ze nieuwe Veyrons amper kunnen slijten terwijl de Laffe Aries en P1s binnen no time uitverkocht zijn…

Aan de andere kant heb je dan Floyd Mayweather en die ondernemer gozert uit Miami (?) die hier laatst op ab voorbijkwam die er 3 hebben.
@jaapiyo: Many koshbin
Volgens mij heb ik deze op 21 Mei gespot. Toen stond t’ie nog ingepakt samen met een aantal Land Rovers op een vrachtwagen. Kwam vanuit Duitsland en reed over de A1 richting Apeldoorn (richting de importeur waarschijnlijk). Was te laat om een foto te maken maar met een dashcam was het wel gelukt :-).
@Rolov wat zou jij doen als je vader een Bugatti in bezit heeft ?
@TimD:
Ik zou proberen om het hem aan zijn verstand te brengen dat er voor dat geld veel leukere auto’s te koop zijn..
@TimD: gewoon in een Toyota rijden. (Ik zou niet graag gezien willen worden in zo’n opzichtige kidnap gevoelige en kwetsbare auto). Maar Don staat graag in het middelpunt van de belangstelling, dus dan is dat model ideaal
@timd: ik zou er in rijden alleem niet zoals don doet. Met instagram en erop zetten dat het zijn auto is. Hij is altijd wel erg aanwezig voor iemand die op zijn.vaders geld teert.
Volgens mij heb ik deze foto op jullie autojunk gezet hoor.. Geen dank voor de tip! @sjoppie deze auto is al een lange tijd in nl dus dat is een andere!
Dit stond een tijd geleden op Quote

“eigenaar van maar liefst twee Veyrons, zal in oktober gezelschap krijgen van een dergelijk exemplaar. ‘Dat wordt een zwart met oranje getinte World Record Edition,’ aldus Perridon tegen Quote. ‘Daar zijn er maar acht van, en ik heb nummer één.’’
@jasperd: Ik snap de logica van zo’n special edition waar meer stuks van gemaakt worden in dit geval niet zo. Van de meeste andere Veyrons wordt er maar 1 gemaakt; je kan namelijk kleurencombinaties en versieringen tot in den treure zelf uitkiezen zoals jij het wilt als je zo’n ding koopt. IMO is het juist de charme dat er maar een paar honderd gemaakt zijn en ze bijna allemaal uniek zijn…en dan ga je voor degene waarvan er nog 7 meer zijn. Tsja…

Maar ach, dat hij ze op Nederlands kenteken zet verdient ergens wel lof. Ik zou het zelf denk ik eerlijk gezegd niet doen, al is het maar omdat ik die hoge tax buiten alle proporties en dus verwerpelijk vind. En hij heeft zelf duidelijk plezier van zijn ‘bugs’ dus each his own he…
Volg de nederlands “Bugs” via instagram.
http://instagram.com/dutchbugs
@rbngrt: Nederlandse*
@rbngrt: nee :)
Ziek dat hij maar liefst 3 veyrons op nl kenteken zet, maar ik had ook veel liever een pagani gezien
@autoblog @bart_m Jongens wanneer leren jullie het nou eens. Ik erger me regelmatig aan jullie vermeende alwetendheid op het gebied van BPM, maar jullie slaan bij werkelijk ieder artikel de plank weer mis.

Het Bruto-BPM bedrag is niet het bedrag wat er betaald is, maar de grondslag!!! Van dat bedrag gaat dus nog leeftijdskorting af. Leeftijdskorting ja. Hoe ouder de auto, hoe hoger de korting. Die leeftijdskorting kun je zelf berekenen volgens een tabel (google), maar je kunt ook op in de volgende data van VWE precies het betaalde bedrag zien. http://www.vwe.nl/Diensten-Producten/Export/Zakelijk/BPM/BPM-calculator-teruggaaf-bij-export.aspx Alleen het kenteken invoeren (exportland hoeft niet) en je krijgt allerlei gegevens.

Voor de Veyron werkt de tool nog niet (te recent geïmporteerd), maar bijvoorbeeld bij de McLaren P1 (4-TFL-24) werkt deze wel. Bij die auto maakten jullie dezelfde tenenkrommende fout.

Het bruto BPM-bedrag is dus NIET het betaalde BPM bedrag!
@bjornie: We hebben het wat aangepast, dank voor de input!
@sir_smokalot: Bedankt voor de moeite het betaalde bedrag is inmiddels bekend, namelijk €130,181.-.

Voertuigsoort : personenauto
Merk – model : BUGATTI GRAND SPORT VITESSE
Datum eerste toelating : 16-10-2013
Datum eerste afgifte Ned. : 27-05-2014
Bruto BPM bedrag : € 175329
Resultaat berekening
Betaald bedrag aan BPM : € 130181
Kentekengegevens invoeren op een website en van daaruit de BPM opzoeken is wel een beetje voor kleuters.
@sydney:
Yep en daar hebben we er hier heel veel van..
Waarom noemen mensen op ab de rijken altijd ineens “meneer”…?
@mbkevin: omdat zij wél netjes zijn opgevoed..
Volgens hun Instagram account (dutchbugs) gaan ze er binnenkort op Bugatti’s eigen testbaan de topsnelheid mee testen
Er staan momenteel 3 Veyrons actief op Nederlands kenteken (en 2 EB 110)

De metertjes van KentekenScore schieten wel door de limieten met zo’n bakbeest: http://kenteken.tv/kentekenscore.php?kenteken=5-TSR-86
@jasperverweij: correctie 3 EB 110
@jasperverweij: 4 veyrons nu zelfs!
@maseratizzzzzzzz: actief op NL platen? Nee.
Nice! En op NL kenteken. Top. Hij zal wel veel gezeik krijgen over wat hij met z’n centen doet, maar hey, NL hè…
GEFELICITEERD,
Of je er nou drie hebt, of je hem nou mooi vind, of je bent gek van autorijden en hebt veel geld.
Als je het eraan uit durft te geven, vind ik je een GROTE vent. Het rijdend houden is ook een enorme uitgaaf. Ik hoop hem toch heel graag rijdend een keer tegen te komen.
Klasse als je dit kan doen.
Alle afgunstigen, ik ben benieuwd hoe jullie zijn met zoveel geld?
Ik vind het prachtig! En als auto liefhebber zou je dit geweldig moeten vinden helemaal in ons koude kikkerlandje. Hoop hem snel tegen te komen
Op dit moment zijn er 6 bugatti veyrons in Nederland, waarvan er 3 actief! op Nederlands kenteken staan. Namelijk:
– Deze en nog twee van Perridon, welke alle 3 op kenteken staan
– Nog een Veyron Vitesse : http://www.autogespot.nl/bugatti-veyron-164-grand-sport-vitesse/2014/05/23#img1
– De grijs/zwarte veyron van Jan Stuivenberg, heeft inmiddels het grootste deel van zijn verzameling verkocht, de veyron heeft nooit op kenteken gestaan
– Een Blauwe/zwarte veyron in Rotterdam bij de heer van Vliet in de kelder (van vliet trucks), welke de ex is van Klaas Hummel en eerst op NL kenteken heeft gestaan : http://www.autogespot.nl/bugatti-veyron-164/2014/01/10#img1

In het verleden zijn er nog 2 geweest in Nederland, namelijk die van de heer zegwaard (grijs/zwart) en de blauwe van Harry van de Moesdijk, welke later door dezelfde heer van vliet verkocht is naar het buitenland.
@carlover12: ik heb er ook wel eens een gezien van een ex marinier in Nederland. Misschien heb je hem al genoemd maar ik weet zijn naam niet.
Hoe zit het dan met deze Veyron Grand Sport Vitesse?
http://www.autogespot.nl/spot-van-de-dag:-bugatti-veyron-164-grand-sport-vitesse
Afgelopen weekend geleverd in Muiden en het kenteken van deze WRC wordt genoemd in de reacties, maar dat klopt dus niet.
Zal er nog een Vitesse op Nederlandse platen komen? Wel gaaf die zwart-witte combi
volgens mij is dit ook niet de snelste auto van Nederland, ik kan mij een Mclaren P1 met gele platen herinneren?
@mrrallycross: Een Bugatti topt ongeveer 410 km/h, tegen een 250 van de P1. De Bug is dus een stuk sneller, tenminste als je doelde op topsnelheid
Hij werd voorzien van een folie(XPEL)
Deze Bugatti ging op 6 april 2013 408.84 Kph

op de website van jdcustoms http://jdcustoms.nl/portfolio/bugatti-veyron-grand-sport-vitesse
http://www.hartvoorautos.nl/picture-gallery-bugatti-veyron-16-4-grand-sport-vitesse-wrc-edition

Hij zal voorlopig niet te spotten zijn in Nederland hij is vertrokken naar Zwitserland helaas.
@marcovane: Volgens mij is die informatie van eerdere datum.
@marcovane: ze doen mee aan een bugatti grand tour die begon in München inderdaad
Vanavond heb ik deze auto zien rijden op de A-12. Hij ging er af bij Zoetermeer met een oudere heer achter het stuur met dakje open. Mooie auto hoor. Net even snel een foto van kunnen maken.
gespot op a1 bij holten. met daarvoor een rode veyron.
ik kan geen foto uploaden helaas

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).