Nissan X-trail komt de Qashqai+2 vervangen

Auteur: , 13 Reacties

Nieuws vanaf het Nissan-familieautofront. Op de IAA heeft Nissan haar nieuwste X-Trail wereldkundig gemaakt. Een auto met rechte lijnen en glooiende carrosserievormen.

De nieuwe X-Trail leunt enigszins de crossover kant en beschikt over een four-wheel drive system genaamd ALL MODE 4x4i. Om hem zo stabiel mogelijk door de ruige wereld der geasfalteerde wegen te sturen zit er Active Ride Control bij, waarmee de actieve schokdemping elektronisch wordt geregeld.

Hij staat op 19-inch velgen en hem tot stilstand te krijgen wordt er gebruik gemaakt van Active Engine Brake, remmen op de motor terwijl het een automaat betreft, zo rolt Nissan. Met Active Trace Control wordt de remkracht vervolgens afgestemd op zaken als de stuurhoek, de gereden snelheid en de stand van het gaspedaal.

Over de motoren houdt Nissan de kaken momenteel nog stijf op elkaar. De info blijft wat summier. Wel melden ze dat het een globale auto wordt, die op negen verschillende plekken op de wereld gebouwd zal worden. Hij komt in het eerste kwartaal van 2014 op de markt.13 reacties

Een veel mooiere auto dan die Qashqai+2 als je het mij vraagt.
Voorkant ziet er goed uit, maar achterknt krijgt wel amerikaanse trekken
Wauw, die is knap geworden! Wel iets heel anders dan de vorige X-Trail, die meer naar de echte 4×4 kant leunde.

Maar voor mij is deze nieuwe X-Trail de mooiste van zijn segment. Ik ben eens benieuwd naar de nieuwe Qashqai.
JA! Eindelijk een leuke/mooie X-trail :-)
Wel een verbetering. Sowieso ook mooier dan de Qashqai.
Net een Murano
Ziet er goed uit, ook het interieur. Voorkant heeft inderdaad wat trekjes van een Murano maar dat vind ik een plus. Koop hem ook gewoon lekker in het rood, smoelt veel beter dan dat saaie grijs!
Vond de X altijd zo lekker eigenwijs….
@rob68: Ik ook, dat was nog tenminste een echte 4×4. Maar de verkoopcijfers waren dramatisch, dus Nissan moest wel de SUV toer opgaan.

En eerlijk is eerlijk, dit is ook erg knap :)
Niet slecht. Al vind ik de huidige tonka-stijl ook wel wat hebben
Mooie auto! Vooral aan de achterkant zal de nieuwe Qashqai afwijken van het design van de X-Trail. Zie deze nieuwe spionagevideo (is het een Qashqai NISMO?): http://www.youtube.com/watch?v=aONQXNAA5Vg
Ziet er niet verkeerd uit. Maar ik denk dat het een gevalletje Outlander (3e vs 2e gen) is: oogt softer dan het eerdere model. Jammer.
Weet er iemand van jullie toevallig de prijs van deze nieuwe X-Trail?
Ik ben zelf een groot fan van NISSAN!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).