Nieuwe Kia Sportage lekt uit [video]

Auteur: , 35 Reacties

Gisteren stuurde Kia nog een clowneske eerste schets van de vierde generatie Sportage, maar dankzij onderstaande video kunnen we de tease-onzin en andere opwarmertjes gelukkig meteen overslaan: dit is hem.

De middelgrote Koraanse SUV/Crossover (gepreviewed in deze renders) werd door een Koreaanse dashcam gesnapt toen hij ongecamoufleerd over de weg rolde. Komende maand wordt het model in Frankfurt op de IAA officieel gepresenteerd, dan krijgen we ook de details te horen. Verwacht een keur aan 1.6 en 2.0 GDI’s, en natuurlijk enkele 1.7 dieseltorretjes onder de kap. (Bobaedream, via WCF)35 reacties

My eyes are burning! Dat ding is zo lelijk!
@petrolhead4life: Echt een carnavalswagen!
@123bat: Subaru B9 Tribeca moest ik aan denken
@granlusso: en die zag ik toevallig net 1 rijden… En toen ik deze foto’s zag… Zelfde wat misselijke gevoel kwam in mij op!
Tja…
Ehm…. Apart design aan de voorkant…
Kia had toch nog wel redelijk nette auto’s (iets met smaak), maar de weg die ze nu inslaan met die gekke lichtbakken in de bumper (en de rest van de voorkant voor de Sportage) is toch behoorlijk lelijk.
Dit ding gaat gigantisch veel verkocht worden in NL, nog meer dan nu. En waarom niet, hij ziet er een stuk beter uit dan de vorige!
@mintbirdie: Kwestie van smaak inderdaad, vind ‘m wel wat hebben eigenlijk!
@mintbirdie: not, ding is veel te duur geworden terwijl de afschrijving op Kia’s navenant hoog is gebleven. Kia verkocht de eerste series alleen maar omdat je ze voor de prijs van Corsa kon kopen: veel voor wenug
Doet me sterk denken aan die Subaru met die rare naam, waar ik nu zo even niet op kan komen
@audiboy: tribeca?
@jaspermeul: precies die zocht ik! Ik dank u zeer!
Ziet eruit alsof tie je op wil eten…..Best gaaf ding.
Het succes voortzetter…
Die eikel van een 3DSquir! Ik vroeg me al af hoe hij zulke nauwkeurige 3D modellen kon maken, vlak nadat een auto op de markt gekomen was. Hij heeft dus gewoon nauwe banden met fabrikanten…
Achterkant ziet er zeer netjes uit maar die voorkant ziet er uit als een bever oid
@janmetdelangeachternaam: nee man, volgende Bond auto, met aan weerszijde 4 raketten.
@janmetdelangeachternaam: ik dacht zelf aan een hamster die z’n wangen vol heeft
Zo, die is goed lelijk!
Die voorkant… U WUT MVIII?
Jammer. De eerste KIA in tijden die ik echt niet mooi vind. Zelfs die kleine koekblikjes als de Picanto en Rio zien er gewoon goed uit voor een auto in die klasse, maar dit is echt afgrijselijk. Het nieuwe front en de nieuwe achterkant passen niet bij de rest van de auto.
Doet me denken aan deze meme:

https://imgflip.com/s/meme/Yao-Ming.jpg
Ziet er leuk uit maar zusje Hyundai Tucson is knapper.
Die achterkant kan nog door de beugel, maar die voorkant graag direcr terug sturen naar de plek waar het vandaan komt. #vuilnisbelt
Nou.. Eeh.. Misschien.. Nee. Niets positiefs aan de voorkant
Hij ziet er prima uit. Alleen zijn de motoren van Kia nog niet altijd even sprankelend. Wie weet wat daar in de toekomst aan verbeterd gaat worden.
Achterkant 👌

Voorkant 😱
Het is net een knaagdier.
Zonde, die achterkant is erg goed gelukt. Dat smoelwerk daar een tegen doet me denken aan, aan… ik weet het niet. Het is hondslelijk.
Prima bakkie.
Als je de luxe hebt om 2 merken te hebben: Hyundai en Kia, die vrijwel dezelfde auto op de markt brengen; moet dit toch kunnen. De Hyundai concurrent (de Tuscon aka ix35 toch?) is flink strak getrokken en ging meer richting waar de Sportage eigenlijk al een generatie was.
Dan mag je van de Sportage de wat coolere, versie maken ala porceedgt.
Ik vind m geslaag van de buitenkant. ..
.. al is dat met een hoop moderne Kia wel van toepassing.
Probleem is nog altijd de materialen binnen in en de het rijdgevoel dat ook bij de prijsklasse past.
Vervang al het plastic door mooi leer. Voeg de optie lijst van BMW/Audi/MB toe. En mik er een 250pk+ diesel in. Dan word ik ook klant.
Kia’s vind ik best leuk. Cee’d is gewoon een mooi ontwerp. Picanto is heel volwassen voor zo’n klein gebakje. Sorento lijkt mij heel veel auto voor wat ie kost, en met een degelijk ontworpen koets.

Maar met de Sportage lijkt ze het maar niet te lukken….
Die oude vond ik erg mooi, en hij schijnt nog es goed te zijn ook.

Deze is van achter nog wel oké, maar die voorkant… Blegh.
ik rijdt de 2015 sportage SX Turbo (2.0T 260pk) maar vind die toch een stuk mooier dan de nieuwe. Die led dingen moeten denk iets van porsche weg hebben maar vind het toch echt een lelijk gedrocht geworden. De achterkant heeft iets weg van de rav4 (hier in de us dan)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).