BMW past zich aan aan Donald J. Trump

Auteur: , 84 Reacties

Ach ja, een Hamburger is tenslotte ook Amerikaans.

BMW X5 (G05) '18

Een BMW is Duits. Dat is een van de redenen dat we allemaal gek zijn op het merk met de twee nieren, toch? We leven echter in 2018 en het land van oorsprong van een merk is echt niet een garantie dat hun auto’s daar ook allemaal gebouwd worden. Zo worden er sinds 1994 ook BMW’s in het Amerikaanse Spartanburg gebouwd. Op dit moment worden daar de X3, X4, X5 en X6 gebouwd. De productie van de X7 vangt op dit moment daar ook aan. Kortom, veel belangrijke BMW’s worden in de Verenigde Staten gebouwd. Dus die gave X6 met M-sportpakket is in feite een Amerikaanse auto, geen Duitser.

BMW X6 M (F86) '15

De grote CEO van BMW, Harald Krüger heeft laten weten aan Reuters dat er wellicht een tweede fabriek aan zit te komen. Het zou gaan om een fabriek voor motoren en transmissies, die specifiek gaat produceren voor de BMW fabriek in Spartanburg. Nu worden die motoren nog verscheept. Ook is het dan mogelijk dat die fabriek motoren en versnellingsbakken kan leveren voor de nieuwe fabriek in Mexico, waar de splinternieuwe BMW 3 Serie gebouwd gaat worden.

BMW X3 xDrive30i (G01) '18

De voordelen zijn natuurlijk overduidelijk. Ten eerste hoeven er geen onderdelen ingevoerd te worden. Althans, dat wordt als eerste reden genoemd. Natuurlijk spelen de enorme importtarieven waarmee Trump en zijn delegatie mee aan het dreigen is, ook mee. Het witte huis is druk bezig om producten van buiten de Verenigde Staten extra zwaar te belasten. Zo is het de bedoeling dat auto’s afkomstig uit de Europese Unie belast worden met een extra hoog belastingtarief van 20%.

BMW X4 M40i (G02) '18

Ondanks dat Harald Krüger enkel heeft aangegeven dat een dergelijke fabriek op dit moment wordt overwogen, denkt een inwoner van Washington DC er duidelijk anders over. Volgens de hoogblonde en lichtoranje getinte man is het al officieel aangekondigd. Via het nieuwsmedium met een vogeltje laat dit eloquente heerschap het volgende weten:84 reacties

Als je steeds moet roepen hoe “geweldig” je het doet dan ben je een zwakke leider. Als je dit dan ook verpakt in leugens moet doen dan ben je geen leider maar een charlatan.
@Rick-dos: hij zegt wel precies wat die rednecks an patriots willen horen. Enge mannetje is het. Alleen eigen land en de rest mag dus stikken bedoeld hij met die twitter.
@eirmakk:
In Nederland is het precies andersom.
@karaya: je begrijpt half niet hoe goed gesteld wij het hier in NL hebben he?
@vagtroep: Heel erg goed, daarom komt ook iedereen hier heen.
@vagtroep: maar het is wel de waarheid! Er verdwijnen honderden miljoenen naar het buitenland, maar de bejaarden hebben het steeds slechter.
Of we verschepen honderden miljoenen naar allerlei grote linkse hobby’s maar Defensie is al jaren tot op het bot uitgekleed. Vrijheid is niet gratis, wij hebben jaren op Amerikaanse zak geteerd! Wij hebben bij de NAVO grote achterstanden uitstaan, maar als de EU om geld vraagt dan is het gisteren al overgemaakt!
@rufctr01: Er verdwijnen honderden miljoenen naar het buitenland en verdienen miljarden uit het buitenland. Begrijp je niet dat we een handelland zijn? Zolang er meer geld binnenkomt dan eruit gaat is het toch goed en NL is 1 van de weinige landen die hun buffet de laatste 5 jaar goed op orde heeft. Onze schuld neemt ieder jaar af. Soms investeren we in het buitenland om later weer 2x zoveel te verdienen. Natuurlijk zijn er nog een paar kleine gaatjes en profiteurs, maar zo slecht doen we het buffet globaal gezien. Wat Trump nu doet heeft Amerika over 20 jaar last van. Is leuk de komende 5-10 jaar, maar heeft een lange termijn visie van een goudvis.
@rufctr01: In de jaren tachtig hadden we meer dan 900 tanks.

Tegenwoordig 14 volgens mij, in de lease.

Maar wel janken over Putin.
@rufctr01: bejaarden in NL hebben het nog nooit zo goed gehad als nu
@rufctr01: Defensie geeft zelf het geld verkeerd uit aan dingen zoals schappen waar vervolgens niks in komt te liggen. Simpelweg omdat ze bang zijn dat ze anders het jaar erop minder geld krijgen. Maar ik ben het met u eens dat de Nederlandse overheid zich meer op hun eigen bevolking moet richten.
@vagtroep: Zeker veel plezier met je Marrakesh deal lol. Trump heeft het maar ff niet getekend dom he. lol
@RobUSA: in jou USA moet je al gaan tippelen als je alleen al je vaccinatieprikje moet hebben. Zo duur is de zorg daar. Ik wed zelfs dat jij niet eens verzekerd bent. 😂👍 dus succes met je Trump die je binnenkort in je onderbroekje op straat zal zetten met zijn rare manier van politiek bedrijven!!
@vagtroep: Weddenschap verloren.
@karaya: Dus we hebben iemand met integriteit. Is het een goede man. En houdt hij wel rekening met anderen…

Oke…
@rick-dos:

Buiten de onderste stenen handel houdt ie ook lekker de VOC spirit in leven met aankoop van Afrikanen ..
@lincoln: Die kocht je vroeger van islamitische ‘dealers’, dat wordt nog wel eens vergeten.
@rick-dos: Welke politicus voldoet aan dat beeld?

Waar ben je geboren, in de Efteling?
@karaya: Mijn subtiele sarcastische “oke” is aan jou voorbijgegaan zie ik.

Maar tegelijk kun je onze politici niet vergelijken met wat er in Amerika als “president” voor doorgaat.
@karaya: je kunt zeggen wat je wilt maar Holle Bolle Gijs houdt altijd woord. Hij zegt nooit dat iedereen duizend euro krijgt. Hij probeert er geen miljarden kostende afschaffing van de dividendbelasting doorheen te sjoemelen die echt alleen Shell en Unilever willen. Gijs is uiterst betrouwbaar en wij in het sprookjesbos hopen dat hij nog lang onze minister president zal zijn.
@mashell: goh… misschien kostte de dividenden belasting wel een kleine investering, maar op lange termijn zouden we dat veel geld aan verdienen. Nu verdienen weer niets aan deze bedrijven. Lekkere populistische media.
@laptom: kleine investering? 2 miljard brengt de meest zinvolle belasting van allemaal op! Want de dividendbelasting is voor Nederlanders te verrekenen en dus netto alleen van toepassing op geld dat Nederland verlaat, geld dat dus niet in Nederland geïnvesteerd wordt. Het is dus een belasting op precies de juiste plek! Shell en Unilever hebben beide een dubbel hoofdkantoor in Nederland en in het VK. Door de Brexit moeten ze iets, verhuizen naar Nederland zou logisch zijn. Daar moeten de Britse aandeelhouders mee instemmen, dat zouden ze gemakkelijker doen als er geen dividendbelasting zou zijn. Maar de Unilever directie krabbelde bij de eerste weerstand al terug. Dat gaat het heel moeilijk voor Unilever maken om een vijandelijke overname in de toekomst te kunnen stoppen. We gaan dus Unilever niet verliezen door het behoud van de dividendbelasting maar door zwak leiderschap.
@laptom: Lees anders even het rapport van MinFin over de afschaffing van de dividendbelasting. Helemaal geen ‘investering’.
@laptom: ik verwacht dat het niet zoveel zou opleveren omdat shell sinds wo2 maar zo’n 40 miljoen euro aan belasting heeft betaald terwijl zij honderden miljarden per jaar verdienen.
@antoombom2000: ik ben benieuwd waar je die cijfers vandaan haalt.
@karaya: Jij leest zeker ze telegraaf
@burninrubber: Dat is een foute krant natuurlijk.

Jammer voor je dat De Waarheid niet meer bestaat. Gelukkig hebben AD, Volkskrant, Trouw en de NRC die rol met verve overgenomen.
@karaya: Verklaar je nader, wat is er in Nederland precies andersom?
@potver7: Weg met ons.
@karaya: Goh, nou ben ik wel benieuwd wanneer WA of Rutte dat geroepen heeft. Volgens mij zeggen die ook steeds dat Nederland een fantastisch land is om te wonen, en dat je van mensen die er hier bij willen best wel wat mag verwachten. Dat het beleid soms een andere kant op wijst is absoluut waar, maar dat is in de US of A echt niet anders hoor.
@potver7: Dat is wél anders want in de USA krijg je geen gemeubileerde woning en een uitkering.

Bovendien willen immigranten daar graag Amerikaan worden, bij ons blijven ze liever zichzelf. Sterker, ze willen er net zo’n puinhoop van maken als waar ze vandaan komen. In drie jaar 200.000 stuks heb ik me laten vertellen, de beste paarden (van Troje) van stal.

Tel uit je winst.
@karaya: zit je hier nu openlijk te verklaren dat je eigenlijk een broekenpoepert bent?
@rhellema: Goed argument, jij bent niet bang en ik wel.

Je stond waarschijnlijk niet vooraan toen het verstand werd uitgedeeld.
@karaya: nee want dan had ik als nickname karaya gekozen.
@rhellema: R. Hellema, onze onversaagde grote denker.

Haha.
@karaya: in ieder geval geen doemdenker zoals jij, en zeker niet bang voor wat staat te gebeuren zoals jij.
@rhellema: Je bent een topper. Met jou winnen we de oorlog.
@karaya: 235.000 alleen al vorig jaar dus maak daar maar 500.000 van. Wat een goede leiders die Rutte/Macron/Merkel zeg lol
@karaya: Totale nonsense!

In Nederland komt de geboren en getogen inwoner, meestal wit, ook gewoon eerst. Niet officieel, maar wel wat betreft kansen, werk en hoe je gemiddeld behandeld wordt. Uitzondering daargelaten uiteraard.

Ik ben zelf een in Nederland geboren witte man en ik geef les aan nieuwkomers, niet alleen vluchtelingen, maar ook mensen die hier voor de liefde zijn gekomen en gewoon met een ‘Groninger boer’ getrouwd zijn.
Geloof mij, deze mensen hebben bijna geen kans op fatsoenlijk werk. Ook niet met stevige diploma’s, een goede beheersing van het Nederlands en de wil om hard te werken.
Zelfs ervaren verpleegkundigen niet terwijl het plaatselijke ziekenhuis daar een schreeuwend tekort aan heeft.
@dracae: Importbruidjes. Tja.
@karaya: Alweer een beetje kort door de bocht. Ja, er zitten waarschijnlijk enkele ‘importbruidjes’ tussen, ik vraag daar normaal niet naar, maar de ‘populatie’ is veel diverser. Mensen komen naar Nederland vanwege heel veel verschillende redenen. Ikzelf heb een Amerikaanse vrouw, die ik zeker niet uit een catalogus heb gehaald. Daardoor ben ik wel in dit werk gerold want ze zat op deze school toen ze iemand nodig hadden.
@eirmakk: Yep. Helaas wordt kortzichtigheid gevoed en beloond.
@rick-dos: Struisvogels kan je niet voeden want die zitten met hun kop in het zand en hebben alleen oren open om naar NOS/Merkel/Brussel te luisteren, slaap gerust verder.
@eirmakk: het is eng . Niet enge
@hplh: en een punt zet je zonder spatie na het laatste woord van een zin.
@eirmakk: Je kan kiezen: Trumph die nieuwe handelsverdragen probeert te krijgen die positiever voor Amerika zijn (wat hem overigens ook lukt) of de demoncraten die mensen vals aan klagen zonder enig bewijs en hem zelfs als hij door rechters onschuldig wordt verklaard hem nog steeds als schuldig beschouwen en de bevolking er op af stuurt om hem lastig te vallen.
@antoombom2000: BAM eens
@rick-dos: liefst zou jum neer schiete oh nie?
@steventure: Zo denken Trump supporters. Mensen met gezond verstand denken niet zo.
@rick-dos: wie zei dat ook alweer:

“waar blijft die sniper”
@steventure: Ik niet.
@rick-dos: links
@rick-dos: Gezond verstand ?? In NOS/Merkel/Brussel blijven geloven en dan het over gezond verstand hebben lmfoa.
@robusa: LMFAO sorry
@steventure: nee hoor, gewoon een natuurlijke dood gun ik hem wel.
@rhellema: Nee dat moet je niet willen deze man moet echt hard op zn bek gaan, ze moeten inzien dat dit soort ‘sterke’ leiders alleen maar een land naar de afgrond helpen. Als hij nu dood neervalt zullen ze hem alleen maar ophemelen en tot een martelaar maken.
@burninrubber: Gaat dat anders zijn als één of andere mafketel ‘m ’n handje helpt? Geweld heeft volgens mij nog nooit iets opgelost dua ik zou niet weten waarom dat in dit geval wel zo zou zijn. Trump is ook niet mijn favoriete president, maar in wezen heeft hij nog niet veel dingen gedaan die niet ook al een keer door één van zijn voorgangers is gedaan (behalve zijn Twitter-gebruik dan) en het land bestaat nog steeds. Dit zullen ze ook wel weer overleven.
@rick-dos: Zo zie je maar, niets presidentelijks is hem vreemd.
@rick-dos: Hahaha dat heet een vooruitziende blik simpele iets wat Rutte/Marcron/Merkel niet hebben en nooit zullen krijgen (succes met je marakesh pact lol ) als je dat al niet snapt Dos dan verdien je ook niks beters.
Trump heeft die import tarieven niet voor niks verzonnnen dus 1 en 1 is 2 het kan kort duren of lang maar komen zullen ze en niet alleen bmw.
@rick-dos: P.S. en ook super logisch, het hele X programma in de States maken en dan de onderdelen niet, mensen met gezond verstand begrijpen dat vast. Ik neem aan dat je je nieuwe X7 gaat afbestellen want dat geld komt naar onze Trump dat moet je toch niet willen neem ik aan.
Volgens diverse “onderzoeken” is NL het beste land ter wereld ..
@lincoln:ÉÉN van de beste landen niet HET beste land.
@antoombom2000:

Nederland .. fuck Yeah ..
@lincoln: Nee Nederland is toch tweede volgens Lubach!
@lincoln: In wat? Schaatsen? Kaas maken? Of met import golddiggers verwelkomen?
@venividivici: Marrakesh deal ondertekenen zijn ze het best in (het liefst onopgemerkt)
@RobUSA: Inderdaad. En vervolgens hard roepen dat dat de NL bevolking wil… (uhmm, de wil van de bevolking? Mooi niet! Hoor ik ze in de politiek denken)
Witte Huis. Niet witte huis.
Ach, hij is maar de president van de VS en hij wilt wat elke president van de VS wilt: A second term!
Grappig dat Trump ook nog gewag maakt van de groei van de ‘Big Steel’ staalbedrijven. Juist nu er extra importtarieven zijn ingevoerd op buitenlands staal, hebben de lokale staalindustrie ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om hun prijzen te verhogen met 10-15%. Kwestie van winstmaximalisatie in de verschuiving van de marktwerking.

Juist déze prijsstijging heeft bij GM meegewogen in de voorgenomen sluiting van enkele autofabrieken. Het was domweg een kosten-baten analyse die hiertoe leidde. En het trieste is: zo’n beetje elke vooraanstaande econoom in de VS heeft Trump hiervoor gewaarschuwd, dat dit economische boemerang-effect zou gaan plaatsvinden.
@rrrobert: Het ligt natuurlijk niet aan het beroerde management van GM.

Vreemd dat BMW aan een nieuwe Amerikaans fabriek aan het denken is.
@karaya: óók aan de keuze (lees: overweging, niets in tenslotte al officieel besloten) van BMW zal een soortgelijke economische analyse aan vooraf zijn gegaan.
@rrrobert: GM loopt al 15 jaar te kloten, het is niet voor niets dat aandeelhouders blij zijn met deze (lang uitgestelde) beslissing
@lekkaah: zie @rutgerk ’s reactie
hier kijkt men altijd naar momentopnames
Het idee van die tweede fabriek ligt al 7 jaar op tafel. Heeft niets met Trump of importtarieven te maken.
BMW past zich aan aan trump:
We are going to build a new suv and it’s going to be yuuuuuuuge. We are going to win more car sales. So much winning. Other brands are jealous so they make fake news. Audi, Mercedes they are all fake news, so sad.
Ik had eerlijk gezegd hogere verwachtingen van de onderhandelingskwaliteiten van 3 duitse BMW managers. Ze hadden beter moeten weten en een echte ‘ficker’ in moeten huren. Niet zo eentje als Ray Donovan maar meer een Michael Clayton type. Ze hebben niet gebruikt gemaakt van het GM momentum. Heel subtiel laten vallen dat een complete verhuizing van BMW USA naar Canada of (nog erger voor Trump), Mexico een mogelijke optie is voor de aandeelhouders en het woord Leverage tilt naar Duitsland toe. Trump runt de USA zoals een onderneming en hij is heilig overtuigt dat alleen hij de machtigste persoon in dit universum is. Een echte narcist!
@iphonistvongates: heeft ie ook gedeeltelijk gelijk in. Hij kan namelijk wel een nucleaire raket je huis in schieten.
@antoombom2000: De 5 leiders van China, de 7 leiders van Pakistan, de 3 leiders van India, de leider van Rusland, de leider van Frankrijk, de leider van Engeland en de 2 leiders van Israël kunnen als ze het willen ieder een nuke mijn huis inschieten. En de Trump zeepbel is zojuist gebarsten.
Ach ja, Trump… kijk naar de “vrolijke” gezichtsuitdrukking van z’n vrouw (lees: bijzitje) en je weet wat voor prettige empathische man het is…
@venividivici:

Volgens onderzoek is Merkel de gelukkigste vrouw van de wereld ..

Europa .. fuch Yeah ..
@lincoln: EU/CBS cijfers toch dus dat moet wel kloppen hahaha en NL ook iedereen gelukkiger en veiliger dan ooit toch ? Iedereen bergen geld erbij enz enz
@lincoln: Vooral met zo’n vliegtuig…
@venividivici: Met empathie haal je heel Afrika/Midden Oosten binnen, gezellig toch ?
@RobUSA: Nee, ook empathie heeft z’n grenzen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).