De nieuwe Nissan X-Trail is een theaterzaal op wielen

Auteur: , 7 Reacties

Al jarenlang trouw lid van de club van slechtst verkopende auto's in Nederland, maar de Nissan X-Trail glom er niet bepaald minder om op de Zwitserse beursvloer.

Qashqai-killer op de beursvloer

We schreven al eerder over zijn voluptueuze carrosserie en rechte lijnen, maar nu weten we ook wat deze nieuwe (slechtverkopende?) telg binnen de Crossover-familie aan gaat drijven: een compacte dCi 130 viercilinder turbodiesel met 130 pk en 320 Nm trekkracht, met naar keuze twee- of vierwielaandrijving. Een X-Trail met 1.6 liter DIG-T turbobenzinemotor (163 pk) is vanaf 2015 leverbaar.

Voor nu betekent het evenveel trekkracht als het voorgaande model, waar een tweeliter dieselmotor onder de kap lag. Plus een lager verbruik en lagere emissie (129 g/km voor een X-Trail met handbak, een automaat doet 135 g/km). De Japanners met ALL MODE 4x4i doen zo’n 139 g/km. Komt onder andere door gewichtsbesparing en een betere stroomlijn van de auto.

Nissans nieuwste heeft zeven zitplaatsen in zogenaamde theateropstelling. Wat niet meer betekent dan dat de achterste stoelen licht hoger geplaatst zijn, waardoor iedereen mee kan kijken op de vingers van de chauf. En het lederen interieur met pianozwart en chroomaccenten natuurlijk. Door de voorruit naar buiten kijken hoeft niet, dankzij een groot glazen panoramadak, waar de voorste helft bovendien van open kan.

Veiligheid staat bij Nissan hoog in het vaandel, getuige het Nissan Safety Shield. Een benaming voor een reeks veiligheidsvoorzieningen met namen als Forward Emergency Braking, Driver Attention Alert, Blind Spot Warning, High Beam Assist en Moving Object Detection. En hij herkent verkeersborden en helpt je binnen de lijntjes te kleuren.

Niet bepaald een echte offroader?
7 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Het design hoeft de verkopen in elk geval niet meer in de weg te staan.
@eklasse: precies, ziet er stukken, maar dan ook echt stukken beter uit!
Leuke Kia
Ik vind hem mooi ! net zoals de nieuwe … uuh KasKai !
Gelijk een er versie van maken.. met de twinturbo v6 uit de gtr :), maar goed zelfs zonder die motor is het een mooie auto!!
130pk is wel erg weinig voor een auto als dit.. uiterlijk is niet bijzonder, het zelfde geld voor het interieur. Het is een suv dus het rijden zal ook zo kleurloos zijn als maar kan. Dit is zo’n auto die je koopt omdat je geen anderen hebt geprobeerd…
De achterkant is nagedaan van lexus

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).