Nederland owneert de levensgevaarlijke Bathurst 12 hours

Auteur: , 10 Reacties

De Australische klassieker kleurde dit jaar gelukkig niet rood, maar helemaal oranje.

Bathurst

In de winterperiode ligt de F1 op zijn gat en moet de racefan op zoek naar andere evenementen om zijn/haar fix te krijgen. De echte kenners weten echter dat ze hiervoor niet ver hoeven te zoeken. In sommige contreien is het ook/juist in deze tijd van het jaar lekker weer en wordt er volop geboenderd. Zo vond onlangs weer de 24 uur van Daytona plaats. Renger van der Zande pakte er de pole.

Een andere klassieker die je eigenlijk niet mag missen is de Bathurst 12 Hours. Het prachtige Mount Panorama circuit (ode van @dizono) ken je wellicht vooral van het Supercars Championship (voorheen V8 Supercars), waarin met name Ozzie’s bumper aan bumper elkaar over de baan heenjaagden in hun Holdens en Fords. Niet zelden gaat dit ook weleens mis op de krappe en bloedsnelle baan. Verschillende coureurs leerden dit in de afgelopen twaalf uur ook ‘the hard way’. Het werd een slijtageslag met ettelijke crashes en gele vlaggen.

Doch onze eigen Robin Frijns, die ooit op weg leek naar een puike F1 carrière voordat hij Red Bull de vinger gaf, reed samen met zijn teamgenoten Stuart Leonard en Dries Vanthoor om de melee heen. Na een chaotische slotfase waarin verschillende auto’s in leidende positie uitvielen kwam Frijns’ Audi R8 WRT als eerste over de finish. Een mooie opsteker voor de kersverse DTM coureur.

De overall overwinning van Frijns was echter niet het enige Nederlandse succes in de race. Op de derde plaats overall kwam namelijk Jeroen Bleekemolen over de finish in een Porsche 911. De jonge Bleek schreef samen met teamgenoten Marc Lieb, Luca Stolz en Tim Pappas en passent de Pro-Am klasse op zijn naam.

Het is duidelijk: we zijn opeens ontzettend goed in racen.

Bedankt iedereen voor de tips!10 reacties

Owneert?
@Destroyer-GT: ja taaltechnisch bijna net zo creatief als de jongens van “Zo Moeilijk”.
@Destroyer-GT: owneert viel mee. Ik las “bratwurst 12” ipv bathurst..
@Destroyer-GT: klinkt verdacht veel als onaneert…
Dat hebben ze netjes gedaan
Jaapiyo, ik houd van je maar kom op man, racen is gewoon levensgevaarlijk, tenminste dat zal de gemiddelde Aussie rijder je zo beamen, mannen als Peter Brock, voormalig kippenslachter (echt waar) die ooit furore maakte door met 2 teammaten naar de 24 uur van Spa Francorchamps af te reizen met 3 Holden Commodores om daar de ere bokaal de Coupe du Roi te bemachtigen.
Dit zijn Australiërs, nog mannen, geen jankmuilen !
https://cdn-8.motorsport.com/images/mgl/63N51zbY/s8/touring-24-hours-of-spa-1986-5-holden-peter-brock-allan-moffat-john-harvey.jpg
@desjonnies: pfft…kinderspel. Ik en collega @rubenpriest zijn op Zandvoort nog in de Mondeo gesprongen nadat @autoblogger ‘m de Kromdeo had gemaakt. Waren nog sneller dan voorheen ook.
‘die ooit op weg leek naar een puike F1 carrière voordat hij Red Bull de vinger gaf’

Als dit de kennis is die je hebt over de loopbaan van Frijns, dan verschilt dat niet met de kennis van die NOS journalist die dit verhaal de wereld in heeft geholpen.

@awesome: ik heb de beelden gezien.

EDIT: ik snap trouwens verder niet waarom hij de F1 droom definitief opgegeven lijkt te hebben. Er zijn er niet veel die een vergelijkbaar CV hebben.

Even uitleggen aan Red Bull dat het allemaal niet serieus bedoeld was en hoppa, je zit in die STR van Hartley of Gasly.
Erg leuke race om te kijken, miste door de rode vlag wel se gebruikelijke mad dash na de laatste safety car. Maarja, dat hebben we over voor eindelijk Nederlandse victorie op de berg.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).