Nee toch? Kansenparel rijdt aso in Golf R

Auteur: , 134 Reacties

Je verwacht het niet!

Volkswagen Golf R

Stomme vooroordelen ook. Je weet dat je ze niet mag hebben. Als je verstandig bent, zet je ze opzij en bekijk je elke zaak nuchter en objectief. Lukt dat altijd? Nee, natuurlijk niet. We hebben weer een ‘topverhaal’ voor je over een raszuivere kansenparel in een Volkswagen Golf R. Drie keer raden. Heeft dit sujet 15 kinderen gered uit een brandend weeshuis? Heeft deze schavuit zijn Golf R gebruikt om oude omaatjes te helpen oversteken over de Regulierdwarsstraat? Of heeft de vlegel een trekhaak achter zijn Golf R gezet om zo voedselpakketten rond te brengen?

Nee, natuurlijk niet. Hij is in de auto gaan zitten om zich te gaan gedragen als een absolute idioot. Lekker man, dat vrije Nederland. Hij deed dat in Noord-Brabant, ook wel het drugslab van Europa genoemd. We trekken geen conclusies, we constateren alleen feiten. De uiteraard jonge bestuurder van de Golf reed over de A16 met gezwinde spoed. Volgens de politie haalde de bestuurder snelheden van boven de 200 km/u. Gezien de auto, een Golf R, absoluut heel goed mogelijk.

Ook bleef de deugniet plakken aan de linkerbaan van de snelweg als Calvé Pindakaas aan je gehemelte. De keren dat de doerak in kwestie van richting veranderde, gaf deze geen richting aan. Kom op, dude: zo moeilijk is het allemaal niet. Richtingaanwijzers zijn standaard op een Golf R. Enfin, het was voor de politie voldoende om de achtervolging in te zetten. De jeugdige bestuurder werd aangehouden (en waarschijnlijk aangesproken op zijn gedrag). De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. Het is niet de eerste keer dat deze toekomstig wereldleider in contact komt met de plaatselijke hermandad. Je zou verwachten dat de repercussies enorm zullen zijn. Helaas is een zeer verlate abortus niet meer mogelijk. Hij is aangemeld voor de EMG, wat staat voor Educatieve Maatregel Gedrag. Dat zal hem leren. Het is verplicht voor dit aanstormende racetalent om een meerdaagse cursus te gaan volgen.

fotocredit: Politie ZWB134 reacties

Ach, midden in de nacht op een lege snelweg even het gas intrappen met zo,n auto, daar heb je hem toch voor. Alleen oppassen voor de Pliesie he.
@ger_dekker: inderdaad, zou me met zo’n auto ook totaal niet kunnen inhouden. Vind de toon van het artikel heel vreemd. 200 in een golf R op een lege snelweg, kom op gasten, heel schijnheilig dit artikel.
@boenderaar: Ik kijk voor de grap wel eens op onderstaande site…

http://bestwelsnel.nl/

Ik ben er overigens van overtuigt dat je, mits het verkeer dat toe laat, je met een daarvoor gebouwde auto, gemakkelijk en veilig hard kunt rijden..alles is erop aangepast, je remmen, vermogen, wegligging….dat het bij wet niet mag is een ander verhaal.
@ger_dekker: haha mooi, die site kende ik nog niet. Daarnaast ben ik het helemaal met je eens.
@ger_dekker: De A32 moet een lekkere weg zijn zeg!
@ger_dekker: Mits het verkeer het toelaat…

En daar gaat het nou net verkeerd. Iedereen heeft daar een andere interpretatie van.

En daarom hebben we gewoon regels in het verkeer waar je je aan moet houden.
@boenderaar: Vrij bijzonder inderdaad. Vooral uit de mond van een blog wat zelf 300 rijd op een 80km weg met naastliggen fietspad…
Dit soort kansenparels geeft geen ene fuck om regels. Laat staan een EMG cursus. Die rekenen ze contant af en gaan weer vrolijk verder. Tuig van de eerste richel. Niets helpt tegen dit soort volk, beter na 3 van dit soort overtredingen mensen een jaar opsluiten. Zo, prettige zondag!
@aschja: Oww, jij weet wie er in reed?


@willeme: wat een enorm suggestief stukje. Hoe hard rijden jullie in jullie autotesten? Overdag, niet eens op de snelweg?

En dan zeggen dat je je alleen baseerd op feiten. Welke dan? Dat hij een kansenparel is?(heerlijk populistische term trouwens) Want ik kan niets herleiden, aangezien er geen link staat naar het politiebericht. Verder een heerlijke opsomming van typisch makkelijk geroeptoeter van vooroordelen.

Jammer, je artikelen over auto’s zijn een ware aanvulling op Autoblog, maar dit lijkt meer op een sollicitatie bij Geenstijl.
@reactief: volgens mij weet jij wie reed. Daarnaast: snelheden van 200 op snelweg: oke, kan gebeuren met zo’n auto. Maar je zou zeggen dat als dit niet de eerste keer is dat deze meneer is aangehouden dat ie er weinig van heeft geleerd. Geen richting aangeven etc geeft toch wel enigzins een indicatie van het rijgedrag dat is laten zien door dit heerschap.
@aschja: precies, alle Brabanders zijn hetzelfde!
Tja. Als ik een zeldzame keer ’s nachts op een lege weg rij wil ik mij ook wel eens laten verleiden. Maar altijd met één oog in de achteruitkijkspiegel.
@el-loco: iedereen wel maar dan moet he wel opletten wat er achter je aan komt. En toch richting aanwijzers blijven gebruiken.
@el-loco: scheelt dat je ook loco bent.
@el-loco: held, met één oog in de achteruitkijkspiegel moet dat wel pijn doen! Jij hebt er veel voor over om een je te laten verleiden 😉👍🏻
@el-loco: inderdaad! Goed kijken en richting blijven aangeven. Dan kan zoiets prima :) vooral niet te hard anderen inhalen
Wat een zuur stuk. Er zijn genoeg reviews van snelle wagens te vinden op deze site waarbij deze snelheden ook in Nederland worden gehaald.
Daarnaast is het rijden van deze snelheden in de nacht op een snelweg voor mij ongevaarlijker dan bijvoorbeeld kleven/appen in de spits. Links blijven rijden lijkt mij de meest veilige manier, geen richting aangeven is natuurlijk wel een grote schande. Het grootste probleem in dit verhaal lijkt me de afstelling van de binnenspiegel…
@opgooier: ik blijf me verbazen over het feit dat mensen kennelijk 200km/u normaal vinden. Of zich laten verleiden. Hou toch op. Ik hou ook van doorrijden, maar 130 is prima.
@aschja: jij bent zeker het type dat als je 130 mag en jij 130 rijdt je auto zonder te kijken de linkerbaan op schuift omdat je “toch al de maximale snelheid rijdt en de rest in overtreding is”
@wildewesten: zonder te kijken is niet handig, maar kom op… Als je zo stoer bent om 200 te knallen in je Golf op de openbare weg, dan heb jij je inderdaad aan te passen aan het overige verkeer dat zich wel aan de snelheid houdt.

En laten we wel wezen, de A16 is nooit helemaal leeg, ook ‘s nachts niet.
@posthumus: Wat jaren geleden snachts geregeld rond 4 uur over de Brienenoord gereden, en dan is het echt wel redelijk uitgestorven hoor.
@wildewesten: alles behalve dat. Ik vind het prima als er mensen met 140 voorbij komen en schuif dan netjes op. Maar kennelijk is het superstoer om te zeggen dat iedereen wel eens 200 rijd.
@aschja: In NL? Onzin. In Duitsland? Nog grotere onzin. Argument: ik hou van doorrijden dus 130km/h is goed slaat ook als een tang op een varken. Je houdt niet van file is de enige juiste conclusie. Probeer nog eens wijs te doen.
@aschja: ik vind 200 ook geen hele absurde snelheid.. als ik een leeg stuk snelweg voor mij zie als ik de snelweg op kom wil ik hem ook nog wel eens doortrappen tot de 200+ en daarna weer terug te laten lopen naar normale snelheden 130/150. Je vergeet dat dit soort auto’s net zo makkelijk naar de 200 lopen dan jou auto naar de 130. Tuurlijk is er een groot snelheidsverschil en met overig verkeer ook niet goed te verantwoorden aangezien niet iedereen hierop anticipeert. Maar op een leeg stuk weg zie ik het probleem niet zo, neemt niet weg dat zo’n kansparel zich meestal niet zo correct gedraagt in dit soort auto’s los van de snelheid. Zit in de aard van het beestje vaak.
@aschja: Waarom zou het niet normaal zijn? In Duitsland mag je 300km/h+ als je auto het kan. Daar gebeuren niet gek veel ongelukken op snelheid. Gevaar is dus een non-argument. Het mag niet volgens de wetgeving. Klopt. Maar Joden verbergen in de 2e wereldoorlog ook niet. Was je dan een slecht mens als je dat toch deed? Ook een non-argument dus. Feit is dat de snelheidsregels achterhaald zijn. Zoek de historie maar eens op. Het wordt niet voor niets steeds een beetje opgeschroeft. Die 140 van Oostenrijk is hier binnen een paar jaar ook.

Afijn; Als jij in Nederland 200 rijdt om 2 uur snachts, wie doe je dan kwaad? Leg die eens uit? Doe je het over de vluchtstrook in de file ben je een hufter, maar nu is het gewoon een victimless-crime. Geen richtingaanwijzer onnodig links kleven is matig en idd boetewaardig.
@stefje: ik mag hopen dat je een grapje maakt. Iets met ander verkeer dat niet verwacht dat iemand zo hard komt aanrijden? In Duitsland mag het op sommige stukken en dan moet je als over verkeer daar rekening mee houden. Dus doen ze dat. In Nederland is dat zeker niet reëel om te verwachten. Als je dat (blijkbaar) wel verwacht raadt ik je aan om een EMG’tje te volgen.

Ja, ik rij ook vaak ’s avonds te hard, maar zeker geen 70km/u te hard. En als ik daar zin in heb ga ik naar de oosterburen of de ring.

De joden opmerking is behoorlijk onsmakelijk, iets met moreel en humaan. Geen idee hoe je daar een vergelijking mee kan maken om volgas knallen te rechtvaardigen.
@weereentankleeg: wat maakt het nu uit of je 50 of 80 te hard rijd??? 130 op een lege weg midden in de nacht val je van in slaap…. 200 is prima, je kunt dan behoorlijk anticiperen op verkeer wat naar links komt.
250 of harder word het pas echt gevaarlijk, dat heeft alleen zin als de autobahn bijna leeg is.

Maarja alles beter dan in slaap vallen en de golf r in de kreukels, dan is een emg’tje een stuk voordeliger!
@Stefje: jij vergelijkt het verbergen van Joden met rijden op een snelheid van 200+? Ziek..
@Stefje: ik mag hopen dat je zelf ook door hebt dat die vergelijking met het herbergen van Joden gedurende de woII de plank volledig misslaat?
@bakingmynextbenz: oh joh, excuus, geen idee dat we hier op terezieltjesblog zaten. Ik maak vrij duidelijk dat ik het een absurde wet vind welke toen gold. Puur een voorbeeld over dat je altijd zelf moet blijven nadenken en je niet zomaar moet laten leiden door wetten.

Maar sla vooral de discussie dood hiermee. Er zijn hele landen die de holocaust ontkennen, maar ik die het absoluut vreselijk vond wat de Joodse gemeenschap is aangedaan en de absurditeit van de wet uit die tijd daarvan opnoem als voorbeeld ga je een draai om de oren proberen te geven? Nee dank je. Fijne werkweek allen :)
@opgooier: volgens mij is het een misvatting dat je s’nachts veilig sneller zou kunnen rijden. Ja er is minder verkeersdruk. Maar het zicht is ook flink minder want het is donker, duh… Het inhaalverbod voor vrachtwagens is niet in werking. Zeker in Nederland zijn er in de late avond en nacht veel wegwerkzaamheden en dan heb je nog het al dan niet (slaap)dronken andere verkeer.
@mashell: ga toch fietsen
@mashell: Overdrijf niet zo; er zijn zat stukjes uitgestorven snelweg in NL waar je ’s nachts relatief veilig even kunt knallen. En mijn LED-lampen geven zoveel licht, dat je beter ziet dan overdag. Dat je dit niet op de ring A10 of A2 moet doen, lijkt me nogal duidelijk …
@opgooier: ik twijfel hiermee serieus aan je verkeersinzicht. Met 200+ km/u rijden, en dan zeker ’s nachts, is één van de meest onderschatte risico’s die een automobilist kan nemen. En dan heb ik het niet eens over de al dan niet te onderschatten rijkwaliteiten van de bestuurder in kwestie (wannabe-Verstappen alert!), maar vooral vanwege het feit dat het overige verkeer totaal geen inschatting kan maken t.a.v. het snelheidsverschil.

Het is tenslotte best k*t als je met een legale 130 km/u een vrachtwagen inhaalt en tegelijkertijd met een snelheidsverschil van 70+ km/u van achteren wordt aangetikt.
@rrrobert: 200 rijden hoeft niet te betekenen dat je constant 200 rijdt en ook met die snelheid overig verkeer passeert. Dat is zeker wanneer er meerdere auto’s bij elkaar rijden onveilig.
Maar ik weet genoeg plekken waar je in de nacht hele stukken alleen op de weg rijdt. En dan bij overig verkeer weer even inhouden om het verschil te beperken.
@reactief: Rij zelf savonds laat ook best wel eens tegen de 200, maar bij het passeren laat ik hem altijd terugzakken naar max 150. Mensen schrikken er toch van en kunnen het snelheidsverschil echt niet inschatten.
@kareljansen: Klopt, dat is wat ik bedoel.
Mooi toch, gaat ook vrij soepel met een Golf R.
We zitten hier natuurlijk allemaal te kijken naar dikke auto’s, motoren en veel te grote huizen. En-o wat vinden we dat gaaf! Maar als ik snel rijd met m’n Brabus, Ducati, of de verwarming van m’n huis aan laat als ik weg ben ben ik een lul? Of had ik die spullen gekocht om overal netjes 100 te rijden?
@dragspert: ik wil het je nog wel eens zien doen op de verwarming…
Is dit ineens artikel waardig omdat het om een “kansenparel” gaat of omdat hij te hard reed?

En wanneer is te hardrijden aso? Is dat als je de max. Snelheid overschrijdt of ligt dat wat hoger? Ik bedoel waar ligt de “aso” grens?
@rick-dos: kansenparel natuurlijk omdat deze al vaker met de politie in aanraking is gekomen. Of omdat het speelt in Nood Brabant, daar schijnt het er van te stikken. Slimste regio van Nederland noemen ze zichzelf niet voor niks. En een beetje afgunst dat een jong iemand een Golf R heeft helpt natuurlijk ook bij de stereotypering.
De aso grens voor snelheidsovertredingen is simpel, dat is de maximumsnelheid + de marges die justitie hanteert. Daarboven ben je een verkeerszondaar en verdien je het om het keihard aanpakken repressieve regime in aanraking te komen, als ik de aanhoudende roep om zwaarder straffen en keihard aanpakken tenminste goed begrijp.
@mashell: Zij noemen zichzelf niet slimste regio van Nederland, maar zijn benoemd tot slimste regio ter wereld.
OT: Geen idee waar de schrijver de motivatie vandaan haalt om de moraalridder uit te hangen met dit soort artikelen, maar ik vind het een droeftoeter. Sneller dan 200 km/u rijden is niet erg slim of veilig nee, maar ik denk dat elke autoliefhebber het gas zou intrappen met zo’n wagen op een rustige snelweg. Verder geen medelijden met de consequenties natuurlijk, eigen schuld dikke bult.
@Rick-dos: volgens het ANP hoort dit er nog bij “hij zorgde voor gevaarlijke situaties”. Een vrij relevante toevoeging volgens mij.
Het zal niet zomaar gas intrappen geweest zijn op een lege snelweg, zoals ik uit het artikel een beetje kan afleiden zal het wel meer dan dat geweest zijn…
Toen ik hier in Brussel centrum nog lesgaf zag ik élke dag stoere jongens die in België geboren zijn uiteraard racen in het centrum, zone 30 tegen een snelheid dat je niet voor mogelijk houdt, ik schat minstens 100km/h, de politie doet niets want ze zijn er bang van… en flitsen is moeilijk tussen dicht bijeen geparkeerde auto’s.
Mijn Belgische studenten in België geboren uiteraard kwamen soms streetracefilmpjes tonen waarbij ze gingen racen en slalommen op de autosnelweg met zeer snelle wagens, zonder rijbewijs uiteraard omdat ze minderjarig waren. Waarschijnlijk ook gestolen wagens want ze probeerde af en toe een gestolen auto aan mij te verkopen, waarbij ze niet onder stoelen of banken staken dat ze gestolen waren. Een tijdje geleden verklaarden de ouderen van dit volkje in de pers dat ze toegaven gefaald hebben in hun opvoeding en dat ze geen controle meer hebben over deze ‘verloren generatie’ zoals wij ze noemen. Hypocriet kan je die generatie ook noemen want tijdens de Ramadan gingen ze vaak stiekem naar het frituur varkensvlees eten als ik ze les gaf. Er lopen goeierikken rond daar in Brussel, maar je moet ze wel zoeken, zoals een van mijn studenten uit de avondschool, politieagent in Brussel, me vertelde. Een maat van mij, meteropnemer van de watermaatschappij heeft in Brussel dagelijks (!) met agressie te maken bij deze nieuwe Belgen. Een van mijn klanten vertelde me nog een week geleden dat ie in zijn eigen tuin in een multiculturele wijk in Ruisbroek, net buiten Brussel , geen alcohol mag drinken of de buren bedreigen hem. Soortgelijke verhalen hoor ik ook van klanten die in Brussel wonen. Ze worden daar letterlijk weggejaagd. Over dit onderwerp kan ik een boek schrijven in feite. En dan leer ik toch een goeierik kennen van die afkomst die zich duidelijk distantieert van dit krapuul, sterft die toch wel op de autoweg. Lekke band, gaan kijken en meegepakt door een truck :(
@Volvo_440_turbo: hmmm aardig deprimerend verslag mijnheer ..
@galgootje: ik ben er al over hoor, de citalopram ligt al lang in de vuilbak ;)
@Volvo_440_turbo: lol ivm citalopram!!!
@volvo_440_turbo: Er zijn zat “goeierikken” je moet ze alleen willen zien en horen, maar er zijn ook genoeg teringlijers en daar moet je niet van wegkijken of ontkennen. Daar moet je wat aan doen.

Ik heb elke dag met mensen te maken van verschillende achtergronden. Proberen gewoon hun leven te leiden en het beste er van te maken. Hebben hun eigen zaakje of een vaste baan. Het zijn prettige mensen.
Ik zie liever dat soort mensen als de regel ipv de uitzondering.
Door maar steeds te wijzen op het negatieve worden dit soort mensen ook daar onder geschaard en worden ze er op de nek op aangekeken. En waarom?
@rick-dos: ik geef nu enkel nog avondschool aan volwassenen nu, ik heb er 4 van deze afkomst dit jaar, met 3 van hen constant problemen, de 4de is een doodbrave jongen waar ik het goed mee kan vinden, de rest zijn Vlamingen en een Waalse, geen problemen met hen…
@volvo_440_turbo: Ik heb 20 mensen in dienst. Het is een bont en gemixt gezelschap. Niet omdat ik het zo wilde hebben maar wel omdat ik naar persoonlijkheden kijk en wie mijn team kan versterken en wie het verzwakt.

We hoeven elkaar niet te overtuigen dat je eikels hebt en prima mensen. Ik ben er alleen van overtuigd dat dat weinig met huidskleur of afkomst te maken heeft maar wel met de instelling van die individu.
@rick-dos: zij werken… ga eens in zo een buurt wonen?
@volvo_440_turbo: ik kom er regelmatig. ’s Ochtends om 6.00 uur staan “ze” op de tram te wachten om naar hun werk te gaan. ’s Ochtends vroeg rijden er ook busjes van uitzendbureaus rond om ze te pendelen naar het Westland. Wat later staat het er vol van “hun” jeugd die dan onderweg zijn naar school, Hogeschool of universiteit. Na schooltijd zitten “ze” achter de kassa of vullen “ze” de vakken in de winkel. “Ze” groeten mij vriendelijk als ik kom afrekenen of “ze” zijn behulpzaam als ik wat zoek.

Het zijn net mensen.
@rick-dos: ps, dat is ideaal, mixen van culturen, maar als ze samenklitten in hun eigen samenleving die parallel met de onze loopt, geeft alleen maar problemen… google maar eens socialisten Zweden, die hebben al even door dat het fout loopt…
@volvo_440_turbo: Nederlanders die in Spanje wonen doen precies hetzelfde. Heb je Nederlandse restaurants, supermarkten, cafés en het “broodje van kootje” vliegt je om de oren. Het is iets mens eigen om gelijkgestemden op te zoeken.
@rick-dos: ik wil niks zeggen maar vaak hoor ik, als ik door Europa reis, dat men Nederlanders niet zo graag heeft, ook in het dorp waar ons vakantiehuis is in de Franse Ardennen zijn geen Nederlanders meer welkom, waarom? Geen idee want ik vind jullie wel aardige mensen…ik kom graag naar Nederland oa om kroket, maatjes en pindasaus eten en de naaktstranden te bezoeken…
@volvo_440_turbo: Ik weet maar al te goed dat Nederlanders niet zo graag gezien worden in het buitenland.
Wij hebben alleen de arrogantie te denken dat het anders is.

En de naaktstranden zijn overrated. Tenzij afgezakte vleeszakken je ding zijn. ;)
@rick-dos: ik denk gewoon dat vele culturen het kritisch zijn verwarren met arrogantie… ik kom trouwens wekelijks in contact met vele culturen in mijn vrijetijd, de alleraardigsten op deze planeet wat mij betreft = mensen uit Iran, maar naar een naakstrand ga je er best niet mee volgens mij ;)
Dit is echt een triest stuk gebaseerd op te snel rijden in een golf R want dat zou niemand doen.
@niex: dit artikel komt mij meer over van; we hebben even niks anders te schrijven op dit moment
Wie heeft daar niet wel eens 200 gereden??
@kennone: ik! Ik heb dat alleen nog maar op de E19 gedaan… en niet met een golf R want dat heb ik niet. En ook echt maar een keertje. Overdag wel.

Niet flink ik weet het. Maar mensen hebben zwaktes. Zo is dat nu eenmaal.
En dat geldt voor ons allemaal…
Laten we eerlijk zijn. Niemand met een Golf R rijdt normaal
200 rijden of een woning binnen dringen en de bewoners gijzelen?
200 rijden of iemand total loss slaan om niets?
200 rijden of doorrijden na een aanrijding en een gewonde aan zijn lot overlaten?
200 rijden of zinloos auto’s in de brand steken?
Je suis 200!
@desjonnies:
Bovenstaand gewoon uit de krant (gazet voor de Vlamingen) van vandaag.
@desjonnies: serieus???
@desjonnies:
Geniaal!
@desjonnies:
Ja suis 200,

op een beleefde manier (pinkers gebruiken, rechts rijden als het kan of snellere mensen zo snel mogelijk doorlaten,…)

Bij de Octavia moet ik die grens nog wel eens testen.
@desjonnies: je suis 200!
Het is niet de eerste keer dat hij in contact komt op deze manier. Staat in het stuk. Dus inderdaad, zoals velen zeggen, dit moet gewoon kunnen toch jongens? Maar wel janken als een bekende wordt doodgereden door zo ene die dit vaker doet, al vaker betrapt is. En als hij al vaker betrapt is, dan doet hij het waarschijnlijk nog veel vaker.
Maar nee, moet gewoon kunnen toch.

Doe deze snelheden lekker in duitsland.
@335istage1: en jij hebt een BMW 6 cilinder, stage 1 getuned en jij rijdt nooit te hard in NL zeker?
@imarinos: Nooit 200. Maar wel 20-30 te hard op de snelweg ooit. . Ik ben geen heilige hoor, maar nooit exorbitant hard oid.
@335istage1: En ik woon vlak bij de grens met duitsland….dus…
@335istage1: Voordeel van te hard rijden in Duitsland is dat het slachtoffer waarschijnlijk een Duitser is….
Ik vind dit een goed geschreven, gevat en grappig artikel over typische toestanden waarmee onze samenleving dagelijks meerdere keren mee te maken krijgt. Sommigen hier vinden het blijkbaar niet kunnen dat de zaken benoemd en geduid worden. Helaas voor deze mensen is het tijdperk van politieke correctheid zo goed als voorbij.

Je zal daar maar braaf aan 130 aan het sjezen zijn terwijl zo’n dwaas aan +200 op je inbeukt.
Jezus @willeme, wat een kansloze, insinuerende dieptrieste k.u.t. post zeg; val jij ff door de mand met je ongegronde stemmingmakerij en vooroordelen …

200+ rijden en geen richting aangeven is dus reden tot abortus ? Maar alleen voor allochtonen, of ook autochtonen ? En hoe weet je dat het een kansparel betreft; misschien was het gewoon een Nederlander met een donkere huidskleur ? En waarom zou de afkomst sowieso relevant zijn in deze context ? Je lult een populistisch eind heen alsof het ‘branded content’ van de PVV is, totaal ongepast op deze website.
@dawwg: Het is zeker geen hoogstaand werkje, dat geef ik grif toe. Af en toe hebben we ook ‘snacks’ tussen de wat zwaardere kost. Ter afwisseling, maar ook om tijd te winnen voor andere artikelen.

Uiteraard staat het je vrij om ervan te vinden wat je wil. Ik heb overigens bewust geen achtergrond, huidskleur, rilgie of wat dan ook erbij vermeld, naar mijn mening niet relevant.

Waar het om gaat is een persoon die gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Niet een persoon die eventjes de 200 aantikte, maar structureel een gevaar voor zichzelf en anderen was. Er wordt NIETS vermeld over de achtergrond van de persoon, enkel dat het een jong persoon was dat zich misdroeg. Kan een Nederlander of een Nederlander met migratieachtergrond zijn.

Het enige wat er vermeld staat is wat er is gebeurd. Een jong persoon in een Golf R is aangehouden wegens het gevaarlijk rijden, naast die 200 km/u. Blijkt meteen dat het niet de eerste keer is.

De abortus grap is misschien niet voor iedereen geslaagd, maar de extreme maatregel is benoemd omdat een cursusje volgen, naar mijn mening, een wel heel erg milde straf is. Uiteraard staat je vrij daar wat van te vinden.

Echter: iets invullen op basis van huidskleur, achtergrond of geloof is iets waar ik, net als jij blijkbaar, resoluut tegen ben. Daarom staat er niets voer vermeld.
@willeme: Toch snap ik wel dat @dawwg daarvan uitgaat. Op websites als GeenStijl en dumpert is kansenparel, naast Finnen o.i.d toch wel synoniem voor Marrokanen o.i.d.

Zoals al eerder aangegeven, een schrijfstijl die we niet gewend zijn van je. Je eigen mening door laten komen omtrent het te hard rijden is natuurlijk logisch en ook wel vermakelijk op een blog. Maar dit is inderdaad gewoon geen topstuk zoals je zelf al aangaf
@1audi1:

Nope .. verzonnen door Vogelaar van de PvdA ..

Dat die domme racist het in huidkleuren moet zien is zijn probleem ..
@lincoln: Heel Nederland is een vogelaarwijk..
@willeme: Als “achtergrond, huidskleur, rilgie of wat dan ook niet relevant” is, heb je wel een wonderlijk stukje geschreven. Je gebruikt het woord “kansenparel”, door GeenStijl geïntroduceert als synoniem voor allochtonen, noemt in de leader “je verwacht het niet” en begint in de eerste alinea over vooroordelen – met als strekking dat ze toch kloppen. Volgens mij is dit een zuivere “dog whistle”. Er staat nergens een expliciete racistische tekst, maar de opzet is duidelijk – en duidelijk herkend, alleen niet met de ontvangst waar je op gehoopt had. Volgens mij is het goed dat je wat eerlijker reflecteert op deze tekst en dat de redactie zich afvraagt op ze een FvD- of PVV-gekleurde website willen zijn, of een website met leuke content over auto’s. En
@jelmer:

Nee knul ..
Het woord kansenparel heeft een heel andere oorsprong ..
@lincoln: De afkomst van woorden is altijd lastig te achterhalen, het is best mogelijk dat iemand met een hart voor vluchtelingen o.i.d. het een keertje heeft gebezigd. Die drukken zich ook niet altijd even handig uit.
Dat maakt alleen erg weinig uit als het woord nu eigenlijk alleen nog maar wordt gebruikt als scheldwoord voor niet westers allochtonen.
We zien allemaal wie dit soort termen gebruikt en waarvoor ze gebruikt worden en DAT is dan ook de gangbare betekenis geworden van de term.

Jij bent niet dom, je weet dit ook allemaal wel.
@dracae:

Nope .. heeeeel makkelijk te achterhalen zelfs ..
wel bijzonder dat ze zelfs die naam weten te verkloten ..
@jelmer: Ok, dat was zeker niet de insteek! Zoals jij het uitlegt begrijp ik de consternatie. Met kansenparel doelde ik in elk geval niet om mensen van een bepaalde komaf, maar op jongeren die zich als een idioot gedragen. Dan is mijn interpretatie van dat woord anders dan het jouwe en velen in de reacties.
@willeme:
PS. Ik lees nu ook dat je ‘kansenparel’ absoluut niet bedoeld op de manier waarop het gangbaar gebruikt wordt. Dat is goed om te lezen…
Je weet nu dus ook wat de betekenis is van het woord en dat dit niet aansluit bij jouw bedoeling, dus is het jammer dat je het wel gewoon laat staan. Zet er op z’n minst een aanvulling bij waarin je aangeeft dat het je niet om ras, afkomst of huidskleur te doen is, ook al lijkt dat op het eerste gezicht wel zo.

Het is daarnaast ook jammer omdat ik jouw verontwaardiging m.b.t. dit soort lui deel. Dan heb ik het dus over mensen die onfatsoenlijk en gevaarlijk hard rijden en niks van hun fouten leren. Mocht de jongen ook nog eens een drugscrimineel zijn, dan tellen we dat er nog bij op.
@willeme: Ik ben over het algemeen een fan van je artikelen en onder de indruk van je kennis.. maar dit artikel, met deze titel is inderdaad ver beneden het normale niveau dat we van AutoBlog verwachten/ zouden moeten kunnen verwachten.
Je verdediging gaat m.b.t. huidskleur en afkomst gaat ook niet op. Ik kan niet geloven dat een intelligent en actief persoon tegenwoordig niet weet wat de betekenis is van ‘kansenparel’, maar voor de zekerheid nog even quotes van Wiktionary die het beter uitdrukken dan ik zou kunnen:
” in uiterst rechtse kringen gangbaar geworden sarcastische combinatie van twee termen die wel eens worden gebruikt door voorstanders van een ruimhartig toelatingsbeleid”
en
“(pejoratief) immigrant uit een niet-westers land ”

Een scheldwoord voor niet westerse allochtonen dus en daarmee een opruiende term en eentje die een hele bevolkingsgroep in de hoek probeert te zetten.

Jammer!
@dawwg: dus jij zegt nu dat een kansenparel per definitie een donkere huidskleur heeft. Bedankt voor de beeldvorming!
Kijk het wordt allemaal een beetje dubieus als we lezen dat deze jongen al meerdere malen met de politie in aanraking is geweest. Dat wekt de indruk dat hij onmogelijk een normale baan kan hebben waarmee hij genoeg verdiend om een dergelijke auto te kopen. Vrij logisch dus dat de indruk ontstaat dat deze jongen zijn inkomen verwerft in minder legale bezigheden.
Opzich is te hard rijden niet erg, als je het maar ‘slim’ doet, en niet asociaal. Dat dit kind geen richting aangaf én door de politie is aangehouden geeft aan dat hij niet slim genoeg was en om in te zien dat hij stom bezig was. En dat versterkt weer de indruk dat hij dan onmogelijk wél slim genoeg kan zijn om een fatsoenlijke baan te hebben om een dergelijke auto te kunnen betalen… Dusja ik snap de strekking van het artikel wel.
De video’s begonnen al in kwaliteit af te nemen en als het nu redactioneel ook tenenkrommend wordt vrees ik dat deze heren binnenkort ook weer eens moeten gaan werken voor hun centen.
@ajede: AutoBlog heeft altijd een afwisseling gehad tussen puur autonieuws, sport, test, adviezen en vermaak. We kunnen niet elk uur een special of rijtest publiceren ;-).

Het laatste gedeelte van je zin bezigt mij overigens geenszins: we werken zeer hard voor ‘de centen’. Wees niet bezorgd, ze zijn niet van jou afkomstig :-D
@willeme: Indirect wel, alles valt of staat met bezoekers.
@unknown234: Drie keer raden welk soort artikelen erg populair zijn onder de lezers ;-)
@willeme: Zeg je nou dat AB clicks belangrijker vind dat fatsoenlijke journalistieke artikelen en daarom populistisch gelul prefereert ? En definieer ‘populair’; meer views, meer comments ? Daarnaast geloof ik er niets van dat bezoekers dit soort k.u.t.-artikelen meer waarderen dan echt autonieuws; verschuil je maar lekker achter voor-ons-niet-controleerbare zaken …
@dawwg:

Autoblog heeft altijd een mix van diverse soorten artikelen. Nieuws, achtergrond, rijtesten, video’s, specials, lijstjes, gekke video’s en ja, soms ook opvallende verkeersovertredingen. Dat we dat soms op een andere tone-of-voice doen dan wat ‘puur journalistiek’, mag bekend zijn. Dit is zeker niet de eerste keer and geus what: het zal ook niet de laatste keer zijn.

Uiteraard kun je daar je onvrede over uiten, iets wat je met verve doet. Het is echter niet mogelijk om enkel specials, adviezen en rijtesten te publiceren. Daar zitten ook lichtere artikelen tussen. Daarbij zijn dit artikelen, vaak ook erg populair.

Dat betekent twee dingen:
A. Zo winnen wij tijd voor het maken van langere, diepgaande artikelen en leuke overzichten
B. Omdat dit soort ‘snel nieuws’ vrij populair is, maken ze het ook op andere manieren mogelijk om dus een mooier artikel te maken.

We kunne helaas niet iedereen constant 100% tevreden houden, uiteraard zullen we je kritiek zeker ter harte nemen.
@willeme: Fair point, sensatie-artikelen zijn wmb een prima aanvulling. Echter, de manier waarop de “feiten” worden gebracht zorgt enkel voor wij-zij gevoel (waarvan we al veel te veel hebben) en roept veel emoties op. Als je op die manier, zonder onderbouwing (of mis ik iets?) views probeert te scoren… I rest my case.
-EDIT: Tot ziens!-
@willeme: Kan best zijn dat dit soort artikelen populair zijn, tuurlijk leidt dit tot veel discussie/reacties. Zal ik jullie ook zeker niet kwalijk nemen. Alleen in dit geval vind ik de omstandigheden te vaag. Dit laat de boel een beetje ontsporen om een gezonde discussie te kunnen voeren. Levert wel meer discussie op, maar komt de kwaliteit niet ten goede.

Als het een bewussie is, dan zeg ik; well done. Zoniet dan kun je altijd nog kijken of je/jullie vaker alles zo open laten, levert wel meer op in absolute zin natuurlijk ;).
@willeme: volgens mij wordt jij (deels) betaald door de bezoekers. En zeg wat je wil, doe ik ook. Alleen ontken niet of zwak niet mijn opmerking gerelateerd aan dit redactionele drama stukje af, want het is gewoon treurnis.
@ajede: Nope. De bezoekers kunnen AB gratis bekijken. Net als jij.
En toen blies ik het sprookje uit. Succes met onzin verkopen Sjakie!
@ajede: Bedankt voor de omzet, popje!
Beetje roomser dan paus deze post.. volgens mij laten jullie bovengemiddeld veel rubber liggen op menig openbare parkeerplaats..

OT: niet zo handig van de bestuurder, trap met mate zou ik zeggen 😂
Ik moet toegeven dat ik ook wel eens 200 op de A16 heb gereden. 31 december 201X, vliegtuig zou om 22:00 landen op Rotterdam, werd 23:15. Snel koffers pakken en in de auto naar Breda. Ik had weinig trek om rond 00:00 de stad in te rijden, dus de afweging gemaakt om even het gas diep in te trappen. Gelukkig was de weg die avond echt nagenoeg helemaal leeg. Als ik toen gepakt zou zijn, had ik zonder tegenstribbelen mijn rijbewijs ingeleverd, het was tenslotte mijn keuze om zo hard te rijden. Gelukkig was de politie druk met opstootjes in de steden en dorpen en dus niet op de snelweg. Ik reed om 23:55 de oprit van mijn huis op. En om 00:00 plopte de champagne open. Gelukkig Nieuwjaar!
Het helpen van omaatjes over te steken over de Reguliersdwarsstraat is reden genoeg om de persoon op te sluiten.
Deze blog is helaas de dagelijkse realitieit.
In Amsterdam zie je regelmatig van die dubieuze figuren in zulke auto’s rijden met stoel in ligstand.
@monsieurleloure: In Amsterdam is de primaire voertaal al Engels… meeste van die aso’s zijn echter witte boorden criminelen op de Zuidas in te dikke bakken; de minder-kansrijke jeugdigen komen niet verder dan een Golf 1.4T met R-bodykit.
Dit had ik net zo goed kunnen zijn op jonge leeftijd. Afgezien van het meerdere keren in aanraking zijn geweest met de politie en geen richtingaanwijzers gebruiken.

Als ik sommige reacties mag geloven, ben ik inmiddels aan mijn 363e leven bezig. Hard rijden is niet per definitie gevaarlijk. Zoals voor bijna alles geldt, zul je het eea toch in de juiste context moeten plaatsen.

Doe je dit overdag in een polo bluemotion, ook al ben je wel/niet in aanraking geweest met de politie dan wordt het voor mij ineens een heel ander verhaal.

De tering. Bij het lezen van dit stukje moet ik spontaan denken aan die kleine presentator van wegmisbruikers.. ‘Ja Kees we zien hier een patser in zijn dikke golf LEVENSgevaarlijke carpiolen uithalen.. mag dat?’
Minder minder minder! Tevreden heren van de redactie ?
@maroksahbe: Helemaal met je eens; deze post zou een [Rapporteren] knop moeten hebben …
Over auto’s kunnen jullie wel goed schrijven, maar dit kan je beter niet doen. Wat een slecht artikel
Wat is er aan de hand Willeme? Ik vond je stukjes altijd leuk om te lezen maar dit soort onzin berichtgeving met de gebruikelijke GeenStijl-woorden heb jij helemaal niet nodig. Maak ons gewoon weer lekker blij met waar je goed in bent.
@750i: exact dat. 👍
Kan je het verontwaardigde sneeuwvlokje uithangen ..

Maar Golf-R bestuurders zijn per definitie kansenparels en sneuneuzen en retards en eikeltjes die het niet zo goed snappen .. period ..
@lincoln: kom kom het kan nog veel erger!

Een R-line diesel bijvoorbeeld!
Je benoemt slechts ‘de feiten’, echter maak je met deze feiten een drogreden. Want feit A heeft totaal geen causaal verband met feit B.

Dit zou hetzelfde zijn als ik schrijf dat er een Nederlander zou zijn aangehouden in Bangkok. Het is een feit dat veel Nederlandse pedofielen naar dat soort landen gaan om zich te vergrijpen aan minderjarige kinderen.

Hiermee zou ik suggereren dat de aangehouden Nederlander hoogstwaarschijnlijk een pedofiel zou zijn… slaat nergens op dus.
Richtingaanwijzers heb je niet nodig als je 200 rijd ,er is foch niemand die je dan inhaalt
@cthijs: jawel hoor, de popo …..
@lincoln: Onzin, en irrelevant: het is een dog whistle. Knul.
@jelmer:

Komt omdat je het historisch bessef van een pinda hebt ..
Just another populistisch sneeuwvlokje ..
@lincoln: Als je argumentatie en interpunctie net zo scherp waren als je beledigende vocabulaire, zou je een aanwinst voor deze site zijn. Want terwijl je al drie berichtjes er aan besteed hebt, heb je nog steeds nul argumenten en te veel puntjes…
@jelmer:

Tuurlijk knulletje ..
Gaat om de “toonzetting” ..
Nooit om de inhoud ..

Voor jouw soort zijn hondefluitjes tenslotte uitgevonden ..
@lincoln: Als iemand anderen mag wegzetten met beledigende termen, mag je diegene dan een eerste klas eikel noemen die geilt op aandacht ?

Gewoon een vraag… want de meesten van ons kunnen dat soort dingen natuurlijk niet echt zeggen zonder een ban om de oren te krijgen.
@dracae:

Tuurlijk mag jij dat ..
Als het maar geen exacte wetenschap wordt ..
Dan raakt je onderbuikje in de war ..
@lincoln: Tja.. onderbuik… het is best wel sterk dat je anderen die het niet met je eens zijn steeds ervan beschuldigd dat ze op hun vage onderbuik gevoelens afgaan, populisten zijn en dergelijk. Dit terwijl je zelf de onbetwiste Auto-Blog koning bent op dat gebied.
Er is letterlijk niemand die meer populistische, simplistische, beledigende en kort door de bocht gaande meningen verspreid.

Dat werkt verder heel goed, want je krijgt genoeg duimpjes omhoog en de meeste anderen die het er niet mee eens zijn houden zich wel stil want het is al lang bekend hoe je reageert op kritiek.
Heel handig allemaal als je graag populair wil zijn, dat zijn de grootste schreeuwers wel vaker.

het enige dat echt jammer is aan al dit, want ik gun je je pleziertjes verder wel, is dat je op deze manier onze samenleving loopt te verkloten. Te veel mensen denken niet na en nemen je provocaties een stuk serieuzer dan jij het waarschijnlijk zelf doet. Die geloven al dat gelul echt.
Vroeger ook 226 op teller gereden op de A58 snachts toen niemand het zag dus toen was ik ook een kansparel uit de drugs hoofdstad van europa
Wel akelig stil om het feit dat noord Brabant het drugs lab van Europa zou moeten zijn volgens het artikel ..

Typisch autoblogse selectieve verontwaardiging alom ..
Serieus?
Als Autoblog redacteur verontwaardigd wezen over een hardrijder?
Beste Willem, heb je ooit de filmpjes van je collega’s gezien?
@willeme: ik vrees dat je geen tijd gewonnen hebt… teveel verontwaardigde reacties om te lezen. 🤣

Schrijf maar gauw weer stukjes over automotieve “kansparels” (waar halen jullie Nederlanders die woorden toch vandaan :) ) die eigenlijk stiekem wel iets heldhaftigs in zich hebben (panda, multipla, quatrelle,…)
Daarin ben jij allerminst aan kansparel!

Als ik super rijk was, had ik na bijna elke special die je schrijft weer iets nieuws voor in m’n garage. De golf R wordt het echter deze keer niet 😋
Wat een gezeik… ja kan niet eens meer een beetje doorrijden in NL….
Hoppaaa en zo keldert het niveau tot geenstijl/dumpert, walgelijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).