Jos Verstappen: “Max is in alles een betere coureur dan ik”

Auteur: , 36 Reacties

De Limburgse raceheld doet enkele fraaie uitspraken.

Zo gelooft Jos the Boss dat zoon Max in praktisch elk opzicht een betere coureur is dan hijzelf. Nu zal de Jos-criticaster het daar roerend mee eens zijn, maar zij die de carrière van Jos wél hebben gevolgd, weten dat de man een meer dan behoorlijk potje kon sturen. De auto’s waarin Verstappen senior z’n rondjes reed werkten lang niet altijd mee en toch liet Verstappen met name in regenraces zien dat hij zich kon meten met de beste coureurs in het veld. There, I said it.

Over Mick Schumacher denkt Jos dat de ‘zoon van’ eerder last dan profijt heeft van z’n achternaam. Bovendien is Der Michael natuurlijk niet in staat om junior op dezelfde wijze te begeleiden als Jos dat doet. Dat komt de ontwikkeling van de jonge Duitser uiteraard niet ten goede. Jos meent echter wel dat Mick een potje kan sturen, maar dat gewoon wat tijd nodig heeft. Wel zegt Verstappen nog dat hij niet gelooft dat de Mick net zo’n talent is als z’n pa. Maar goed: wie is/was dat wel?

Jos en Michael waren tijdens hun F1-carrières trouwens aardig goed bevriend. Zo reisde Jos geregeld met Michael mee in z’n privéjet van circuit naar circuit.

Het hele dubbelinterview met Max en Jos check je HIER in het Duits.36 reacties

Ja Jos dat kan ook al snel ;)
Er is nog geen bewijs, maar noem er maar een paar met een beter cv tot op heden.
@fmgarcia: Dirk Scheringa
Ja, maar ik kan er nu al 20 noemen die beter zijn dan Jos Verstappen.
@johan_muijnen: En ik kan er een paar miljard noemen die slechter zijn ;)
@dikdraak: Begin er dan maar snel aan. Betwijfel of bovenstaand een reeële 20 namen kan noemen. Zit nu Formula E te kijken en daar zitten ook een paar mega coureurs tussen zeg!
@fmgarcia: die afdankertjes van de Formule 1 bedoel je?
@fmgarcia: Het vinden van 20 betere coureurs dan Jos is een beetje dubbel. Als je naar de statistieken gaat kijken, ben je natuurlijk zo klaar. Neem een lijstje van 20 willekeurige coureurs die een race of zelfs kampioenschap gewonnen hebben en je bent klaar. Maar goed, volgens die logica zou zelfs Pastor Maldonado beter dan Jos zijn.

Feit is gewoon dat vergelijkingen maken zinloos is, omdat het haast onmogelijk is. Je kunt coureurs nooit echt helemaal objectief beter of slechter dan een ander noemen, omdat veel ook afhankelijk is van de auto en op het juiste moment bij het juiste team zitten. Om nog maar te zwijgen van het feit dat je een coureur uit de 60’s en 70’s onmogelijk met de coureurs van nu kunt vergelijken door de grote technologische vooruitgang die er binnen de F1 gemaakt is. Natuurlijk heb je jongens van de buitencategorie die ver boven Jos staan. Jongens zoals Schumacher, Prost, Senna, Fangio, Lauda. En dan vergeet ik er vast nog een paar. Maar onder dat groepje zit het gewoon heel dicht bij elkaar en is het voornamelijk afhankelijk van de factoren die ik zojuist noemde.

Ik vind Jos gewoon een hele goede coureur, en ik denk dat wanneer hij een andere keuzes had gemaakt qua teams en management, hij zeker races had kunnen winnen en wellicht zelfs titelkandidaat had kunnen zijn. Maar goed, Jos had de pech in te stappen bij een team waarbij zo’n coureur van de buitencategorie reed, en dan loopt het natuurlijk al snel in de soep.
@Edge: amen.
@Edge: juist en als max de verkeerde keuzes maakt zal hij ook nooit kampioen worden.als je het realistisch bekijkt is jos tot nog toe een betere coureur als max met zijn twee 3e posities
Hij kan het als geen ander weten. Heel eerlijk van Jos om te erkennen dat Max beter is, erkennen dat iemand beter is hoor je niet veel coureurs zeggen.
Ik hoop dat het zich ook in resultaten vertaald en we Max vaker dan 1 keer op het podium mogen zien.
@talladega: Dat is niet zo moeilijk als het je eigen kind is. Heb Jos vroeger nog nooit horen zeggen dat Schumacher veel beter was dan hij, dat was pas eerlijk geweest.
Jos kon serieus sturen. Punt.
Jammere, kansloze, grindbakreacties graag hieronder:
@ikbenmnzus: helaas niet serieus genoeg, dat dan weer wel
@ikbenmnzus: Hij stuurde wel goed maar vaak de verkeerde kant op…
@ikbenmnzus: ik zou jou likegeile gezicht wel eens in de grindbak willen zien
Ik vond Jos best een goed coureur. Zeker wat hij in de regen kon was geniaal goed. Maar ja, materiaal pech heeft hem de das omgedaan.
Ik zou hem maar gelijk geven anders slaat hij je voor je bek!
@sdm: haha, hij wel. Met een hand op de rug. Trl
Volgens mij bedoelt Jos; nog niet in alles.. Starten. Tot nu toe was Jos daar beter in. Hopelijk kan hij dat Max snel bij brengen en komen die podium plaatsen😊
Jos heeft zeker gelijk. Maar Max heeft weer profijt van de kennis die Jos heeft. Jos kent de valkuilen, want hij is er zelf in meerdere gevallen, en je ziet gewoon dat hij Max er voor behoedt in dezelfde valkuilen te vallen.

De meest voor de hand liggende is het feit dat hij Max laat rijpen bij TR. Jos zelf is als toptalent gelijk ingestapt bij Benetton, een topteam toentertijd, met Schumacher als teamgenoot. Dat is een stap voor een rookie die in sommige gevallen goed kan uitpakken maar in de meeste gevallen desastreus is voor een beginneling.
Ook het management in eigen hand houden is een voorbeeld van niet dezelfde fout maken.
Ook de inhaalacties van Max zijn een voorbeeld. Jos was ook een agressieve en spectaculaire coureur alleen ging het bij hem vaak verkeerd waardoor hij z’n “grindbak” imago kreeg. Dat heeft hij uit de rijstijl van Max getimmerd.

Enfin ik kan nog wel ff doorgaan maar feit blijft dat Max een betere coureur is dan Jos alleen mag Max Jos bedanken voor z’n kennis.
Goed zelfbeeld heeft ie.
Op een of andere maniet doet heel max verstappen mij niks.. zal wel de enigste zijn
@kevincck: Ik denk niet de enigste, wel de enige…
2 totaal verschillende coureurs, Jos reed ala’ Senna met zijn hart, Max rijdt ala’ Prost met zijn hoofd.
@toniominestrone: hier ben ik het niet helemaal mee eens. Max is ook een coureur die geen moeite heeft om risico’s te nemen. Misschien is hij wel de combinatie van.
Tja, goed is hij in iedergeval wel.
Max is een top talent en vele malen sympathieker dan zjin vader Jos. Of Jos kan sturen weten we nog steeds niet. Ik denk van niet!
Jos heeft zeker gelijk ,dat zijn zoon succesvoller gaat worden.
Maar, de ‘slechts’ 17 punten die Jos gehaald heeft (o.a. 2 x een 3e plek en dus podium) was in de tijd dat de puntentelling geheel anders was. De winnaar kreeg bijv. slechts 10 punten ipv 25 nu.
Ik heb zeer veel respect voor Jos!
Tijdens zijn F1 loopbaan genoten van zijn acties. Hij maakte er altijd wel iets van.
Wat ik nu het mooiste vind aan hem is dat hij na, zijn F1 tijd, niet hierop ging teren en in tv programma’s dom commentaar leveren over autosport wedstrijden. Gewoon om maar nog wat aandacht te krijgen.
Jos heeft zich volledig gefocust op Max! Hij heeft al zijn kennis en ervaring gedeeld met zijn zoon. Jarenlang niks van gehoord en nu is Max misschien wel zijn meest ultieme prestatie.
Jos the Bos!
Bewijst maar weer dat talent gewoon niet bestaat… Als je maar jong genoeg begint het erin te rammen kan iedereen het. Kijk ook maar eens naar die voetbal zoontjes.
@svenska_aeroplan_ab: Talent kan ook erfelijk zijn. Dat talent niet bestaat is natuurlijk onzin.
@wbudding: Dat is wel onzin.

Saabje heeft gelijk.
Jos is een eikel, ik hoop dat Max zijn eigen weg gaat.
Speculaties tellen niet, die nieuwe generatie zal het uiteindelijk zelf moeten waarmaken, wel geholpen dóór natuurlijk . . .
Jos was destijds net zo’n top talent met een F3 titel (in zn 1e jaar) op zak. Willi Weber, de manager van Schumi was zelfs bereid om een F2 team te kopen om zo Jos te laten rijpen voor F1. Hij had een aanbieding op zak van McLaren om een jaar te testen. Jos ging weg bij Weber en koos voor Rotthengater…..toen ging alles de verkeerde kant op. JJ Lehto brak zn nek en Jos moest ff hals over kop de GP van Brazil rijden. Irvine verkloot de race van Jos terwijl hij op de 6e plek rijdt! Ik herinner me nog een gefrustreerde uitspraak van Ron Dennis die niet begreep waarom Jos voor Benetton koos.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).