Nieuw contract Jeremy Clarkson, nog 3 seizoenen Top Gear?

Auteur: , 22 Reacties

Ja, natuurlijk krijgt Jeremy Clarkson een nieuw contract bij de Beeb, de kip met de gouden eieren slacht je niet. Maar hoe leuk is het dat er waarschijnlijk een nieuwe reeks Top Gear aankomt?

Jeremy in zijn zachte jas van 100% puppy

Waar Jeremy Clarkson is, daar is heibel, met dank aan de slechte chemie tussen olifant in de porseleinkast Clarkson en het overschot aan mensen met veel te lange tenen op deze aardbol. Doorgaans bekijken we het van een afstandje, schudden eens met het hoofd of glimlachen, en gaan dan over tot de orde van de dag.

Hoe serieus de dreiging van de BBC was om te breken met Jezza weten we niet, maar Britse media melden dat the man we all love to hate minimaal tot 2018 aan de Beeb (nee, niet deze) verbonden blijft. Dat betekent dus waarschijnlijk 3 nieuwe seizoenen Top Gear. Of, beter gezegd: 6 nieuwe seizoenen, sinds in Top Gear-land een paar losse afleveringen in een periode van een half jaar al voor een compleet seizoen doorgaat.

Met het contract bij de publieke omproep zou zo’n 12 miljoen GBP (een kleine 15 miljoen euro) gemoeid zijn, aldus The Mirror. Want Balkenende-normen zijn voor Calvinistische Hollanders, in het VK wordt gewoon marktconform betaald.

Moeten we nu in gejuich onsteken? Meh. Ik krijg zelf bij het steeds duidelijker geregisseerde en geforceerde Top Gear een beetje het Rolling Stones-gevoel: een club veel te oude mannen die eigenlijk al lang had moeten stoppen, maar hetzelfde kunstje blijft doen. Je kunt echter maar zo veel maskeren met de bombastische show er omheen, uiteindelijk komt het toch neer op een herhaling van truukjes, en komt naar boven drijven dat het voor iedereen beter was geweest als er al een punt achter gezet was.

Maar ja, dat verrukkelijke geld dat het oplevert hè…22 reacties

Dat alles in scène is gezet valt inderdaaf steeds meer op. Desalniettemin kijk ik er nog steeds met plezier naar al hoeft “the star…” niet meer te komen van mij.
@bollegek: Mee eens. Ook wat betreft de SIARPC, meestal ken ik die mensen toch niet.

On the whole: het is een beetje zoals met vakantie naar Italië. De eerste keer weet je niet wat je overkomt, maar als je er vaker komt dan is de verrassing er wel een beetje vanaf. En toch blijft het er heerlijk.
@bollegek: De SIARC is op zich inderdaad soms vervelend.
Komt vooral door het feit dat je de mensen vaak niet kent..
Soms is het wel vermakelijk, zoals met Jay Leno, Simon Cowell, Michael Mcintyre en Jimmy Carr (kende die 2 laatste ook niet, maar vond ze wel hilarisch)
Het zou toch saai worden zonder een Clarkson die foute dingen zegt!? Ja, normen, waarden etc etc. Een foute grap moet kunnen; foute grappen die van toepassing zijn op mij, kan ik ook om lachen. Ok, niet iedereen vat het zo makkelijk op.

Mag Top Gear verder een beetje vernieuwen: zeker.
Maar goed, op de zondag avond, glaasje wijn erbij en ik geniet er van. De Challenges zijn nog altijd leuk en andere vergelijk dingen. De rest is vaak een beetje voorspelbaar. Maar ik gok dat ze zelf daar ook hard aan nieuwe formats werken voor onderdelen.
Gewoon genieten van mooie beelden en geluiden de rest voor lief nemen
Ben het met je eens wat betreft het geregisseerde gedoe bij Top Gear. Toch vind ik hun autotests altijd een genot om naar te kijken, en alleen al om de nieuwe auto’s die ze testen en de challenges (ook die blijven grappig, al zijn ze niet meer geniaal zoals vroegâh) vind ik dit een heerlijk programma om een avondje mee te vullen.
Geweldige vergelijking Smoke, ik heb Mick Jagger eens een keer zien optreden, toen’íe nog zelf kon lopen !

En Jezza is gewoon een grote dikke vette cash-cow voor de BBC.
Doe het maar eens na. (Of liever, stop met proberen nadoen).

Na drie afleveringen ‘nieuwe stijl’ z’on decennium geleden was het toch al duidelijk voor mensen met gemiddelde intelligentie en daarboven dat alles in scene gezet is. Het wordt namelijk nogal dik ingewreven. Top Gear is gewoon een hele goeie talkshow.

En er zit zo’n kastje bij de tv…
De piano’s komen dus niet zomaar uit de lucht vallen op de Marina’s? Top Gear is 1 grote poppenkast.Who care’s? Het is gewoon leuk om na te kijken.Vind je het niet leuk,zitten er genoeg andere zenders op je TV,toch?
Wanneer begint het zomer seizoen eigenlijk?
Wat een zurigheid in dit stukje. Dat ze niet nieuws doen is juist de succesformule van het programma. Ontwikkelings- en vernieuwingsdrang moet je zoeken bij degenen die nog geen succes hebben, niet bij de gevestigde orde. Het samenspel tussen Clarkson, May en Hammond is nog steeds ongeëvenaard, dus ik kan mij goed voorstellen dat ze niet iets gaan proberen te herstellen dat niet kapot is. Overigens is er niets mis met “oud”. Liever een ouwe lul met inhoud op het podium en voor de camera dan de zoveelste wauwelende tiener met een lekker bekkie. Overigens is Autoblog ook al jaren hetzelfde. Ga vooral zo door.
Het zou inderdaad wel eens tijd worden de show te restylen. Minder circuit, minder studio blabla en meer auto’s zou leuk zijn.
Vond de challenges met de tweedehands auto’s altijd geweldig. Alleen het laatste seizoen dat ze op het testterrein van het leger tekeer gaan vond ik het gigantisch overdreven en nep. Had niks meer met de auto’s te maken. Eerste keer dat ik een beetje Top Gear moe werd.
Kijk er altijd nog met veel plezier naar, maar de invloed van hippies, en mensen die zich al gediscrimineerd voelen als je ze voorlaat bij de bushalte, is duidelijk te zien. En dan wel in het ietwat geforceerde gevoel wat er steeds meer van uitgaat (scripten).
Zoals ik al vaker heb gezegd hier op AB: Het kan me aan m’n reet roesten dat TG 95% gescript is. K kijk geen TV om 99% van de tijd te klagen over de nepheid. Dat is gewoon onzin. TV kijk je voor je plezier en pas als het voor je werk moet kijk je kritisch!

TG nu is wat het succesvol maakt! Ondanks alle heisa, trekt het nog miljoenen kijkers, dus waarom veranderen? Misschien een paar kleine zaken die nog meer kijkers trekken. Maar geen drastische.

Meer seizoenen zeg ik altijd ja tegen. Het is gewoon zeer goeie vermaak!
Ik blijf het een vermakelijk programma vinden.
Ik kijk er altijd met plezier naar!
De challenges blijven goed en sommige autotesten van het voorbije seizoen waren echt goed!
(Porsche 918, Mclaren P1, Disco Volante, G63 Amg 6×6,..) En het levert heel mooie beelden op! Cinematografisch echt top!
Wel jammer dat de “Cool Wall” niet meer voorkomt…
Zorgde voor amusante discussies!
Ik zorg er toch nog elke zondag voor dat ik thuis ben! Ben ongelooflijk fan van TopGear en zal dit ook blijven, ik ben gewoon gek op die typische engelse humor! xD
Mijn vrouw houd wel van de platte britse humor in TopGear. Persoonlijk kan ik mezelf tegenwoordig beter vinden bij Fifth Gear :)
Vernieuwen? Autoblog schrijft zelf dat er nog goed geld mee verdiend wordt. Kortom: ondanks verouderde format blijkt er nog goed verdiend te worden!

Daarbij kijk ik het erg graag en lach er hard om:) Ik geniet van de chemie tussen die drie:) mooiste job die er bestaat!

Alleen the star ben ik geen fan van, maar dat is mijn mening.
Geregisseerd, oud en versleten of niet, ik kijk nog altijd met het grootste plezier alle afleveringen. Kom maar door met dat nieuwe seizoen!
Ik kijk eigenlijk ook nooit meer. Terwijl het mijn favo show Was. Misschien worden sommige er te oud voor.
Ik weet wel zeker dat er een nieuw seizoen aankomt. Ik kwam de heren tegen op Japfest Engeland. Met 3 heerlijke britse classics

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).