Nederlandse automobilisten zijn bang in het donker

Auteur: , 26 Reacties

Als we de ANWB mogen geloven tenminste. Volgens de Algemene Nederlandse Wielrijdersbond worden ze namelijk bedolven onder klachten van mensen die 'verontrust' zijn over de verkeersveiligheid sinds op sommige snelwegen de verlichting 's avonds is uitgeschakeld.

Don't be afraid of the dark!

Hoeveel klagers er dan zijn? Nou, er zijn de afgelopen tijd toch zeker zo’n 60 klachten binnengekomen. In mijn ogen geen schokkende hoeveelheid, maar voor de ANWB reden genoeg om stampij te maken over dit onderwerp.

Ook diverse gemeentes maken zich zorgen over de donkere snelwegen. Vlaardingen, Midden-Delftland en Maassluis hebben een brandbrief gestuurd naar Rijkswaterstaat en ook in Amersfoort, Nijkerk en Leusden is er bezorgdheid.

Een voordeel heeft deze bezuinigingsmaatregel van 35 miljoen euro ook, want bejaarden zouden ’s avonds en ’s nachts de weg niet meer op durven omdat het donker is. Best vreemd eigenlijk, want toen die mensen nog jong waren was er vaak helemaal geen verlichting op de weg.

Misschien moeten sommige mensen gewoon eens stoppen met zeuren. En als ze het allemaal zo eng vinden, lekker thuisblijven. (via: ad.nl)26 reacties

Of gewoon even fatsoendelijke lampjes in je ouwe frikadel zetten
Dat is een kleine 60 duizend euro per klager!
Roze papiertje afpakken !
Grote voordeel als al die verlichting uit staat, is dat ik meer van mijn xenon kan genieten :D
@xenonlampje: Alleen de rest van de weggebruikers iets minder, tenzij je projectorkoplampen hebt. Helaas bestaan deze niet voor mijn ford ka, dus de enige oplossing is retrofitten ( http://www.theretrofitsource.com/ ). Ik zie het niet echt zitten om m’n originele koplampen te vernachelen.
@towi1989: Gewoon van fabriek af. Die aftermarket meuk waar je iedereen mee verblind is inderdaad zeer irritant
@xenonlampje: nou nee, dat xenon is irritant als maar kan, snap niet dat ze dat niet verbieden ook al is het van de fabriek uit, ziet er leuk uit als je zelf rijdt maar als het pikdonker is en er komt 1 tegemoet rijden met dat licht zie ik mijn eigen weg toch iets minder goed, en ik heb geen oogklachten of whatever.
@amgpower63: tja dan moet je maar niet in het donker gaan rijden ;)
Dan vooral niet in het donker gaan rijden.
Geen verlichting = top! Alleen dan vind ik het wel irritant als de middenberm zo laag is dat je de koplampen van de tegenliggers in je bakkes hebt. Daar moeten ze nog wat op verzinnen.. (Bosjes, zoals in duitsland?)
@julez: Idd, of van die plaatjes.
Mensen die weleens van Tilburg naar Breda rijden ’s avonds? Eerst 5 minuten geen licht, dan 100 paaltjes die licht geven, dan weer ff niet etc…
Gruwelijk irritant, als je ze uitzet, laat ze dan ook heel de weg uit..
ANWB: de vakbond van de straat…
Nederlanders zijn bang in het donker, in de regen, in de sneeuw, bij zijwinden in een parkeergarage.
Nederlanders zijn gewoon een stel lafbekken.
@Haakie: ja 60 op 16.000.000, wat zijn we ALLEMAAL af he.
@amgpower63: Moet ik je de strekking van mijn opmerking nog uitleggen ook???
@Haakie: van mij niet hoor. Je hebt groot gelijk en nog aan de voorzichtige kant zelfs!
Gister op een donkere A58 gereden tussen Breda en Bergen op Zoom. To be honest viel het me in eerste instantie niet eens op dat de lantaarns uit waren… Snap niet waar men zo moeilijk over moet doen, het zeikende klootjesvolk is gewoon verwend geraakt.
Win-winsituatie toch? Bespaart geld en die slakken van de weg.
Bij mij in de omgeving is er ’s nachts nooit verlichting geweest, dus ik snap het probleem van deze mensen ook niet…
@vliegendetosti: Hier ook geen verlichting op de snelweg en ik mis het zeker niet! Maar die paar klagers wonen vast niet in Noord-Nederland.
Ik rij dat stuk tussen Vlaardingen en Maassluis regelmatig in de avond. En ik vind het héérlijk met die lampen Uit. Rijdt zoveel relaxter. En ik rij een oude benz uit 85 met theelichtjes koplampen. Als ik snachts door België/Duitsland/Luxemburg rijdt, zie ik óók weinig verlichting en daar hoor ik ze niet over.
Ik snap het serieus niet. Waarom ben je bang in het donker? Je hebt toch lichten op je auto? Of rijden die mensen alleen met hun standaard dagrijverlichting? Nee, dan zie je inderdaad geen ruk.
Het is naar mijn inziens fijner zonder verlichting, want dat is veel rustiger aan de ogen. De mensen die klagen dat ze niks zien in het donker zonder verlichting moeten dan maar niet richting het buitenland gaan als ze het hier al zo erg vinden. Als je met je eigen koplampen, de belijning, de verkeersborden en de zeer voorspelbare Nederlandse infrastructuur het eng vindt in het donker, kun je misschien beter de auto definitief laten staan.
Donker vind ik niet erg, die droeftoeters die hun lampen niet goed afstellen wel.
De klagers zijn van het type mens, dat te veel verwend is geworden, door alle gemakken.
Als de electriciteit uitvalt, kan dat volk gelijk geen kant op.

Lekker de lampen uit ’s avonds, komt dat volk gelijk minder op de weg, is het rustiger en minder gevaarlijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).