‘Nederlandse’ Ferrari 250 TR verkocht voor € 29 miljoen

Auteur: , 12 Reacties

Alweer een dikke klapper voor Eric Heerema, die eerder zijn groene 250 GTO voor 28,4 miljoen van de hand deed.

Ferrari 250 TR

In een particuliere verkoopdeal verwisselde de puntgave 250 TR voor 24 miljoen GBP, oftewel 29,2 miljoen euro, van eigenaar. Heerema verkocht hem overigens aan de Britse dealer Tom Hartley, die in een serie tweets meldde zijn recordvangst te hebben gedaan.

De 300 pk sterke 250 Testa Rossa stond na zijn racecarriere het grootste deel van zijn leven in het Ford Dearborn Museum, maar geraakte aan het eind van de vorige eeuw weer in particuliere handen.

Aan de vooravond van het Chinese jaar van het paard heeft Heerema zijn klassieker uit Maranello dus goed weten te verkopen. Je zou kunnen stellen dat hij op het juiste paard heeft gewed toen hij besloot iets in de klassieke Ferrari-verzamelarij te doen. Ok, ik ga al… (via)

De allerduurste auto ooit? Deze 250 GTO uit 1963, die voor 38,5 miljoen euro weg ging.12 reacties

“De allerduurste auto ooit? Deze 250 GTO uit 1963, die voor 28,5 miljoen euro weg ging.”

Tikfoutje denk ik. Anders zou deze auto nu de duurste auto ooit zijn.
Yep, 38,5 idd. Aangepast.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Tsja het is natuurlijk een mooie belegging, maar ik denk dat ik het niet over mijn hart krijg die auto’s ooit nog van de hand te doen als ik in de situatie van dhr. Heerema zat.
@Edge: Misschien koopt hij er een mooie andere klassieker voor terug waarvoor hij deze bijna 30 miljoen euro goed kan gebruiken? Anders zou ik het iig nooit over mijn hart kunnen verkrijgen om zo een prachtige auto te verkopen.. Daar moet dan wel of hele grote financiële schuld tegenover staan (wat bij hem niet het geval is) of een andere hele mooie auto..
Nou ben ik ontzettend benieuwd wat mijnheer Heerema destijds zelf voor deze fijne automobiel heeft betaald! Iemand een idee :) ?
DIt is kunsthandel geworden.
Dit is dan ook kunst…
Wanneer en voor hoeveel heeft hij hem aangekocht?
@sir_smokalot prachtig stukje heb je weer gebrouwd!
Eigenlijk vind ik m aardslelijk… Maar dat wordt 100 % goedgemaakt door het fantastische motor geluid wat sportauto’s uit die tijd hadden http://www.youtube.com/watch?v=4xJ6cVO_g9E Échte mechanische sound…. het mooiste wat er is!!!
Ik zou van de opbrengst een mooie Audi 100CD uit 1983, of/èn een A Ascona SR uit 1974 kopen. Eventueel geld dat overblijft zou ik spenderen voor het onderhoud.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).