Nismo Juke RS is een monster!

Auteur: , 26 Reacties

Nissan is nogal druk om Nismo onder de aandacht te brengen deze dagen. De Juke RS is het volgende pareltje in de reeks.

Na de Nürburgring verpulverende Nissan GT-R Nismo en de retro IDx Nismo concept is het nu de beurt aan de Juke om een nieuw Nismo-jasje aan te trekken.

De Juke Nismo kenden we natuurlijk al maar de Juke Nismo RS is nét een beetje pittiger. Achtien paardenkrachten pittiger om precies te zijn want de Juke Nismo RS krijgt in totaal 218 adhd pony’s onder de niet zo fraaie motorkap, vergezeld door 285 Newtondingen. De vermogenswinst werd behaald door een aantal aanpassingen aan de motor, een grotere uitlaat en een anders geprogrammeerde ECU.

Een handgeschakelde zesbak is standaard en voorzien van drie kortere eerste verzetten en een steviger koppeling, terwijl een limited slip differentieel de extra pk’s naar het wegdek moet helpen via de voorwielen. Optioneel is er ook vierwielaandrijving beschikbaar, dat brengt een Xtronic CVT-bak met zich mee waarmee je eventueel met de flippers achter het stuur door de acht verschillende versnellingen kan stuiteren. Minder leuk is het dat het vermogen met de CVT naar 214 pk zakt. Bij meer vermogen hoort betere handling, dus Nismo heeft de Juke Nismo RS steviger afgesteld en het chassis op een aantal punten steviger gemaakt om de wegligging te verbeteren. De Nismo RS is daarnaast verlaagd en het EPS (elektronische stuurbekrachtiging) is verfijnder afgesteld.

Om het af te maken is zowel het exterieur als het interieur onder handen genomen. Een ander frontje, andere wielen, rode accentjes, sideskirts, andere achterbumper en spoiler laten medeweggebruikers zien dat dit niet zomaar een Juke is. In het interieur vinden we Recaro’s, alcantara, Nismo logo’s en rode stiksels.

Deze, of toch liever die knotsgekke Juke R?26 reacties

Een plaatje
@kevin1807: zegt meer dan duizend woorden…
@kevin1807: wel 15!

Ik vind ‘m wel wat hebben. Ondanks zijn uiterlijk, of juist dankzij.
Ja doe maar! liefst samen met die matgrijze GTR Nismo!
Hebben we alleen nog een Vanette nodig om met alle kids op pad te kunnen…
Oh nee we pakken daarvoor een max aangeklede Patrol! dan is onze oprit vol!
@bibendum: Vanette? Zou je die nog kunnen vinden tegenwoordig?
Of toch maar een evalia?
Hopen dat ie beter rijdt dan de Juke Nismo, die het vermogen amper kwijt kan
@utr1984: Heb jij al met de Nismo gereden dan? Ik rij er regelmatig mee en vind dat het koppelstuur deftig verminderd is tegenover de ‘standaard’ 190 pk dig-t. Strakke ophanging, nijdiger geluid uit de pijp en mooie bodykit maakt van dit mijn favoriete Nissan van het moment. Ben benieuwd wanneer de RS hier arriveert zodat we hem eens aan de tand kunnen voelen maar voor zijn prijs (hier in Belgie voor ong 23.000€ op de baan) is het een super bakje!
@qashqow: ja, hij rijdt wel lekker maar ding zoekt echt teveel naar grip. Laat staan als het nat is of je het tsc uitzet. Voor dat geld zou ik sowieso wat anders kopen, je moet ook wel echt een liefhebber van de Juke zijn wil je de Nismo kopen. Heb er enkele dagen mee gereden.
@qashqow: geluid viel me overigens zwaar tegen. Je hoort de vierpitter ook nog eens teveel ‘zoemen’
Ik wacht nog even op de Juke GT-R Nismo RS :)
Nog steeds veeel te lelijk!
@solmatje: Dat heet design of anders durven zijn…
@rob68: Ja ik weet het.. veel mensen hebben de behoefte om op te vallen en ‘anders te zijn dan andere’ erg sneu! Je ziet het ook overal terug, tv, social media etc.. aandacht tekort! Dit is van alle kanten gewoon een lelijk hok en hij wordt niet gekocht omdat hij ‘oh zo mooi is..’
Awesome maar heel erg lelijk :P
Altijd al wel stiekem fan geweest van het gedurfde uiterlijk van de Juke. Dit is natuurlijk helemaal top! Heerlijk als autobedrijven eens wat anders durven te doen. Natuurlijk vind dan het gros de auto lelijk (want het is anders dan dat we gewend zijn.. en anders is eng) maar ik kan het wel waarderen.
Nissan NISMO for PukeRS.
Zal best lekker rijden maar dat uiterlijk he……. De titel zegt t al.
Voor mij is het pas een ‘RS’ als er een GT-R blok inzit. Dit is gewoon een ‘leuk’ schaap(je) in Tyrannosaurus-kleding.
@MLTB: Nee dan is het de Nissan Juke GT-R. Die dus ook bestaat.
Is dit soort dingen ook echt te bestellen bij de Nissan dealer? Of is het nog steeds gewoon om wat show te verkopen op beursvloer/N’Ring/Blogosphere… ?
Dat rode geschilderde remklauwtje haha… Dat heeft mijn buurjongen van 18 ook! Doe dan niets.
Leuke dingen maakt Nissan toch soms! De Z-modellen, GT-R, maar ook de Juke en al helemaal in zo’n uitvoering. Ik zeg: goed bezig Nissan!
Tof dingetje !
Erg tof, meer pk’s in een Juke! Goed lang niet zoveel als in een Juke-R, maar dit is dan ook weer wel bereikbaar voor de gewone man.
Standaard is dit ding in bepaalde opzichten toch al een monster…?
Een zware teleurstelling. Nog steeds geen zesbak voor de 4wd versie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).