Nooit meer boze buren vanwege teveel uitlaatgeluid

Auteur: , 50 Reacties

Ford herstelt de banden met je buren.

Nooit meer boze buren met de V8 Mustang GT

Het is natuurlijk hartstikke vet om een dikke V6, V8, V10 of V12 te rijden. Sommige auto’s met een dergelijke krachtbron maken echter de nodige decibellen bij een koude start. Geen probleem als de auto in een garage staat, of je woont bijvoorbeeld vrijstaand. Minder fijn als je te maken hebt met buren.

De Mustang GT met de 5.0 (rijtest) is zo’n auto die best wat kabaal maakt bij een koude start. De eerste minuut schraapt de V8 zijn keel op een hoger toerental. Heerlijk voor de eigenaar, minder voor de omwonende Jesse Klavers die met afschuw naar buiten kijken.

Ford voelt je pijn en introduceert een nieuwe feature. Het heet toepasselijk Quiet Start of, zoals Ford zelf zegt, Good Neighbor Mode. De modus zal standaard worden geleverd op de 2018 Mustang GT. Eigenaren kunnen een tijd instellen waarop Quiet Start actief moet zijn. Mocht je in deze periode de motor starten, dan zal het uitlaatgeluid flink worden gedempt. Zo kun je ongemerkt na een bankoverval wegscheuren ’s ochtendsvroeg de auto starten.

De kleppen in het uitlaatsysteem zijn verantwoordelijk voor de geluidsvermindering. Naast Quiet Start kent de uitlaat ook Normal, Sport en Track Mode. Elke stand komt met een andere volume.

Stationair met Quiet Start is de GT goed voor slechts 72 decibel. Volgens Ford vergelijkbaar met het geluid van een vaatwasmachine. Hoeveel kabaal de auto maakt in de andere standen is niet bekend. Een promovideo van Ford check je op Autojunk.50 reacties

Leuk, maar wie gaat dat nu gebruiken?
@B00G1E: Leuk? Dan ben je nog een van de weinige met een atmosferische V8 en ga je deze optie gebruiken.. Dacht het niet!
@B00G1E: Ik zou zoiets best willen gebruiken. Voor mij is het pure muziek, maar ik kan best begrijpen dat anderen het maar herrie vinden.
@B00G1E: mensen met buren?
@B00G1E: jullie nederlanders, die zo opeen gepakt wonen als bijen in een nest :)
@nasty: lap zech
Fantastische uitvinding, ik wou dat m’n motoren dit ook hadden. Dan moet ik ’s morgens vroeg m’n vriendin niet wakker maken met m’n open uitlaat. Als er nu nog een modus op zat om stilletjes thuis te komen was het nog beter.
@jerudo: dat is er ook voor motoren. Jeckell and Hyde uitlaatsystemen
@jeroen92: Jekill and Hyde*
Volgens Ford klinkt de Mustang als een vaatwasmachine…

Is er nou echt helemaal niets meer heilig?
@moveyourmind: zelfde geluidsniveau is niet helemaal hetzelfde als zelfde geluid, maar goed… Mustang was wat mij betreft al ontheiligd toen de Mustang ecoboost geïntroduceerd werd.
@internetgekkie: ecoboost, dat zou een perfecte naam zijn voor een vaatwasser!
@kareljansen: Samsung ecobubble?
@internetgekkie: van een internetgekkie zou je toch verwachten sarcasme/een geintje te herkennen in comments…
@ozan: sarcasme/een geintje, of eerder (on)verholen onkunde? Zoals zo veel mensen op het internet, gedraag ik me veel te makkelijk als een expert op elk vakgebied wanneer ik één of twee wikipedia-artikelen over desbetreffend onderwerp heb gelezen… Ik zou wel willen dat ik dat altijd kon combineren met sarcasme of een geintje.
Hadden ze op de mijn RS ook wel mogen installeren – ding hoort de hele buurt ’s ochtends vroeg als ik hem start in de carport
@focusrs1: Dan moet je je RS oordoppen geven zodat hij de hele buurt niet meer hoort.
@berlinetta: good one!
@focusrs1: daar wil ik graag een filmpje van zien op AB! Wel koude start 😎
Ik ben blij dat mijn vaatwasser geen 72dB maakt hoor….

Maar voor een V8 inderdaad subtiel te noemen. En een goede feature, want hoewel velen een hard geluid leuk vinden, snap ik dat nooit zo goed. Creeert alleen maar overlast.
Maar goed , ik deed vroeger ook nooit kaarten tussen mn spaken! ;-)
@reactief: mijn vaatwasser (of beter gezegd, vaatwasster) maakt soms nog wel meer kabaal dan dan..
@reactief: autos als aygo, c1 etc doen met standaard uitlaat ook 72-75db uit mn hoofd. Voor een v8 is dit imho zeer knap, zeker als je kijkt wat een geluid eruit kan komen.
Ik zag deze optie bij mobsteel het was een app met 4 opties voor uitlaat geluid
Laaaaaame. Denk niet dat ik dat heel vaak zou gebruiken…
Als je deze auto in Nederland kan betalen woon je toch wel vrijstaand zeker?
@karhengst: als ik om me heen kijk in de meeste grote steden staan de grotere middenklassers toch echt bij 2onder 1 kap of de goedkopere wijken. Weet niet of daar ook echt cijfers van zijn maar valt me wel vaker op.
Of gewoon niks van de buren wat aantrekken en laat die roffel bij het starten maar komen.
Koud hard wegrijden, zodra je ze de ruimte geeft om te klagen pakken ze je hele hand
Lijkt me prima optie voor de buren.
Ik zou wel weten wanneer ik hem zou gebruiken….nooit!
Had ik het maar op mijn motor! Vind het een mooie en sociale optie. Hard geluid is leuk, maar ik snap dat de buren het minder leuk vinden.
@2wheeler: motoren hoort het gewoon niet op. En in amerika is dit een vervoermiddel voor elke dag, hier in nederland kan ik me niet voorstellen dat je elke ochtend hiermee in de file gaat staan.
Lol, ik vind dat mijn Ecoboost Mustang ook best wel wat geluid maakt koud als ik die start om 6h30 hier in het stadscentrum, couldn’t care less, Der is maar 1 buur die er last van heeft, die ziet groen van jaloezie, al de andere geburen hebben er geen last van hahah, ik geef nog wat gas bij als ik vertrek dat die klojo zeker wakker is :D
@Davion: en wat als hij helemaal niet jaloers is, maar gewoon wil kunnen slapen?
@r3fl3x: dat begrijpen mensen met een kleine piemel en aandacht te kort niet.
Die zien zichzelf bij alles als middelpunt!
In mijn ogen ben je gewoon een asociale zak als je je zo gedraagt.
@reactief: Wat een bekrompen wereld.

Ik vind het redelijk asociaal om om 6:30 veel lawaai te gaan maken met een auto, en dan ligt het zeker om mij?
1 van m’n auto’s maakt ook wel wat lawaai bij het starten (hoger toerental) en dat wil ik m’n buren niet dagelijks aan doen, als dat naast hun huis zou zijn.
Als ik mijn Jeep aanslinger met Magnaflow cat & demper moet ik toch altijd even aan mijn buurman denken. De stenen van de oprit klapperen😂
Die banden met de buren/boomknuffelaars waren al hersteld met de komst van de godverboden ecoboost.
Ik heb precies hetzelfde probleem. Elke dag om 0745 vertrek ik naar werk in mijn 1994 1.3 Polo met Fartcanon. Gelukkig heeft de buurman dan nog niet zijn hoortoestel in dus dat scheelt.
Volgens mij reageren er weer allemaal van die mensen die nooit een echt luide auto als daily hebben gereden. Ik heb zelf één van mijn vorige auto’s laten aanpassen en die was daardoor echt luid. Ik was er super blij mee, want het geluid was geweldig. Maar achteraf had ik toch spijt dat ik niet wat meer had geïnvesteerd in een uitlaat met een klep erin; er zijn gewoon momenten waarop dat mooie luide geluid storend wordt. Zoals bijvoorbeeld bij een lange snelwegrit. Dan zou ik zeker de quiet modus aanzetten. Als het je daily is, dan is zeker niet elk ritje voor de lol en is een beetje meer rust soms wel lekker. Niks ten nadele van het prachtige geluid op het moment dat je hoofd er wel naar staat :-)
Vaak staat het rode krent geparkeerd in de loods op de zaak en af en toe voor huis op de oprit. Het ding wil ik wel eens na het werk meenemen om hem de volgende dag weer vroeg mee terug te nemen en in de loods te zetten.

Soms heb ik medelijden met mijn buren en hun kinderen. Want het kreng maakt een flink kabaal bij een koude start in de ochtend. Dit idee van Ford lijkt me een topidee!
@viezefreddyw: hoeveel auto’s heb jij joh? Een Ferrari, ds4, bmw 5 serie en nu ook al een rood kreng!
@lekbak: Geen DS4 maar een DS5 haha. En mijn vriendin heeft rood haar…
@viezefreddyw: tja, ik wil wel geloven dat die luidruchtig is bij een koude start. Ik ben zelf meer van het rustig opwarmen, dat gaat een stuk soepeler.
@lekbak: Ik kwam eens een nickname tegen, volgens mij was dat hier. Bite the pillow im coming in dry. Vind ik wel geinig.
Dus de klep die in de uitlaat zit om meer geluid te kunnen maken kan dus ook gewoon dicht. Wereldschokkende vinding!
Ik heb een tijdje een USA V8 als daily gereden met de laatste 1,5 meter een rechte pijp. Die bulderde ook lekker. Naast mij woont een wat ouder super net stel. Altijd vriendelijk gedag maar nooit een woord over de auto. Tot ik hun zoon een keer sprak, die vertelde dat pa s ochtends als ik mijn auto starte altijd achter het raam stond te luisteren omdat hij het wel mooi vond. Dat kon hij alleen niet toegeven aan zijn vrouw…

Hehe ik ben toch wel blij met mijn buurtje, hier vinden ze het alleen maar mooi als ik mijn 330i drifter met openpijp lekker 1400 toeren stationair laat lopen als ie koud is.

Nou doe ik dat dan wel alleen in de middag 😌
Ik heb zelf een uitlaatsysteem met klep vanaf de kat en voor de middendemper, eerst deed ik hem s ochtends dicht, maar met een koude start in de ochtend kan je dag niet meer verpest worden. Sindsdien gaat hij alleen nog op de snelweg dicht

Een van de leuke dingen van een harde uitlaat is juist de buurt irriteren… zet altijd expres de deur open van de garage bij koude start… kan de buurt mooi mee genieten 😎

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).