Nissan’s Star Wars promo-auto is een nachtmerrie

Auteur: , 17 Reacties

Echt waar.

Sommige dingen horen gewoonweg niet te gebeuren. Nissan’s meest recente poging—jazeker,het is niet de eerste keer—een door de reeks Star Wars films geïnsipireerde bolide te maken, is er daar ongetwijfeld één van. Voor de nieuwe film, ‘Solo: A Star Wars Story‘, probeerde de Amerikaanse tak van Nissan de Millennium Falcon op onnatuurlijk wijze na te maken.

De kern zit hem hier in het woordje ‘probeerde’. De wagen, een Nissan Rogue (X-Trail), werd volledig onder handen genomen om ervoor te zorgen dat het resultaat overeen zou komen met het iconische ruimteschip van de heldhaftige bandiet. Hoewel de uiterlijke delen van de wagen technisch gezien lijken op het schip uit de films, is het natuurlijk onmogelijk om de bonkige, vormloze X-Trail een gecompliceerde constructie als de Millennium Falcon na te laten bootsen.

Nissan's Star Wars promo-auto is een nachtmerrie

Nissan verdient overigens wel punten voor het toevoegen van het laserkanon, de radarschotel en de indrukwekkende constructie op de achterzijde. Vehicle Effects, die het project hebben uitgevoerd, creërde een ‘subspace-hyperdrive unit’ die daadwerkelijk licht geeft en flink geluid produceert. De makers plaatste drie grote Bose speakers, evenals een 18″ subwoofer in de wagen. Het systeem levert liefst 1.500 watt aan geluid. De binnenkant is gevuld met allerlei prullaria, maar overtuigen doet het allerminst.

Aan de andere kant, de omgebouwde Nissan Rogue is vooral bedoeld voor kinderen, en die zullen er zonder meer van kunnen genieten.17 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ga maar eens op de gemiddelde autoshow kijken… er rijden wel meer nachtmerries rond.
@sameshitdifferentday: ik snap dat nooit. Even 10k verbranden om je uiterlijk van je Mazda 323f op gruwelijke wijzen aan te passen.
Ik kan het pas waarderen als je die 10k gebruikt om de motor zo’n 400pk extra te geven in je Mazda 323f. Is toch beter dan de veel show no go tuning?
@kennone: “ik kan het pas waarderen” kijk, dat is het hem nou net. Zoveel mensen, zoveel wensen. Ieder z’n hobby toch ? Ondanks dat het niet je ding is, niet je smaak of je er het nut niet van in ziet, is die persoon er gelukkig mee. Dat telt. Zelf ben ik er ook niet kapot van, maar kan het waarderen als iemand iets netjes gebouwd heeft.

Helaas zie je in iedere tak van ” liefhebberij ” een hele hoop afgunst en haat naar anderen toe. De automotive is helaas geen uitzondering. Gisteren las ik op youtube de comments bijvoorbeeld onder de video’s van Wouters M135i. Een serieus leuke auto. Maar de zure reacties eronder zijn echt niet mis.

Misschien dat ik op mijn 25e al “oud” begin te worden. Maar ik snap niet waarom we niet gewoon kunnen waarderen wat een ander doet. De lijn tussen afkraken en opbouwende kritiek is flinterdun, maar domweg een compliment geven ook al is het niet je ding, dat is niet in te denken.
@pielemuis: Niet alleen de reacties zijn vaak zuur. In dit geval begint het al bij de “autojourno” die duidelijk niet al te positief is over het te brengen nieuws……
@ablogjunk: ja maar hullie
Wat een high-tech knoppen en schakelaars (foto 11). 🤣😂
@rollingstoned: zouden die 4 hendels op het dashboard voor de (hand)bediening van de ruitenwissers zijn? ;)
Als mensen uiterlijk tunen of motorisch is dat geheel aan hunzelf, niet alleen buitenstaanders maken zich schuldig aan het afbranden van iemand zn smaak en/of mening, hier ook het platform. Laat elkaar toch eens in de waarde, als je het echt niet mooi vind tot daaraan toe. Maar probeer ook een objectief te kijken in dit geval het star wars thema.
Echt praktisch lijkt het mij niet, maar ik vind wel dat het moet kunnen! Het is ten eerste reclame, enkel om die reden gebouwd, en dit blijft wel hangen. Het mist zijn doel dus helemaal niet. En dat geld, ik denk dat dit nuttiger is dan al die miljoenen die naar bijvoorbeeld TV-reclamen vloeien.
En mooi of niet, ’t is toch wat anders dan weeral een grijze Volkswagen of zwarte Audi of … .
Eerlijk gezegd vind ik ’t er nog niet eens zo heel slecht uit zien. Praktisch is ’t niet maar goed, 1 voor ’t showelement
Hartstikke leuk! Mijn vrouw draait de donuts weer in haar kapsel en ik ga naar Hyperspace!
Geinig toch? Er rijden al zoveel van die dingen rondt dat dit prima kan!
Beter als het origineel
Ik vind hem op de voorrruit na wel aardig.
Als Nissan had ik iig de 5e gen NIssan Patrol gebruikt:
https://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_Patrol#/media/File:Nissan_Safari_Spirit_001.JPG
En waarom is dit niet gelukt autoblog?

Het is meer een Mad Max (nee niet die coureur) creatie dan een hommage aan de Falcon vind ik.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).