Nissan Juke Nismo RS: ook gefacelift

Auteur: , 5 Reacties

Niet alleen kreeg de rappe Japanner meer vermogen, de FWD-versie heeft bovendien een mechanisch sperdifferentieel. Nissan, you cray.

Nissan djoek Nismo RS

Gisteren presenteerde Nissan zijn Juke-facelift. Het eerste begrip dat in ons opkwam was ‘guitig’. Echter, de sportieveling wordt ook niet overgeslagen. Mocht je niet voornemens zijn een half miljoen op een Juke R stuk te slaan, dan is er altijd nog de Nismo RS. Deze wordt met de facelift iets steviger in zijn sportieve zadel geduwd.

Het vermogen van de geblazen 1.6 steeg van 200 naar 218 pk, en indien je voor de FWD met handbak gaat krijg je ook nog eens 280 in plaats van 250 Nm. Klanten die voor de AWD opteren komen er iets bekaaider van af, zij moeten het stellen met 250 Nm en krijgen bovendien geen sperdiff. Volgens Nissan is dat niet nodig.

In de nieuwe Nismo RS kan je kiezen voor een handgeschakelde zesbak of een Paddle-shift Xtronic met 8-traps ‘manual mode’. De uitlaat groeide een stukje in diameter, en sportief zitten doe je in de optionele Recaro-kuipjes. Of je koopt gewoon meteen een Clio RS van concerngenoot Renault, dat kan ook…

Veel van de wijzigingen werden eind 2013 overigens al doorgevoerd, wellicht was het handig om even een paar maandjes te wachten op de strakgetrokkken Juke.
5 reacties

Nu nog een awd MET handbak.
Toch issie lekker gek. Ik zou m niet kopen, maar t is goed voor het straatbeeld dat dit soort gekkigheid te koop is.
Waarom doen ze dit? Het is een superlelijke auto endan proberen ze hem tevergeefs stoer te maken
Het blijft toch geniaal van Nissan dat ze zo’n model hebben.
Altijd leuk zo’n Juke (Nismo RS) !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).