Nieuwe Audi Q3 voor beste Nederlandse alpineskiër

Auteur: , 33 Reacties

Een auto die ook in de sneeuw zijn mannetje kan staan.

Nieuwe Audi Q3 voor beste Nederlandse alpineskiër

Al meerdere jaren heeft Audi een samenwerking lopen met de Nederlandse alpineskiër Maarten Meiners. Zo nam hij in 2017 de sleutels in ontvangst van een gele Audi Q2. Het is tijd voor een upgrade, want de sportman heeft de sleutels gekregen van een gloednieuwe Audi Q3.

Nieuwe Audi Q3 voor beste Nederlandse alpineskiër

Meiners gaat de samenwerking met de Duitse autobouwer voortzetten. Beide partijen zullen ook de komende twee jaar samen verder gaan. Onderdeel van dit partnership is een nieuwe auto, in dit geval een grijze Q3 35 TFSI S tronic. Een instappertje met automaat, dat dan weer wel. De Audi heeft een 1.5 viercilinder turbo benzinemotor met 150 pk en 250 Nm koppel. De skiër zal de auto gebruiken om naar trainings- en wedstrijdlocaties in heel Europa te reizen. De grijze Audi van de sportman is te herkennen aan de opvallende stickers op de zijkant van de auto.

Maarten Meiners is inmiddels meer dan 10 jaar op internationaal niveau in de skisport actief, met name op de reuzenslalom en de Super-G. Momenteel is de alpineskiër de eerste Nederlander op de wereldranglijst in de reuzenslalom, waarin hij de 58e plaats bezet. Zijn doel is deelnemen aan de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking.

Nieuwe Audi Q3 voor beste Nederlandse alpineskiër33 reacties

-edit: nutteloze bijdrage-
Ben je mooi vet mee. Heel je leven gewerkt om top skiër te worden. Krijg je een opgedirkte golf op hoge poten met eco-schraper in het vooronder.
@pielemuis:
Hoe gaat dat spreekwoord ook al weer met gegeven paard?
@pielemuis: joh, hij rijdt een (mag ik aannemen) gratis Audi, doet ie goed toch? Wat rijd jij..?
@ukbob: lol, PON en gratis… jij bent af!
@ukbob: niks is gratis, hij moet ervoor op de foto, wellicht een contract dat hij alleen Audi mag rijden, terwijl hij misschien bij een ander merk veel meer had gekregen.
@tuutertuuter: dan gaat ie toch lekker naar een ander merk? We leven gelukkig in een land waarin beide partijen in dit soort gevallen de vrijheid hebben om al dan niet met elkaar samen te werken.
@tuutertuuter: het is moeilijker om een alpine-skier te vinden die NIET door Audi (Quattro) is gesponsord.
@pielemuis: ik rij niet ‘gratis’ een auto van bijna 60 mille.
@billymobiel: 60 mille voor de 1.5, ok…
@pielemuis: Ach, gratis vervoer naar de wintersport, ik zie het probleem niet.
@pielemuis: Nederlandse topskiër hè. Dat is iets anders dan topskiër.
@bernoulli: 58e op de wereldranglijst, dat is gewoon topniveau.
@pielemuis: Want je werkt om voor de dikste auto te gaan? Dat is toch bijzaak? Hij had ook niks kunnen krijgen.
@momo: niet serieus op ingaan, dit is zo’n typische ‘haha ik maak een kutgrap’ en nu moeten we hem grappig vinden of iets dergelijks.
@pielemuis: 1.5 tsi is een prima motor. Naar huidige maatstaven niet eens zo zielig, want 4 cilinders en meer dan 125pk.

Gezien half Nederland een 3 cilinder rijdt met minder dan 90pk.

@ghost: dit dus. Blijkbaar hebben veel mensen nog moeite met het feit dat downsizing nu eenmaal feit is en dat niet iedere 1.5 (of klein blok in t algemeen) niet potent hoeft te zijn.

Tuurlijk een v6 of meer met lekker wat liter slagvolume, grote turbo’s en hoge toeren is vet. Maar ja…
@pielemuis: Nog leuker: als hij na al die jaren eindelijk de olympische spelen haalt, moet hij hem inruilen voor een Toyota…
@pielemuis: Hoeveel auto’s heb jij voor niets gekregen?
Geen quattro?
@sjonniedeluxe: ja dat is de grootste grap. Kan hij bij elke pass kettingen gaan leggen. Geef hem dan ook een nuttig model met Quattro…
@sjonniedeluxe: Ik vroeg het me ook al af… De nuttigste optie als je vaak in de sneeuw moet rijden zit er gewoon niet op.
@sjonniedeluxe: 35 TFSi is er idd niet met quattro..gemiste kans.
Moest bij “beste nederlandse skiër” aan Marcel Hirscher denken. Maar had kunnen weten, dat het niet over hem gaat, is inmiddels gestopt.
Machtig mooi: “op internationaal niveau”. Tja, een (matig serieuze) skicompetitie doen op nationaal niveau is erg lastig. Stel je gaat met de Nederlandse ploeg naar ValTho voor een wedstrijd voor NLers; wordt je nog door de piste-prepareerders eruit geskied.
Overigens heeft de beste man in totaal 19 starts achter zijn naam staan in de ‘world cup’ in zijn ’10 jarige carrière’. Hij lijkt vaker uit te komen in de klasses eronder (Euro, Azie en zelfs Zuid Amerika). Ik doe het hem niet na; maar ik gok dat er op het moment nog wel een betere ‘Ziyech of Ihattaren’ actief is met een NLse pa of ma die evt voor NL uit zou kunnen komen met de juiste overtuiging.
Verder is het natuurlijk erg vet als je de wereld over kan reizen om lekker aan ski-competities mee te doen.
@gregorius: Omdat wij geen absolute topskiërs hebben wordt er in NL in de media graag verwezen naar de nederlandse link, die (formeel) buitenlandse topskiers zoals Luxemburger Marc Girardelli en Oostenrijker Marcel Hirscher hebben. Horen we er toch een beetje bij. Maar ook ik geef grif toe : doe ’t Meiners niet na.
@amghans: mijn zoontje groeit hier in Zwitserland op en heeft een Zwitsers paspoort. Ik denk dat ik m sws een paar wintersporten laat proberen en wieweet mag ie voor NL nog een keer naar de spelen. Zou leuk zijn. Skien, snowboarden, langlauf, langlauf met geweer.
Maar voor die Audi Q3 hoeft hij het iig niet doen :)
@gregorius: Zolang het geen ijsdansen o.i.d. wordt een prima idee !
Bij de belastingdienst is niets gratis. Denk gewoon 22% bijtelling
Als Alpineskiër wil je toch een Alpine?
Ik zou niet weten waarom Audi een derderangs skiër zou sponsoren. Z’n pappa zal wel goede contacten hebben met Pon.
@karaya: Jij laat ook geen mogelijkheid liggen om Pon of Vag te bashen. Word een beetje kinderlijk en niet onderbouwt.
Ach er zijn al tienduizenden VW’s met 1.4 TSI van 125-185 pk afgeleverd in Nederland, van Polo tot Passat Variant. Downsizing is al lang ingeburgerd. Duurzaamheid inmiddels ook een beetje…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).