Nog even over de betaalbaarste sportauto ter wereld..

Auteur: , 11 Reacties

Er zijn wat probleempjes.

Tata

Het was een droom van Tata. De voordeligste sportauto ter wereld op de markt brengen. Bij Mazda kunnen ze nu opgelucht adem halen, want de MX-5 hoeft geen concurrentie uit India te verwachten. De plannen om de Racemo op de markt te gaan brengen zijn stopgezet.

Het ding werd dit jaar gepresenteerd in Genève. Geïnteresseerden moeten geduld hebben, want hoge piefen bij Tata hebben besloten dat het feest voorlopig niet doorgaat. De auto zou niet interessant genoeg zijn en een te kleine markt gaan bedienen. Topmannen van het merk zeggen dat het beter is om te investeren in de commerciële autoverkoop.

De cijfers zien er momenteel niet rooskleurig uit bij Tata. Het is nu dus niet de juiste tijd om met een funmobiel te komen. Aanvankelijk was het de bedoeling om de Racemo te lanceren onder een nieuw submerk. Het project is nu bevroren en het is niet duidelijk wanneer Tata deze handschoen weer gaat oppakken.

Tata Motors zal bovendien niet aanwezig zijn op de Autosalon van Genève in 2018. Het is voor het eerst sinds 1998 dat Tata zal ontbreken. Volgend jaar zou de 20ste keer op rij zijn geweest. (via Autocar India)11 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Ach met een productie-limiet van 250 is dat ‘betaalbaar’ al helemaal niet relevant. Begrijpelijke stap van Tata, PR projects zijn duur :)
@dawwg: toch heft de mx-5 mazda geen windeieren gelegd
@cloverleaf: De MX-5 had dan ook geen oplage-limiet van 250 stuks, wel goed lezen he :)
Heh jammer ..

(doe ik het zo, sarcasme..? met de puntjes..?)
@PeugeotGTI: De twee puntjes is een geregistreerd handelsmerk… die kun je niet zomaar zonder toestemming van de eigenaar gebruiken ;)
@PeugeotGTI: binnen een jaar is het Lincolniaans de voertaal op AutoBlog ..
@jochempie: Waar hangt hij uit? Perma bannetje te pakken of vakantie?
Dat Tata dan maar snel betere cijfers gaat schrijven. Het zou natuurlijk ontzettend zonde zijn als het niet zo lekker lopen van Tata uiteindelijk doorwerkt naar JLR.
Ik vond hem niet geweldig, maar wel de beste TATA ooit!
echt een waggie voor tata’s hahahah
Het is jammer dat Tata vergeet dat 1 zo’n auto het hele gamma omhoog kan halen. Een snelle betaalbare auto erbij zou toch leuk zijn maar helaas gaat het zoals de Mastretta/Proton Lekir etc etc…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).