Ocon: “Ik ben denk ik sneller dan Verstappen”

Auteur: , 50 Reacties

Damn Esteban, you went there!?!

MV33

Jaja, we haalden het laatst al een keer aan in verband met Daniel Ricciardo: iedere coureur moet er ergens van overtuigd zijn dat hij de snelste en de beste is. In dat geval ging het om welke coureurs momenteel het beste zijn in de Formule 1, maar een ander (iets minder) hot issue is de vergelijking tussen Verstappen en Ocon. We kunnen benchmark Verstappen immers wel lopen vergelijken met de Hamiltons, Vettels en Alonso’s van deze wereld, maar over een jaar of vijf zijn dat pensionados.

Max zal het dan moeten opnemen tegen een nieuwe generatie coureurs, waarvan de meesten nu nog anoniem hun rondjes rijden in de opstapklasses. Maar er zijn ook al minimaal twee coureurs waarvan we nu al met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen stellen dat ze in 2022 een toontje mee kunnen blazen in het kampioenschap. We hebben het hierbij uiteraard over Ocon (21) en Sainz (23). Voordat onze Belgische lezers gaan steigeren: Vandoorne kan zich wellicht nog bij dit rijtje voegen maar is ‘al’ 25 en zal zich dan toch nog iets moeten verbeteren.

Het geval Vandoorne kijken we dus nog even aan en van de strijd met Sainz hebben we al een vermakelijk voorproefje gehad bij Scuderia Toro Rosso, maar hoe zit het eigenlijk met Ocon? De claim to fame van de Fransman is natuurlijk dat hij in 2014 F3 kampioen werd voor Tom Blomqvist en…Max Verstappen. Na anderhalf F1 seizoen zijn sommigen al helemaal weg van de Fransoos, maar ik ben zelf nog niet geheel overtuigd. Ocon verloor namelijk twee keer het kwalificatieduel (2016 Wehrlein-Ocon 7:2, 2017 Perez-Ocon 13:7) en scoorde twee keer minder punten dan zijn teamgenoot (2016 Wehrlein-Ocon 1-0, 2017 Perez-Ocon 100-87).

Nou toegegeven: in beide gevallen was Ocon ‘the new guy’ in vergelijking met zijn teamgenoten. Wennen aan de auto en het team, mag wat tijd kosten. Immers verloor Verstappen vorig jaar ook dik het kwalificatieduel van Ricciardo en draaide hij dat dit jaar om. Het zou echter niet de eerste keer zijn dat ‘potentieel’ overgewaardeerd wordt. Enfin, laten we eens overgaan tot de aanleiding van dit artikel. Ocon praatte namelijk met Sky Sports F1 en werd gevraagd of hij denkt beter te zijn dan Max Verstappen. Ocon verwijst naar het vooraf aangehaalde F3 seizoen.

I was quicker than him, for sure. I got a lot more poles than he did. I don’t know if I’m quicker than him now, but I think so!

Aan zelfvertrouwen ontbreekt het dus in ieder geval niet. Force India chef Otmar Szafnauer valt zijn huurling bij:

I like to think that Max has just signed a big contract with Red Bull, and we’ve got Ocon for probably a hundredth of the price. I think Esteban is just as good.

Fair enough. We zullen het zien in de toekomst. We verheugen ons er vast op.

MV33-Ocon50 reacties

Fantastisch continu die artikels om niks om maar te zuigen bij de Max fans in de comments..
Doet de site weinig goeds. Kunnen jullie niet een filter inbouwen? Een vinkje en dat ik dit allemaal uit kan zetten.
@hamerhaai: geen vinkje nodig, gewoon elk F1 artikel niet lezen, kom je de naam van o.a. Max V. ook niet tegen.
@hamerhaai:

Red bull advertorials ..
@hamerhaai: Het wordt tijd dat Autoblog alle F1-artikels loskoppelt van deze site en maar een eigen GPblog moet oprichten!
@atteh: nou ga je gang meid!
@hamerhaai: je klikt toch zelf op het bericht? Houd de verantwoording dan bij jezelf, of is het te moeilijk om niet op iets te klikken wat je juist niet wilt lezen?
@ma90ho: en daar leg je nu juist de vinger op de zere plek. Ik ben al sinds kleine uk geïnteresseerd in alles van en rondom F1. Daarom klik ik. Voor de verandering linkt AB naar de bron en op Skysports vind je een veel fijner stukje. Zo nuanceren zowel Ocon als baas, maar dat wordt niet gequote hier. De F1-doelgroep wordt geacht MaxHossaFans te zijn door AB, terwijl als je de comments leest die er amper zijn. We blieven hier geen MaxHossa zoals op Facebook waarbij Ocon zijn muil moet houden enz. maar dat wordt wel uitgelokt en erger nog verwacht. De stukjes worden dus voor de verkeerde F1-kijker geschreven. Mismatch. En dat is jammer van een verder leuke site.
@hamerhaai: het enige wat er hier nog een beetje toe doet zijn de artikels welke geschreven worden door Willeme, de rest is gewoon ruk. Autoblog is al jaren niet meer objectief terwijl men hard tracht ons anders te doen geloven.
@rhellema: idd, erg triest dat AB dit nodig schijnt te hebben
Ha ha.
Hahaj kan echt niet, vent is gek! No way! Niemand is sneller dan max! Max teh best! Iedereen weet dat max in een Mercedes rondjes om hamilton heen zou rijden! BOW!!!
@aquila2003: En nu een volwassen opmerking, (;
Lastig om te zeggen wie er nu precies de betere van de twee is, maar ik verheug me iig ook op hun gevechten in de toekomst, als Ocon eenmaal bij Mercedes rijdt.
Dat ligt aan de auto waar ze beide in rijden. Ocon in een Mercedes tegen Max in een RB ja. Omgekeerd nee, en met hetzelfde materiaal ook nee.
Ik ben wel gecharmeerd van Ocon. Een jong gassie, neemt geen blad voor de mond, ook niet voor de camera’s en rijdt erg goed. Niet voor niets werd hij gepromoveerd naar Force India in plaats van Wehrlein. Ik kijk er naar uit om hem te zien strijden voor het kampioenschap samen met gasten als Verstappen en Sainz.
@viezefreddyw:

Ik niet meer .. wel before he was mainstream ..
@lincoln: Fleetwood Mac was ook briljant voor Stevie Nicks en Lindsay Buckingham.
@willeme: Peter Green volgend jaar bij Williams?
@viezefreddyw: ik ben zeker fan van Ocon, zie hem volgend jaar het stoeltje van Bottas wel innemen, maar dan moet Hamilton wel door blijven gaan met racen.
Ontwikkeld zich geleidelijker en stabieler dan ‘rebel’ verstappen, dat mag ik wel.
Wat een beleefde uitspraak eigenlijk, met zijn CV en de nodig sportmentaliteit zou je verwachten dat hij het overtuigender zou zeggen.
Ik denk het ook.
@jaapiyo: EDIT: fixed

OT: windstil in een glas water…
Even deels off topic. Er staat mij iets bij dat een autoblogger 2 liter alcohol vrij bier zou drinken als max geen kampioen zou worden, is dit al voldaan?
@janmetdelangeachternaam: dat was @nicolasr
@willeme: Die staat zeker nog steeds te pissen.
@janmetdelangeachternaam: Dat ga ik doen als @autoblogger een videofragmenten stuurt om het te filmen. Maar hij wil dat ik dat met een selfiestick doe. Dus we hebben een impasse! ;-)
@nicolasr: en videofragmenten is videoteam. Kut autocoureur
@nicolasr: autocorrect, haha
Zou Ocon zich nu genaaid voelen, met de bevestiging van zijn baas dat hij eigenlijk honderd keer zo veel waard is?
@potver7: Daar dacht ik dus ook meteen aan. “Wait, whut?” Moet toch echt wel door zijn brein zijn gegaan. Grinnik grinnik.
Ocon gaat een grote worden en rijdt nu al verdienstelijk in de F1…maar heb hem nog geen acties zien doen die Max wel deed in zijn eerste jaar F1…daar ligt het verschil. Max heeft net dat extra speciale, ongeacht de pure snelheid die bij Ocon misschien hoger ligt. Dat miste ik in de F3 en in de F1 bij Ocon.
@skinnybmw: Max heeft misschien meer pieken in zijn prestaties laten, maar zeker ook meer dalen. Ocon is stabieler en liet gaandeweg het seizoen Perez steeds vaker achter zich.
@breinstein: die dalen komen dan ook vooral omdat Max bij Toro Rosso bijna onmogelijke acties uithaalde, dat kan ook in tranen eindigen. Ocon is stabiel snel maar daardoor voor de kijker wat saaier. Had dit jaar graag van hem zulke acties gezien. Over Max wordt, na elke race, in de internationale pers gepraat, zowel positief als negatief. Mis dat gewoon bij Ocon. Maar dat er mooie gevechten komen in de toekomst tussen die 2 is een feit.
Max en Ocon in de toekomst zoals Schumacher vs Hakkinen in 1998 – 1999 – 2000
Ocon, een geweldig talent. En heeft veel zelfvertrouwen. Ik vind dat hij niets gek zegt. Hij moet overtuigd zijn van zijn kunnen.
@87sandyd: Zelfs Jolyon Palmer moet zeggen dat hij sneller is dan Hamilton. Zodra je op dit niveau je tekort uitspreekt ben je de sjaak.
Yeah right. Aangezien Lewis (i can’t pass that guy) zich wil gaan meten met Max geeft al aan dat Max rete snel is en Ocon komt dan met zo’n bluf verhaal aan. M.a.w. Ocon denkt ook sneller te zijn dan Lewis oftewel Ocon denkt het hele veld easy te kunnen oprollen… #keepondreaming
@venividivici: Wat moet hij anders zeggen? “Hmm ja, wat ik nu presteer is alles wat ik kan. De gasten in de top kan ik nooit aan.”

Lijkt me niet…
@viezefreddyw: Gewoon voorlopig ff bescheiden blijven en z’n big mouth houden (Sainz heeft daar ook een handje van). Pas als Ocon herhaaldelijk de mond openvallende spectaculaire moves heeft laten zien die Max bij Toro Rosso destijds liet zien dan mag Ocon van mij praatjes genoeg hebben!
@venividivici:
Dit jaar. Openingsronde Spa richting Eau Rouge :)
@hamerhaai: En verder… ? Nee, niet overtuigend genoeg.
Kijk Esteban, dat is leuk om te horen hé. Je kan jezelf, volgens hen, meten met een top coureur. De absolute top. Voor een prikkie. Je werkgever zit letterlijk en figuurlijk voor een duppie op de eerste rij. Hart voor de zaak jongen, top!
Red Bull had Max verleden jaar ook voor een duppie. In zijn eerste race direct P1. Maar er zijn er meer die het in zich hebben om wereldkampioen te worden. De nieuwe garde kondigt zich aan. Max en Ocon zijn daar duidelijke voorbeelden van. En Wehrlein is wat mij betreft door het ijs gezakt.
Ik heb toentertijd de F3 gevolgd, de strijd tussen Ocon en Verstappen.
Ocon vergeet te vermelden dat hij bij het beste team, Prema, reed. In het begin van het seizoen had Verstappen nogal wat pech met de auto. Verder gedroeg Ocon zich erg onsportief tijdens en na de race.
Btw. Verstappen behaalde meer overwinningen. En dat met een mindere auto.
@erf2: toen was de motor al de achilleshiel van Max. Miscchien dat Jos de motoren moet gaan tunen? Net als in de karts.
@erf2: dit is nogal al bepalend zeg. Jammer dat dat er niet bij wordt gezegd bij Skyz zelfde als Lewis zegt sneller te zijn dan Vettel…
Ach ja… dit wordt niet met het mondje beslist en al helemaal niet op fora als deze.
We zien het vanzelf op het asfalt.
En ik ben sexier dan euh euh Eva jinek
Dan is denken dus ook al niet zijn sterkste punt…
wat een flutartikeltje is dit zeg. Waarom ik er weer intrap, komt vast door mijn hoop op echt nieuws. Dat lukt hier helaas nog steeds niet……

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).