Occasion kies maar: AM One-77 of carbon Ferrari Enzo

Auteur: , 56 Reacties

Twee keer V12-power, twee keer super exclusief, maar toch totaal verschillend. Behalve qua prijs.

Occasion kies maar: AM One-77 of carbon Ferrari Enzo

Aston Martin One-77

Om met de Aston te beginnen: 77 stuks gebouwd, 7.3-liter V12, rijdende chick magnet en onder de kap minstens net zo mooi als daarbuiten. Nadelen zijn er echter ook. Het simpele stuurwiel past niet bij een auto in deze klasse, spotters laten je niet met rust (bewijs) en de elektronica is nogal, hoe zeggen we het netjes, Brits. Dit exemplaar heeft iets meer dan 1.000 km op de teller en mag mee naar huis voor een heftige 1.695.000 GBP, zeg een euro of 2,4 miljoen.

Ferrari Enzo carbon

Aan de andere kant een straatvechter van de buitencategorie: de Ferrari Enzo. 660 pk uit een fikse V12, kloeke prestatiecijfers, een uiterlijk gedicteerd door de windtunnel en een waardevastheid die elke investeerder over de streep zou moeten trekken. Daarbij heeft dit exemplaar een koets waarbij het carbon duidelijk zichtbaar is en een maagdelijke 5.000 km op de teller. Genieten. Prijskaartje? Ruim 2,7 miljoen euro.

Het prijsverschil tussen deze twee rappe boys is dus te overzien (voor wie in deze klasse shopt), maar de breinbreker die dat oplevert is dan weer onbetaalbaar. Vertel op, welke kies je?

Dank aan @hainz voor de tip!56 reacties

Enzo 👌
@bubbel: De AM. Want een brit.
One-77 voor mij niet moeilijk.
@dutchdriftking: Probeer hem eens te betalen, kijken hoe moeilijk het wordt ;)
@bofkont: vind er maar eens een.
@dutchdriftking: Aston Martin ONE 77 for € 2.451.600 at mobile.de: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=213490746
De edele Brit aub
Sinistere..
Ik vind het toch een lastige keuze, eerst maar even een proefritje doen
De Enzo. Voor dat geld zie ik er liever uit als Darth Vader dan James Bond. Zwart staat de Enzo sowieso geweldig.
Enzo, One-77 vind ik één van de minder mooie Aston Martins. Een Enzo is nog lelijker, maar wel pure porno.
Beide merken hebben overigens veel mooiere auto’s te bieden, tegen veel lagere prijzen…
@opgooier: zeker waar. Voor die 2,7 miljoen zou ik wel wat anders shoppen. Voor dat geld zou ik mn 3 auto droomgarage wel kunnen volzetten: GT40, 670SV & 599 GTO
@wimbraber: Dat was de vraag toch niet…
Normaal gesproken kies ik de Ferrari bij zulke keuzemomenten. De Enzo wordt eigenlijk niet mooi oud, ik vind hem steeds lelijker worden. De one-77 vind ik een stuk mooier. Ondanks de oude techniek dus tovh de AM
@560pkferrari: Precies dat
@560pkferrari: wat mij betreft het tegenovergestelde; de Enzo vond ik bijzonder lelijk, maar met de jaren juist steeds mooier!

OT: Enzo> One-77, al zeg ik daar ook geen nee tegen.
Bij de One-77 krijg ik altijd het beeld van een natural beauty, die door Robert Schoemacher onder handen is genomen.
Die enzo uiteraard maar jammer van dat halfords randje bij de velgen…..
Ik doe beide en trek m’n doorlopend krediet wel leeg.
Een gewone Enzo en een mooie Vanquish ernaast voor mij graag.
Carbon enzo
One-77!
Een handtasje of een straat racer…..
De one-77😍 wat een prachtauto is dat
Een zwarte enzo met rood getinte ramen….man man man👎 dan de one-77 maar 😀
One-77 voor mij graag
Ik ga voor de one-77
De prachtige Ducati Senna op de achtergrond:)
De brit voor mij
Ik vind de Enzo wel een fenomenale auto. Het design is apart, maar ik hou er wel van. Ik vind het zelfs wel een tijdloos design. Zowel van binnen als van buiten ziet ie er nog goed uit.
De techniek is ook om van te smullen. Laag gewicht en een heerlijke V12.

De AM is een verhaal apart vind ik. Eem van de dikste GT’s ooit gemaakt. Ik vind het niet de AM ooit gemaakt, maar een lelijke AM bestaat niet.
De techniek is echter niet al te best, met name de elektronica inderdaad. Maar dat weerhoudt me er niet van toch voor de stijlvolle Brit te gaan en de opgefokte Italiaan even te laten staan.
@berlinetta:
De techniek is niet best van de Aston Martin?
Huh, ik dacht dat dit ding voor Aston Martin begrippen ontzettend goed in elkaar zat. Carbon monocoque, 750pk V12 (ietsiepietsie minder dan de technische briljant geachte Ferrari F12), onderstel/demping/ophanging/etc. wat uit de racerij komt, carbon remmen, enzovoort….

Ik dacht oprecht dat ie ontzettend goed was. Of ben ik nu volledig voor de gek gehouden door Aston Martin…?
One-77 boven de Enzo. De Enzo heeft mij uiterlijk nooit aangetrokken, vind de vormgeving echt niet om aan te zien. Functie boven vorm ofzo, want dat het een goede wagen is, geloof ik helemaal.
normaal gesproken als ik een dikke portemonnee zou hebben, een am v12 vantage en een 458 italia. maar ok als ik hier uit moet kiezen de one77. zoals hierboven al vaker gezegd, niet het mooiste wat de merken te bieden hebben
Enzo .
Doe mij maar de Enzo!
De Enzo voor mij, ik vind hem juist niet lelijk oud worden, omdat hij niet ouder lijkt te worden. De One 77 heb ik nooit mooi gevonden, hij is gewoon niet zo elegant als de andere Aston’s. Het lijkt meer alsof het een creatie van Fab-design is en dat is geen compliment.
Daarom kreeg je toch een zo’n vermomde japanse Cygnet bij je AM, voor als de echte brit weer eens kapot was.
Enzo.
Is die enzo met dat naakte Carbon zo de fabriek uit komen rollen???
De Aston natuurlijk. De Ferrari is in de foute kleur.
Altijd voor de ferrari gaan
Meneer de verkoper heeft een dikke collectie, maar ook flinke prijskaartjes. Bijvoorbeeld 46000 voor een landrover defender uit 2008… wat bla bla over weinig km’s en limited edition…. Maar ja, vragen kan altijd hè..
@brave: En dan hebben we het nog over ponden ook. Enorme prijzen idd, zeker voor auto’s net het stuur rechts, lijkt mij voor de wereld markt toch iets minder waardevol.
Beide… Een beetje groot denken graag!
Damn moeilijke keus als ik het geld zou hebben.
Beide is wat voor te zeggen.
5000km al das wel een beetje teveel, doe die rode Enzo met 220km dan maar (van van de week).
One 77 voor mij graag!
Enzo without a doubt!
One-77 graag
Hoezo kiezen😂
Moeilijke keuze. Maar dan zou ik toch voor de am gaan.
Ik heb blijkbaar geld. Ik neem ze beide.
Altijd +1 Ferrari… omdat Ferrari… of ze nou 200pk of 1 miljoenmiljard pk’s hebben. Of er nou 2 of 499 zijn gemaakt.History, naam, Ferrari
Ik vond de One-77 ook fantastisch, tot ik op een dag de youtube video review zag van EVO met de titel ‘Aston Martin One-77 drive – evo Diaries world exclusive review’ https://www.youtube.com/watch?v=d3m4DCL0nwk
1
Ik kijk liever met open mond naar een mooie auto dan dat een auto met open mond naar mij kijkt.. Die grill is m.i. echt te groot, dus de Enzo graag!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).