Nederlander maakt hondslelijke Rolls-Royce Shooting Brake

Auteur: , 40 Reacties

Een Rolls-Royce ontwerpen speciaal voor hondenbezitters, dat is vragen om moeilijkheden. Vooral als het eindresultaat er zo uitziet...

De Nederlander Niels van Roij kan gerust een pen vasthouden, we zagen eerder van hem een geslaagde vierdeurs Bugatti en ook zijn ontwerp voor een mogelijke TVR Artemis mag er zijn. Daarnaast maakt hij allesbehalve onverdienstelijk schilderijen van bestaande wagens. Maar met deze Rolls Royce Shooting is Van Roij te ver gegaan.

Allereerst het idee: een Rolls-Royce speciaal voor hondenbezitters. De ruimte achter de voorstoelen komt geheel ten goede aan je trouwe viervoeter, dankzij een soort catwalk (een naam die niet bepaald op zijn plek is) tussen de stoelen kan je hond naar voren lopen. Ook aan een gemakkelijke instap is gedacht. Dankzij een vloer die kan zakken tot op de grond, stapt zelfs de kleinste chihuahua nog zonder problemen aan boord.

Qua looks zou de auto niet misstaan als vervoermiddel van Cruella de Vil uit 101 Dalmatiërs, nu niet bepaald een hondenliefhebster. De grille is weinig subtiel geïntegreerd in de al net zo weinig subtiele voorzijde. Dankzij zeer smalle koplampen kijkt deze Rolls nog bozer dan Optimus Prime met hoofdpijn. Bij de achterzijde krijg ik heel andere associaties, maar oordeel vooral zelf.

Kudos krijgt Niels wel voor zijn animatievideo die hij maakte om zijn Rolls Royce Shooting Brake te promoten, die check je natuurlijk op Autojunk.nl40 reacties

Dus je maakt het ultieme hondenhok, kan het alleen betaald worden door een volk dat als de dood is voor honden..

Dan heb je er vast heel lang over nagedacht..
@tupperware: idee: een sneeuwschuiver op de voorkant en een honden kennel in het geschiet. Roll ‘em over boys ;)
Rolls op z’n roy donders
Welke dode hebben ze opgegraven om zo’n kofferbak te maken?
Alweer een stagiair?
Dracula has arrived
De voorkant is opzich wel mooi, maar de achterkant.. WAUW, lijkt net een lijkwagen.
Brainfart
Ik vond de Phantom ook hondslelijk toen die uitkwam, nu vind ik m mooi. Dat zou bij deze designstudie ook kunnen gebeuren als deze op de markt zou komen. Gewenning maakt lelijk soms mooi.
@silver: kwestie van onbekend maakt onbemind?
De wielen zijn wel leuk om te zien, de rest daarentegen….
Niet echt heel mooi. Laat de designer nog maar even nadenken en wat aanpassingen doen.
Promotiemateriaal voor de Partij van de dieren, iemand?
niche’s niche’s alleen maar niche’s!
Dit heet subjectieve berichtgeving. Een goede verslaggever geeft geen mening over iets waar smaak (waarover zoals bekend niet te discussiëren valt) een rol bij speelt. Enkel de harde feiten mogen vermeld worden. Laat dat in uw oren knopen!
@roppp: Dit is een blog, geen journalistieke site..
Knoop dat nou eens goed in je oren..
@roppp:
“Welkom op een AutoBLOG. Het is vast een vergissing dat u hier terecht bent gekomen. Ik verwijs u graag door naar http://www.autoweek.nl

Tot ziens, we hopen dat we u niet te veel tot last zijn geweest met onze subjectieve berichtgeving.

Groeten, AutoBLOG”
@Rob:
Jij bent ook een lekkertje, stuur je hem door naar de meest subjectieve reclamesite denkbaar..

Ach, weg is weg..
@Rob: ach, ondanks of desondanks Autoweek en Autovisie ook claimen journalistiek te bedrijven, is er nauwelijks enig verschil te bespeuren i.v.t. wat wij hier voorgeschoteld krijgen. Zelfs de weinig intelligente reacties zijn nagenoeg hetzelfde.
@roppp: Amen !
@roppp: Ik ben het met je eens. Hoewel je in een artikel best een mening mag laten doorschijnen slaat dit toch nergens op? Dat er jongens zijn die zulke plaatjes maken is alleen maar een verrijking. Zitten hier teveel mensen zonder een hobby lijkt het wel..
@roppp:
Slechts over smaak valt te twisten!
Man man man man daar verbranden je ogen gewoon van. Echt niet gezond voor je ogen
Zo waar leuker vormgegeven dan een echte Roller. Niet dat dat zo heel ingewikkeld is, maar toch, leuk shopje. Ik ben hem waarschijnlijk morgen al weer vergeten, dat wel.
Benieuwd wat er van bello overblijft na de aantal keer goed gas geven
Is wat voor de Chinese markt! Mits de hondenlaadruimte gekoeld is.
Leuk man, een oud-buurman van mij vervoerde ook altijd z’n hond zo los in de auto -totdat hij een keer een noodstop moest maken. Best wel beangstigend als je in eens een 28 kilo zware Mechelse herder vlak langs je hoofd vol op de voorruit gekatapulteerd ziet worden.
@RRRobert: Heb je de hond gewogen?

En hoe krijg je twee verschillende soorten a in je ge(kat)apulteerd?
Lekker… Zet maar voor de deur! Ontzettend gaaf gedaan!
Nee sorry maar een Rolls hoort statiger te zijn, minder futuristisch. +1 voor het idee, -1 voor de uitwerking.
Lord Vader, your car is ready…
Bah waarom nou weer, is echt nergens voor nodig
Ik doe maar ook mee aan nietszeggende oneliners. Niks mis mee.
RR doodskist, afschuwelijk apparaat!
Als lijkenwagen zou ik hem wel fraai vinden.
Klokkenluider van de Notre dame
Call me crazy, maar ik snap het idee erachter wel. Rijkaards met een goed gevulde garage hebben vast wel plaats voor een Rolls om de hond uit te laten op zijn favoriete veldje. Is voor die lui ook een leuk blasé praatje: “Ik heb zelfs een Rolls voor de hond.” In beperkte oplage snel uitverkocht, lijkt mij.
Goh, een echte shooting brake. plus 1000 voor het juiste aantal deuren..
Ben ook niet zo onder de indruk van zijn andere schetsen, maar dit is inderdaad flink de plank mis slaan… Denkt hij echt dat een hond zo netjes tussen de voorstoelen gaat zitten? En die halve huiskamer aan ruimte is leuk, maar als je rijdt vliegt dat arme dier alle kanten op, samen met de speeltjes. Zowieso moet je een hond vast maken als je hem in de auto mee neemt.
Niet fantastisch, lijkt meer een lijkwagen zo!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).